Go Back

Opskrift på nemme karameller

Det er så nemt (og farligt) med denne opskrift. Det tager nemlig ingen tid at bikse sammen og så er den lavet med relativt få ingredienser.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 30 min
Ret Dessert
Køkken Asiatisk
Antal 4 personer

Ingredienser  

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 10 spsk sukker
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk agavesirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk kokosolie, neutral

Sådan gør du 

  • Kom alle ingredienser i en gryde. Gerne tykbundet.
  • Kog kort op imens du rører rundt og skru ned på medium varme. Rør godt rundt hele tiden for at blandingen ikke brænder på. 
  • Skru ned hvis det er svært at styre. Når massen er blevet lidt tyk og brun (tager ca. 10 min) så kom en dråbe eller to på en kold, ren tallerken. Kom tallerknen i køleskabet. Hvis dråberne 'stivner' så er blandingen færdig. Hvis ikke, så kog videre, imens du stadig rører rundt. 
  • Når du mener, at karamellerne har den rette konsistens, så kom massen i et fad, som du har beklædt med bagepapir. Du kan også dryppe mindre 'klatter' på en beklædt tallerken (så slipper du for at skulle klippe dem ud senere men de er ikke ligeså flotte).
  • Inden du kommer karamellen i køleskabet så drysser du salt over. Mere salt end du regner med. Kom blandingen på køl. 
  • Hvis du skal klippe din karamel, som jeg har gjort, så tjek hvor hård pladen er efter 10 minutter. Den må ikke stivne helt inden du klipper stykke ud, da det bliver for svært. Prøv dig frem med kniv eller saks på forskellige kølestadier. 
  • Pak de individuelle karameller ind i madpakkepapir eller bagepapir (som du klar klippet ud) og opbevar på køl.
  • Personligt, så pakker jeg dem ikke ind, men hiver bare et lille stykke ud af køleskabet når jeg har en lille karamel craving. Karamellen kan holde sig i et par dage, på køl.