Maling af billedvæg – den fineste vægfarve (som er perfekt til en stor billedvæg)

Maling af billedvæg. Det er svært at finde den helt rigtige farve, men denne blå farve får alle dine billeder til at træde frem. Okay, det er jo helt vildt hvad et lag maling kan gøre. Jeg er blevet obsessed med maling og det gør det altså ikke bedre, når man besøger Mal Godt på Frederiksbjerg f.eks. og man ser alle de smukke farver, som er derinde. Jeg tænker bare: “hvad kan jeg male næste gang for den der lyserøde farve er godt nok fin?” og så begynder jeg at lede efter vægge eller ting, som jeg kan male.

Maling af billedvæg

Reklame | Denne uge tog jeg en hurtig beslutning og valgte en farve til vores væg i stuen og i går, malede vi så væggen. Jeg endte med at vælge farven ‘skyggeblå’ (farvekode 4629) fra Jotun Lady uden glans. Det er en grålig blå farve, som skifter udseende i løbet af dagen. sommetider er den meget grå og andre gange er den en dyb blå.

Læs også: Hvilken farve skal vi vælge til væggen i stuen? (please send help)

Billedvæg

Billedvæg

Billedvæg

Bedste farve til maling af billedvæg

Som I måske kan ane, så ser farven forskellig ud på alle billeder. Den effekt er jeg helt vild med! Jeg tror, at det er lidt nemmere, at fornemme rummets størrelse og farverne ovre på min instagram, så jeg vil anbefale jer at følge med derinde. Både i mit feed og i mine stories, hvor jeg kommer til at dele hele vildt meget fra vores stue. Det kan jeg fornemme allerede nu.

Anywho. I dag, der har jeg fjernet alle skabe og skuffer i køkkenet og har sat hele dagen af til at male dem. Det er noget af et projekt, som jeg har rodet mig ud i, men jeg glæder mig til at se det færdige resultat. Det der med at nyde processen, er jeg ikke helt god til, men jeg har fundet et par gode podcasts, så mon ikke det kommer til at gå.

Læs også: Et par billige køkken opdateringer som har gjort en KÆMPE forskel

Billedvæg

Maling til billedvæg

Billedvæg

I køkkenet, så kommer jeg til at tage billeder af det hele. Jeg ville også lige høre om I mon havde nogle gode tips til lave en flot billedvæg? Jeg tænker lidt, at det er sværere end man lige tror. Hvad nu hvis det ikke ser pænt ud alligevel og man gerne vil skifte et større billede til et mindre? Det kan man jo ikke. Eller. I ved. Ugh.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

18 Comments
 1. Jeg plejer at ligge billederne ned på gulvet, for at se hvordan det fungerer bedst. På den måde kan man frit rokere rundt indtil man er tilfreds. Og jeg plejer endda at tage af billede af det oppefra, for at kunne se det “lodret” ☺️

 2. Hvor er det bare en smuk farve :-) Jeg ville gøre ligesom Helene, det er nok den nemmeste måde at gøre det på. Ellers skal du tage billedere af alle billederne og så sætte dem i collage i et collage program. På den måde kan du også få vægfarven som baggrund.
  Jeg glæder mig til at se resultatet :-)

  1. Også en god ide – det havde egentligt aldrig slået mig før at det ‘krævede noget’ at lave sådan en stor billedevæg, men det er jo vildt svært! Tak for tippet!

 3. Den er så fin, den farve! Wow!

  Jeg skal måske-måske til at købe en fin, gammel lejlighed i København på 130 kvm., så der er mange vægge at male amok på. Til gengæld ligger den “kun” på 2. sal og har ikke vanvittigt meget lysindfald. Har du gode tips til pæne vægfarver? Er så bange for at vælge en lidt for mørk farve, så det kun stjæler lyset… hmmm? :)

  1. Hej Charlotte. Puh den er svær for vi har lidt underligt lys i soveværelset og der har vi malet en væg også – som ikke spiller helt ligeså godt som den i stuen, hvilket jeg tror er pga. lyset. Jeg undersøger lige og vender tilbage – kan evt. tage kontakt til Jotun og lave et post :)

   1. Fedt hvis du gider lave et indlæg om vægfarver! :D Jeg overvejer lige nu en sådan peach/lyserød, støvet mintgrøn, pastel-lyserød,

 4. Tip til at lave en billede væg:
  Find Mr.Kate på youtube. Hun har lavet en rigtig god guide med forskellige måder at gøre det på.
  Hjalp mig da jeg skulle igang

 5. Jeg hænger gerne papstykker i billedernes størrelse op med elefantsnot – så er jeg sikker på, at det spiller optimalt, inden jeg griber boremaskinen!

 6. Hej Michelle

  Hvilke billede/plakat-butikker kan du anbefale i Aarhus? Jeg er træt af at kigge på nettet og vil gerne gå på opdagelse i butikker. Hvilke skal jeg gå i?

  Tak for at læse med !

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.