Go Back Email Link
+ servings
Opskrift med østerssauce

Opskrift med østerssauce (med meatballs og brune champignon)

4.67 fra 3 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse20 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

  • 1 håndfuld brune champignon (i tykke skiver)
  • 1 håndfuld shiitake svampe (i tykke skiver)
  • 400 g oksekød (hakket)
  • 1 alm løg (i små tern)
  • 1 alm løg (i skiver)
  • 2 spsk panko rasp
  • 1 spsk olie (smagsneutral)
  • 1 alm gulerod (i skiver eller blomster)
  • Salt og peber
  • Forårsløg og ris

Sauce

  • 2 dl vand
  • 2 spsk østerssauce
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk sesamolie
  • 1 tsk chiliolie
  • 1 tsk majsstivelse

Noter

*Husk at fjerne den hårde del af roden af shiitake svampene

Køkkenudstyr

  • Wok

Tilberedelse

  • Bland oksekød, panko rasp, salt og peber i en skål. Bland godt sammen og form til mundrette kødboller.
  • Kom olie på din pande eller wok. Steg dem i omkring 2-3 minutter, på hver side.
  • Tag dem på panden og tilføj alle svampene. Steg dem i yderligere et par minutter.
  • Bland vand, østerssauce, soja, sesamolie, chiliolie og majsstivelse i en skål.
  • Når svampene er færdige kommer du kødbollerne tilbage i panden og tilføjer østerssauce blandingen. Varm op og tilføj evt. en smule vand, hvis saucen er for tyk. Smag til med salt og peber.
  • Server med ris, gulerødder og forårsløg i skiver.