Go Back Email Link
+ servings

Opskrift på chiliolie

Ingen stemmer endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse15 min

Ingredienser

  • 8 fed hvidløg (I skiver)
  • 1,5 dl rapsolie ((el. anden smagsneutral olie))
  • 1 spsk tørret chili ((justeres efter styrke))
  • 1 spsk sesamfrø

Tilberedelse

  • Kom olie og hvidløg i en lille gryde.
  • Skru op på medium - og skru ned på laveste temperatur ligeså snart der kommer små bobler rundt om hvidløget.
  • Hvis det er for varmt så tag gryden af blusset. Sørg for at hvidløget ikke tager farve.
  • Rør rundt og lad olien hygge sig på laveste temperatur i 15 minutter.
  • Tag olien af varmen og kom chili i. Rør rundt.
  • Kom sesamfrø i olie- og chiliblandingen. Rør rundt.
  • Når olien er kølet ned, så kom den i køleskabet, i en lukket beholder.
  • Olien kan holde sig i op til 2 uger.