Det kan virke som mange forskellige ingredienser til en 'simpel' ketchup men det gode er, at opskrifter her er mega fleksibel og du kan lege med hvad du har liggende. Andre krydderier, krydderurter, forskellige slags eddike, frugt og hvad du ellers har liggende.
Tilberedelse
Kom tomater, fersken og vand i en gryde. Varm op.
Rør rundt og hak tingene lidt i stykker med din grydeske.
Når det begynder at boble, så skruer du ned på medium.
Lad simre i 30 minutter og rør godt rundt undervejs.
Kom løg, garam masala, ingefær, chili (evt. lidt tørret for ekstra kick) i gryden.
Brug stavblender til at blende det sammen til en tyk masse.
Tilføj sukker, citron, salt og peber og varm op igen.
Lad simre på medium varme indtil massen er tyk og ketchup-agtig.
Sluk, eddike i, rør rundt og kom på glas. Lad køle og kom i køleskabet.
Kan holde sig i en uges tid i køleskabet, hvis du husker at bruge en ren ske.