400gkyllingelårfilet uden ben(i mundretter stykker)
1stkalmindelig løg(i skiver)
2stkgulerødder(i tynde skiver)
1dledamame bønner(uden skal)
2spskolie(smagsneutral, ikke olivenolie)
1spskmajsstivelse
ris(til servering)
Marinade
3spsksoja(brug den med mindre salt)
1spskmirin
1fed hvidløg(finthakket)
2cmingefær(skrallet og finthakket)
1tsksesamolie
1tskchiliolie
2tskrørsukker
1dlvand
1tskmajsstivelse
Noter
Husk at bruge lårfilet som er uden ben. I en snæver vending kan bryst bruges, men det er altså bare ikke lige så godt.Mirin kan udelades, hvis du ikke kan finde det. Du kan erstatte rørsukker med alm. sukker eller brun farin.
Tilberedelse
Marinade
Bland soja, mirin, sesamolie, chiliolie, rørsukker, hvidløg og ingefær i en skål.
Bland koldt vand og majsstivelse i en anden skål.
Opskrift
Kom kylling i en skål og drys majsstivelse over. Rør godt rundt.
Kom olie i en pande og varm op. Tilføj kylling lige inden olien begynder at ryge.
Steg kylling ved middel-høj varme indtil stykkerne bliver gyldne men stadig ikke helt færdige. Tager ca. 3-5 minutter alt efter str. på din pande og temperatur.
Tilføj alle grøntsager og rør rundt i den varme pande.
Hæld marinaden over kylling- og grøntsagsblandingen og rør rundt i endnu et minut.
Kom til sidst vandet med majsstivelsen i og rør rundt indtil saucen bliver tyk.
Smag til med ekstra soja og evt. en smule vand, hvis saucen er for tyk.
Server med ris, ristede sesam og evt. forårsløg i skiver.