På staycation i hovedstaden – her skal du spise (sådan rigtigt spise) og bo

Beklager, hvis jeg spammede jer fuldstændigt forrige uge, da Andreas og jeg var på weekendtur i hhv. København og Falkenberg i Sverige, men, vi havde simpelthen den bedste tur nogensinde! Selvom det ikke var meningen, at jeg ville skrive en regulær guide til en weekendtur i hovedstaden, så havde vi bare sådan en skøn tur (hvor vi endte med at finde alle de rigtige steder) at jeg bare ikke kan lade være. Hermed første del af min guide, eller anbefaling om man vil, til en dag i København. Næste gang vil jeg skrive om vores ophold i Sverige og lidt om de (seje) pitstops, som vi gjorde os på vejen derhen!

 

Vi ankom til København og boede på hotellet over dem alle – nemlig Wakeup Copenhagen i Borgergade – som jeg altid bor på når jeg er på besøg i hovedstaden. Den har den allerbedste placering i byen, og så kan kan bo der for kun 400 kr. pr. nat, hvis man booker i god tid. Vi kom af med 700 kr. for værelset (vi bookede omkring halvanden uge før vi skulle afsted) og betalte omkring 130 kr. for parkering lige udenfor hotellet. Jeg anbefaler altid det her sted, da placeringen er spot on, der er rent på værelserne og får man bare et virkeligt godt værelse til prisen.

 

Læs også: 5 instagram venlige steder at spise brunch i Aarhus

Hvis I ikke har gættet det, så elsker Andreas og jeg at spise, og det allerførste sted vi besøgte på vores tur var Torvehallerne, der skal man jo forbi som turist, hvor vi fik lidt øl. Grunden til at vi endte hos Mikkeller ved Torvehallerne var fordi, at det ligger tæt på Slurp Ramen joint, hvor vi skulle spise vores allerførste måltid på turen. Jeg har skrevet om vores besøg på Slurp Ramen Joint tidligere, og ja, det er altså bare et sted man skal besøge, hvis man vil have en god ramen oplevelse!

 

Om aftenen var vi inviteret på besøg hos Lo Jo’s Social, som jeg troede var en ordinær burgerjoint, ikke at der er noget galt med det, men jeg blev glædeligt overrasket, da jeg gik menukortet igennem. Vi havde svært ved at vælge hvad pokker vi skulle have, men vi endte med at vælge tun med tangsalat, tartar (som skulle vise sig at være den bedste tartar vi nogensinde har smagt!), jeg SKULLE selvfølgelig også smage deres triple cooked fries, onionrings og deres salat med kål.

 

Læs også: Byens pæneste brunch, glimmer bukser og en omgang søndagskylling

Jeg elsker kål, som er blevet bagt og denne, uhm, den salat med bagt kål smagte ganske fantastisk. Tunen var virkelig god, the fries også rigtigt gode, tartaren FUCKING GOD, og salaten var virkeligt også god. Vi fik cocktails og jeg har aldrig fået frossen rosé, men det spillede virkeligt også bare til menuen. Jeg glæder mig til at vende tilbage drikke dén cocktail, imens solen bager udenfor.

 

Alt i alt, en stor anbefaling herfra. Det var ikke det nemmeste sted at tage billeder pga. af den dunkle belysning, så minus på blogger kontoen, men der er helt sikkert plus på hyggekontoen. Indretningen er nemlig skøn og så var servicen noget af det bedste jeg har oplevet i København. Jeg ved ikke om australiere bare er skidesøde generelt, eller det bare var vores søde tjener, men vi havde i hvert fald en skøn aften på Lo-jo’s!

Læs også: Et kig ind i min garderobe + verdens sejeste sweatshirt

Vi var meget meget mætte den aften, som I måske kan fornemme ud fra de her billeder, men alligevel var vi tidligt oppe for at spise morgenmad mad på 42 Raw. Jeg har været der et par gange tidligere, men jeg havde aldrig været forbi til brunch, så det skulle vi selvfølgelig have. Vi fik serveret KÆMPE smoothiebowl (av, der var meget) og en omgang brunch, som vi valgte at dele. Favoritten var helt sikkert brunchen og jeg forstår vitterligt ikke hvordan man kan presse så meget smag ned i vegansk mad. Især deres chilimayo er for vild og jeg drømmer nærmest om den når jeg sover.

 

Vi spiste og drak masser af kaffe, inden vi tog tilbage til hotellet (som ligger få hundrede meter fra 42 Raw) og pakkede sammen, så vi kunne tage til Sverige. Vi kørte ved 11-tiden og klar til en lang køretur. Der er små 2 timer til Falkenberg Strandbad, som var vores destination, men vi valgte at tage en lille detour til Ullared, som vi svenske veninde havde anbefalet at vi gjorde, og shit, hvor var jeg glad for at vi gjorde det. Men mere om det næste gang…

Læs også: Livet uden et ‘rigtigt’ arbejde – sådan ser en almindelig arbejdsdag ud for mig

Vi havde et par skønne timer i hovedstaden og jeg håber, at I kan bruge mine anbefalinger. Noget af det gode ved ikke at bo i hovedstaden, er helt sikkert muligheden for at lege turist, når man er på besøg. Vi er bare to jyder på visit og det er ski’e hyggeligt!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.