Ovnbagte rejer med panko (og en basisopskrift på dressing)
5 fra 1 stemme
Antal: 2personer
Forberedelse10 minuttermin
Tilberedelse10 minuttermin
Ingredienser
Ovnbagte rejer
15alm. tigerrejer(skåret i halve)
2alm. æg
5dlpankorasp(test)
3dlhvedemel
1tskløg-pulver
1spskolie(helst i sprayform)
salt og peber
Basis opskrift på dressing
1spskmayonnaise(Hellmann's)
2spskcreme fraiche
1tskcitronsaft(frisk)
1tskløg-pulver
salt og peber
I denne dressing
10stkramsløg(i tynde skiver)
Tilberedelse
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær rejerne ned langs ryggen, så du reelt får 30 stk. i alt.
Kom panko, mel og æg i tre forskellige skåle. Rør æggene sammen og kom en smule salt og peber i. Kom salt, peber og løg-pulver i hvedemelen og rør rundt.
Lav én ad gangen. Kom rejerne i mel, derefter æg og til sidst panko. Kom på en bageplade indtil alle er blevet dækket. Du kan evt. bruge spisepinde, så får du ikke så meget dej på fingrene.
Spray rejerne med olie. Kom i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter eller indtil de er gyldne. Vend dem gerne halvvejs.
Imens rejerne er i ovnen blander du alle ingredienserne til dressingen.
Server med det samme. Vi spiste dem med en salat på kål, ekstra ramsløg og en let soja-vinaigrette. Og den lækre ramsløgsdressing, selvfølgelig.