5-600 g1 oksebov eller lignende (skåret i 2 cm stykker)
2alm. løg(skåret i grove stykker)
3fedhvidløg(finthakket)
1lillegurkemejerod(skåret i skiver)
1tsktørret chilipulver((eller friskskåret))
1tskingefærpulver((eller friskrevet))
2spsk garam masala pulver
2spsktomatpuré
5dlvand
1dl mælk
½tsksalt((smag retten til løbende))
Servér med
Ris
Koriander
Creme Fraiche
Noter
Du kan justere vand og mælk alt efter hvor tynd eller tyk du vil have retten.
Du kan også bruge kokosmælk for en sødere og endnu fyldigere ret.
Tilberedelse
Brun oksekødet kort af i en varm, stor gryde med lidt olie. Brun helst kødet i etaper, så du ikke kommer for meget kød i gryden på én gang.
Kom al kødet tilbage i gryden. Tilføj hvidløg, løg og evt. grøntsager. Rør rundt og lad det stege sammen i et par minutter.
Tilføj nu alle de tørrede krydderier og salt. Rør godt rundt.
Lav et 'hul' i gryden, så der kommer noget bund til syne. Tilføj tomatpure i hullet og lad det stege lidt af inden du rører rundt i gryden igen.
Tilføj væske og lad retten simre (lav-medium varme) så længe som muligt. Jeg kan godt lide at sætte den over ved 15-tiden og så er den klar til dinner omkring klokken 18.