Der findes sikkert billigere five spice krydderrier i asiatiske supermarkeder, men jeg er vild med den fra Mill & Mortar, som jeg har linket til i selve opskriften.
Kend din chili. Jeg har sat en 1/2 tsk på i opskriften, men det er med at kende din egen grænse - og din chili. Der er stor forskel på mærker og hvor længe du har haft den stående i dit skab!
Jeg har brugt lige lovligt meget majsstivelse i min opskrift men kom til at hælde for meget op - og hellere bruge det end at hælde ud! Still tasted good though.
Tilberedelse
Bland majsstivelse og aubergine i skål. Stil til side.
Kom peberkorn på en tør og varm pande. Varm kornene i 1-2 minutter og kom dem herefter i en morter. Knus og kom kornene i den skål, som du skal bruge til at lave marinaden.
I samme pande kommer du olie i og varmer op igen. Kom aubergine i panden. Hvis al din aubergine ikke kan være i panden, så skal du stege det i to omgange. Auberginen bliver ikke sprød hvis du fylder panden.
Steg auberginen på medium indtil de fleste sider er blevet sprøde og auberginen er blevet blød indvendig. Det tager ca. 10 min pr. omgang. Saml al auberginen i panden når alt er blevet stegt.
Imens auberginen steger, så blander du peberkorn, soja, ingefær, hvidløg, sesamolie, mirin, five spice, chilipulver, brun farin og vand.
Når auberginen er færdig, så hældes blandingen over. Steg videre i 1-2 minutter indtil sukkeret er blevet sticky og lækker.
Tag af varmen, drys med forårsløg i skiver og server med ris. Kan spises med ris som hovedret eller som tilbehør. Vi havde en oksekødsrest, som vi spiste sammen med, og det var the bomb.