Go Back
+ servings
Opskrift på nem fried chicken

Opskrift på nem fried chicken

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

  • 400 g kylling (vinger og ben)
  • 1 stk. æggehvide
  • 1/2 spsk soja
  • 1/2 spsk shaoxing wine
  • 4 spsk majsstivelse
  • neutral olie (raps f.eks.)

Tilberedelse

Marinade

  • Bland æggehvide og majsstivelse godt sammen i en skål. Når æggeblandingen er luftig (brug gerne et piskeris) og blandet godt sammen tilføjes soja, shaoxing og til sidst kyllingen. Mariner i 15 minutter, mindst.

The fried chicken

  • Kom olie i en lille pande eller lille gryde. Kyllingen skal kunne dækkes af ca. 2-3 cm olie når du kommer kyllingen i. Varm op til medium/højt. Har du termometer kan du gå efter 175-180 grader. Kom evt. et hjørne af kyllingen i olien og hvis det syder rundt om stykket, så kan det tyde på, at du er klar til at friturestege.
  • Tag et stykke kylling ud af marinaden og ryst stykket let, så overskydende marinade ryger af. Kom et par stykker kylling i olien ad gangen og steg i 4-5 minutter alt efter str. på kylling og temperatur. Stykkerne skal være gyldne.
  • Kom de færdige stykker kylling på et par stykker køkkenrulle, så overskydende fedt bliver suget væk. Drys med havsalt.
  • Gentag indtil alle stykkerne er stegt og server med ris og koriander.