Wontons med oksekød (omg this is so SO good)

Wontons med oksekød. Kogt kærlighed. Jeg må hellere starte med at sige, at det her ikke er den “rigtige” måde at lave wontons, både i udseende eller i fyld for den sags skyld, men det er sådan her, at vi kan lide at lave dem og spise dem. Vi spiser de her wontons med ris og med hjemmelavet chiliolie (den skal du altså også lave, hvis du kaster dig over denne opskrift) og er vi rigtig fancy, så topper vi med lidt ekstra forårsløg i tynde skiver og friterede skalotteløg. Mums!

Læs også: Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)

Wontons med oksekød

Wontons med oksekød

Det er stor portion det her, så det kan være en ide at halvere opskriften og derfor kun købe én pakke wonton dej. Du køber forresten dejen i dit lokale, asiatiske supermarked. Jeg vil dog sige, at ligesom med forårsruller, så er det en god ide, at lave en stor portion og så fryse halvdelen ned. De her skal fryses, når de er foldet og inden de skal koges.

Opbevaring af wontons i fryseren

Sørg for at de ikke klistrer sammen i den emballage, som du kommer i fryseren, da dejen bliver ret klæbrig efter noget tid. Du kan evt. fryse dem på et skærebræt med bagepapir på – og ligeså snart de er frosne, så kan du komme dem i en pose eller hvad du har. Når du tager dem ud af frys, så kommer du bare de frosne wontons direkte ned i det kogende vand og koger i en 10-minutters tid. Easy, breezy, beautiful. Nå men altså. Nu til selve opskriften:

Læs også: Indisk curry med kylling *din nye yndlingsret sgu*

Wontons med oksekød
Wontons med oksekød
Wontons med oksekød
Wontons med oksekød

Wontons med oksekød

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse50 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

  • 2 pakker wonton dej
  • 500 g hakket oksekød
  • 3 forårsløg (finthakket)
  • 2 spsk ingefær (finthakket)
  • 1 tsk fivespice pulver (kan udelades men anbefaler det STÆRKT)
  • 1/2 tsk sesamolie
  • 1 sojasauce
  • 1 æg (mellemstørrelse)
  • salt og peber

Tilberedelse

  • Tø wonton dejen op på køkkenbordet.
  • Bland oksekød, forårsløg, ingefær, fivespice pulver, sesamolie, sojasauce, æg og lidt salt og peber i en skål. Massen skal nærmest være 'fluffy' så det skal blandes godt og længe. Stil til side.
  • Tag en skive dej i håndfladen og kom en lille tsk kød i midten. Fold dem. Her er en god video med en masse forskellige måder du kan folde.
  • Kom de færdige wontons på en tallerken eller plade, som er dækket med bagepapir og evt. et tyndt lag majsstivelse. De kan godt blive ret klæbrige, hvis de står længe.
  • Kom en gryde i kog. Kom en håndfuld wontons i det kogende vand. De skal bare have et par minutter – og når de flyder op til overfladen, så er de faktisk færdige. Brug en si ske til at tage dem op, hvis du har sådan en.
  • Kom en lille smule kogevand i din serveringsskål, så de ikke hænger sammen og server med det samme. De kan spises som de er, men vi spiser dem med chili olie og ris.

Erstatning for kinesisk 5-spice krydderi

Jeg har altid Five Spice i mit skab, men hvis du ikke har, så har jeg googlet nettet igennem og det lækre krydderi består af fennikel-frø, nelliker, kanel og stjerneanis. Så. Hvis du har de ting, så kan du knuse det i en morter og bruge i opskriften her. Du kan også udelade det skridt helt, men jeg synes altså, du skal have krydderiet med, hvis muligt. Du kan bla.a. købe det lækre krydderi lige her.

En vegetarisk version?

Jeg har ikke smagt sådan supergode vegetariske dumplings, men har du en god opskrift, så send den gerne til mig. Fordi de her skal koges, så skal ‘fyldet’ være ret fast og blive endnu fastere ved kogning, ellers bliver det noget mushy noget. Men altså! Det var mit take på wontons med oksekød. Husk at tagge mig på Instagram, hvis du kaster dig over min opskrift. Det gør mig så pokkers glad!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Erfaring med salg af ejerlejlighed + SOME *NEWS*
Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)
Rejseguide til Kyoto (sådan kan du bruge en dag i den smukke kejserby)
Indisk curry med garam masala og oksekød
De 11 bedste podcasts (hvad er binge worthy i 2021?)
Asiatiske restauranter i Aarhus (7 steder som du SKAL kende)
De 10 bedste film på Netflix (ifølge mig of course)
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked