Go Back
+ servings

Aubergine med szechuan sauce

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

Selve auberginen

  • 2-3 håndfulde aubergine (mundrette stykker (ca. 2 cm))
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 spsk olie til stegning (smagsneutral)

Szechuan sauce

  • 1 tsk szechuan peberkorn ((du kan bruge almindelige))
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 cm ingefær (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 spsk mirin
  • 1 tsk five spice ((som denne))
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 2 tsk brun farin
  • 1-2 spsk vand

Forårsløg til pynt

    Noter

    • Der findes sikkert billigere five spice krydderrier i asiatiske supermarkeder, men jeg er vild med den fra Mill & Mortar, som jeg har linket til i selve opskriften.
    • Kend din chili. Jeg har sat en 1/2 tsk på i opskriften, men det er med at kende din egen grænse - og din chili. Der er stor forskel på mærker og hvor længe du har haft den stående i dit skab!
    • Jeg har brugt lige lovligt meget majsstivelse i min opskrift men kom til at hælde for meget op - og hellere bruge det end at hælde ud! Still tasted good though.

    Tilberedelse

    • Bland majsstivelse og aubergine i skål. Stil til side.
    • Kom peberkorn på en tør og varm pande. Varm kornene i 1-2 minutter og kom dem herefter i en morter. Knus og kom kornene i den skål, som du skal bruge til at lave marinaden.
    • I samme pande kommer du olie i og varmer op igen. Kom aubergine i panden. Hvis al din aubergine ikke kan være i panden, så skal du stege det i to omgange. Auberginen bliver ikke sprød hvis du fylder panden.
    • Steg auberginen på medium indtil de fleste sider er blevet sprøde og auberginen er blevet blød indvendig. Det tager ca. 10 min pr. omgang. Saml al auberginen i panden når alt er blevet stegt.
    • Imens auberginen steger, så blander du peberkorn, soja, ingefær, hvidløg, sesamolie, mirin, five spice, chilipulver, brun farin og vand.
    • Når auberginen er færdig, så hældes blandingen over. Steg videre i 1-2 minutter indtil sukkeret er blevet sticky og lækker.
    • Tag af varmen, drys med forårsløg i skiver og server med ris. Kan spises med ris som hovedret eller som tilbehør. Vi havde en oksekødsrest, som vi spiste sammen med, og det var the bomb.