200gvannamei rejer(uden skal og halveret, se note)
2håndfuldeøstershatte(revet i mundrette stykker, se note)
1 spsksmagsneutral olie(ikke olivenolie)
2spskKikkoman soja(den almindelige, som du kender)
½dåsekokosmælk(husk at ryste dåsen inden åbning, 200 ml)
2 fedhvidløg(finthakket)
2cmingefær(skrællet og fintsnittet)
1alm.løg(skåret i skiver)
1grønpeber(i skiver)
1dlvand
1spskmajsstivelse
Tilbehør
1skåljasmin ris
1bundtforårsløg(i skrå skiver)
1spskristede sesamfrø
Noter
Når jeg bruger større rejer, som f.eks. vannamei, som i denne opskrift, så fjerner jeg halen og skallen - og så skærer jeg ned langs 'ryggen' af rejen, så den egentlig bliver delt i to halve dele. Hvis det giver mening. På den måde, så føles det som om, at man har 20 rejer i stedet for 10.I stedet for at skære østerhatte, så kan du rive dem i mundrette stykker.
Tilberedelse
Lav risene efter anvisningen på pakken. Forbered rejerne og grøntsagerne, da det kommer til at gå hurtigt når du først er i gang.
Varm olien op i en pande eller wok. Det må gerne være meget varmt, da østershatte smager bedst hvis de har fået god varme. Tilføj østershatte og steg ved høj varme indtil de har fået farve og lidt sprøde kanter, ca. 6 minutter.
Tilføj rejer i samme pande og steg sammen i et minuts tid. Imens den stadig er meget varm tilføjes alle grøntsager (undtagen hvidløg) på én gang. Steg i yderligere to minutter.
Skru ned på medium. Tilføj hvidløg og rør rundt i et minuts tid. Hæld soja over retten og rør godt rundt inden du tilføjer kokosmælken. Bland majsstivelse og koldt vand i en lille skål, ved siden af.
Til sidst tilføjes majsstivelsen og retten røres godt rundt. Smag til med soja, salt og evt. lidt MSG.
Server retten med og pynt med forårsløg, ristede sesamfrø og evt. chiliflager.