Go Back Email Link
+ servings
Ovnbagte rejer med panko

Ovnbagte rejer med panko (og en basisopskrift på dressing)

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

Ovnbagte rejer

  • 15 alm. tigerrejer (skåret i halve)
  • 2 alm. æg
  • 5 dl pankorasp (test)
  • 3 dl hvedemel
  • 1 tsk løg-pulver
  • 1 spsk olie (helst i sprayform)
  • salt og peber

Basis opskrift på dressing

  • 1 spsk mayonnaise (Hellmann's)
  • 2 spsk creme fraiche
  • 1 tsk citronsaft (frisk)
  • 1 tsk løg-pulver
  • salt og peber

I denne dressing

  • 10 stk ramsløg (i tynde skiver)

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Skær rejerne ned langs ryggen, så du reelt får 30 stk. i alt.
  • Kom panko, mel og æg i tre forskellige skåle. Rør æggene sammen og kom en smule salt og peber i. Kom salt, peber og løg-pulver i hvedemelen og rør rundt.
  • Lav én ad gangen. Kom rejerne i mel, derefter æg og til sidst panko. Kom på en bageplade indtil alle er blevet dækket. Du kan evt. bruge spisepinde, så får du ikke så meget dej på fingrene.
  • Spray rejerne med olie. Kom i ovnen og bag i ca. 10-12 minutter eller indtil de er gyldne. Vend dem gerne halvvejs.
  • Imens rejerne er i ovnen blander du alle ingredienserne til dressingen.
  • Server med det samme. Vi spiste dem med en salat på kål, ekstra ramsløg og en let soja-vinaigrette. Og den lækre ramsløgsdressing, selvfølgelig.