Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)

Spar penge i hverdagen

Spar penge i hverdagen og få råd til at rejse. Læs part two her. Du ved, de der lange ture. Flere gange om året. Jeg har været på en enkelt presse-tur (som det så fint hedder når en virksomhed inviterer) de seneste år og det var til Amsterdam med Danica og Trine i et par dage. På alle andre rejser har jeg selv betalt både hotel og rejse. Vi fløj business class på vej hjem fra Manila for en lille måneds tid siden og det var også af egen lomme. Inden jeg går i dybden med de ting, som vi gør, så må jeg hellere starte med at check my privilege.

Andreas og jeg er heldige fordi at vi kan spare penge på mad hver måned. Det kan vi pga. mine samarbejder med bla.a. Simplefeast og Wolt. Det er langt fra hver måned, at jeg samarbejder med dem eller lignende, men jeg ville lige nævne det. Jeg bruger selv mange penge på Wolt, udover vores samarbejde, da jeg er lidt halvafhængig af take-away og vores største post, udover bolig, er helt sikkert mad. Både mad, som vi selv laver men også mad udefra! Derudover så bliver vi sommetider (slet ikke hver måned) inviteret på fine restaurantbesøg. Det gør også, at vi ikke behøver at bruge så mange penge på date nights eller andre middage. Nu til selve listen!

15. Brug hvad du har i køleskabet

Nu tænker du sikkert “øh ja, selvfølgelig“. Jeg ville dog lige slå et slag for asiatisk mad! Hvis du har en masse basale sager fra det asiatiske køkken, så kan du hurtigt bikse en nem, sund og ikke mindst, billig, aftensmad sammen. Jeg har tidligere skrevet om hvad jeg køber i et asiatisk supermarked lige her: 20 ting du skal komme i kurven i et asiatisk supermarked.

Jeg har sagt det mange gange før. Jeg tror næsten, at de her bøtter (med currypaste) er hele grunden til, at vi får råd til at rejse. Eller noget. Du ved hvad jeg mener. Hvis du skal købe én ting, så skal du have fat i en bøtte currypaste. En bøtte koster omkring 25 kr. og du skal kun bruge omkring en spsk når du laver en ret. Steg en håndfuld grøntsager (med eller uden kød) og kom et spsk currypaste i og så er du sådan set kørende.

Du kan gøre retten endnu mere lækker med fiskesauce, kokosmælk og selvfølgelig en kæmpe dusk koriander. Se en af mine opskrifter her: Nem aftensmad på 20 min (thai-landsk suppe med currypaste, tahin og svampe). Mulighederne er enorme og det er en god måde at få brugt dine rester.

14. Del en kop kaffe

Andreas og jeg regnede på det her forleden. Så længe jeg husker, så har vi aldrig købt to kopper kaffe, når vi har været ude. Jo, hvis vi sidder på café og spiser morgenmad. Men. Er det en to-go kop, så deler vi altid. Det kommer selvfølgelig helt an på hvilken type kaffedrikker man er og man kan lide forskellige slags kaffe. Vi drikker altid morgenkaffen på gode gamle Moccamaster, så vi har egentlig altid fået dagens dosis, inden vi er på farten. Ofte, på farten eller senere på dagen, så har jeg kun behov for et par slurke for at være satisfied, så det er rigeligt at dele en kop.

Hvis jeg slash vi er snacky på farten, så deler vi også gerne et pølsehorn, pizzaslice eller whatever. Ofte, så er en lille bid eller to nok til at stille den lille sult. Andre, som gør det her? Forleden delte vi en fastelavnsbolle (dem med flødeskum) men det jeg ved sgu ikke om alle gør. De er jo enorme!

13. Køb en god kaffemaskine

Apropos. Jeg troede ikke at en god kaffemaskine ville få mig til at skære ned på mit kaffeforbrug men det gjorde det altså. Udover at vi deler en kop kaffe, så kan det sommetider virke helt underligt for mig at bruge penge på en kop kaffe nede i byen. Især hvis jeg næsten lige har drukket en hjemmefra. Kun halvanden time før. Der er mange penge at spare på kaffe generelt. Latte er dyrt så prøv evt. at drikke en anden slags. Jeg er vild med americano med meget lidt skummet mælk. Vi elsker vores Moccamaster. Lol

12. Sælg ud (og gerne ofte)

Jeg sælger gerne ud af min garderobe og gør det også regelmæssigt, så det ikke føles om et kæmpe projekt, som jeg skal igennem hver gang jeg gør det. Ved at sælge ud, så tjener du penge. Simple. Men det er altså også bare en skøn fornemmelse, at komme af med en masse ting, som du ikke bruger længere! Vi har ikke en ret stor lejlighed, så det bliver hurtigt crowded og jeg sælger derfor ud, så meget som muligt. Alle mulige steder. Mit tip er at tage på loppemarked to gange om året. Sommertøj om sommeren eller foråret. Vintertøj i efteråret.

Læs også: Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT) #1

Spar penge i hverdagen
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge) 1

11. Køb kun når du har solgt ud

Udover loppemarked, så sælger jeg også ud på Instagram eller app’s. Jeg har prøvet de fleste men det nemmeste er klart at bruge min egen platform. Det er jeg bevidst om at alle ikke har og har flere veninder, som har succes med Trendsales app’en. Jeg har også haft en stand på Komma, hvor man booker en stand og så kan kunder komme ned og købe. Man behøver ikke selv at stå der og så kan man tjene lidt uden at være der. Tise (app’en) er også godt.

Anywho. Det var faktisk ikke det som det skulle handle om! Køb kun når du har solgt ud. Gør det til en slags konkurrence med dig selv, hvor du skal have solgt ud for et bestemt beløb før du køber den kjole fra Ganni. Apropos Ganni (reklamelink) så forsøger jeg kun at købe hos dem, når der er udsalg (reklamelink). De synes jeg nærmest at de har konstant og der er gode dollars at spare.

12. Spar penge i hverdagen (ved at tjene en ekstra skilling)

Måske er det muligt for dig at låne din lejlighed ud på AirBnb og tjene lidt der? Du kan også leje din bil ud, hvis du ikke bruger den dagligt. Mulighederne er mange! Du kan også starte en blog, instagram eller youtube og komme reklamer på eller lave sponsoreret indhold. Det sidste tager tid at bygge op, men måske du kan tjene en smule, som du kan lægge til side. En lille sidebusiness til de rejser, som du drømmer om?

Jeg sparer altid og næsten alt der ikke går til faste udgifter og opsparing går til min rejsekonto. Pro tip: Opret en rejsekonto!

11. Bliv hjemme

Personligt elsker jeg at være hjemme, I ved jo at jeg er kedelig, men jeg ved også godt, at det kan være svært for andre. Sluk telefonen (som om, men læg den i et andet rum) og tag en aften hjemme. Glem hvad de andre laver. Det er sgu helt okay. Invitér også gerne gæster på besøg frem for at spise ude på restauranter. Det er både hyggeligt og meget billigere. Husk at have masser af vin på køl! Og chips. Og lidt dessert. Selvom du ikke har decideret dessert klar efter måden, så er lidt sødt altid godt.

10. Skru ned (for alt)

I de to år, som vi har boet her, så har vi ikke tændt radiatoren i soveværelset, f.eks. Jeg vil gerne sove koldt (dybere søvn, siger de kloge) og når man først ligger under dynen, så er temperaturen nærmest ligegyldig. Min morgenkåbe og mine sutsko ligger lige ved siden af sengen, som jeg hopper i hver morgen. Vi har altid boet ‘koldt’ og alle som besøger os fryser en smule. Vi har dog ekstra futter og låner gerne en cardigan ud. Man vænner sig til det og vi fryser ikke dagligt. Hvis jeg sidder helt stille længe og arbejder på computeren (som nu) så kan jeg godt begynde at få det lidt koldt. Så svinger jeg dog bare støvsugeren eller something, som får min krop igang. Varme, støvsuget gulv og et lille afbræk.

Win win win! Lidt sjovt at vi har fokus på det nu. Jeg har set det her tip flere steder det seneste år. Og det er meget vigtigt. Både for pungen og for miljøet. Der er mange som har det (for) varmt derhjemme.

9. Læg dit lån om

Vi har næsten lige lagt vores lån om. Det sparede vi lidt over 2000 kr. om måneden på at gøre. Husk dog at ligesom med så meget andet, så har banken en forretning de skal drive. Sørg derfor for, at du selv sætter dig ind i dit lån, imens du er i dialog med banken. Der findes en masse god information på nettet.

Spar penge i hverdagen

Sådan får vi råd til at rejse PART TWO

Okay, det her indlæg, endte med at blive alt for langt. Det er sgu første gang, at det program, som jeg skriver i, anbefaler jeg at forkorter min tekst. Må hellere lytte. Jeg har derfor valgt at dele indlægget op i to. Du finder resten af indlægget lige her: Sådan får jeg råd til at rejse (og 15 tips som du også kan bruge) PART TWO. Jeg håber begge indlæg kan bruges – og ikke kun i forbindelse med at rejse. De her 15 tips kan også bruges hvis du bare gerne vil spare lidt penge i hverdagen og vil vi ikke alle det? I do! 

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

22 Kommentarer
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
De 5 bedste podcasts i 2022 *both new and old*
Opskrift på hurtigt naan brød (kun 30 min og uden gær)
Støtte til ryggen (og en lifesaver imens jeg er på barsel)
Jeg har endelig fundet den bedste frisør i Aarhus (intet mindre)
Søvn rutine for baby på 7 måneder
50% færdigbagt (og en lille life update)
Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon)
Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*