Go Back
+ servings

Andepaté med fancy bacon og rødvinsmarmelade med rødløg

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

Rødvinsmarmelade med rødløg

  • 25 g smør
  • 500 g rødløg (skåret i skiver)
  • 1 spsk brun farin
  • 2,5 dl rødvin
  • 2 spsk rødvinseddike
  • salt og peber

Fancy bacon

  • 1 pakke bacon i skiver
  • 2 stk rosmarinkviste
  • 1 stk rødløg

Andepaté

    Tilberedelse

    Rødvinsmarmelade med rødløg

    • Smelt smørret i en pande og tilføj løg og sukkeret. Rør rundt, på mellemvarme, indtil løget er blødt og karamelliseret. Det skal ikke gå for hurtigt og burde tage omkring 10-15 minutter.
    • Kom vin og eddike i panden og lad det hele stege videre, indtil væden er reduceret. Rør godt rundt. Dette tager også omkring 15 minutter. Smag til med salt og peber.
    • Kan serveres varmt eller koldt

    Fancy bacon

    • Skær bacon i små skiver.
    • Steg bacon på en varm pande indtil det er sprødt men ikke alt for sprødt.
    • Når bacon er begyndt at tage farve tilføjes rosmarin og løg. Lad det stege sammen indtil løget er blødt og begyndt at karamellisere.
    • Stil til side.

    Til sidst

    • Tænd oven på 180 grader
    • Inden servering, så kommer du andepaté i et ildfast fast og kommer bacon og Rødvinsmarmelade med rødløg over. Du behøver ikke bruge det hele, da overskydende bacon og marmelade, kan serveres ved bordet.
    • Varm i ovnen i ca. 10 minutter og server varm.