Søvn rutine for baby på 4 måneder

Søvn rutine for baby

Søvn rutine for baby på 4 måneder. Det er vist på tide med en opdatering her 2 måneder senere. Sikke tiden dog flyver! Der er en sket en ændring, men så alligevel ikke. Hvis du ikke har læst Vera’s rutine fra da hun var 2 måneder så tjek det ud lige her: “Søvn rutine for baby på 2 måneder“. Ligesom jeg skrev i det indlæg, så er det her indlæg nok mest til dig, som selv har en ca. 4 måneder gammel baby – og som mangler lidt et indblik i hvordan søvnen ser ud hos andre babyer der har samme alder. Jeg har i hvert fald selv googlet efter det!

Søvn rutine for baby på 4 måneder

Siden sidst, så har jeg fundet ud af jeg nok har en ret *amerikansk tilgang* til det med baby søvn. Det kan jeg i hvert fald fornemme, når jeg snakker med min mødregruppe og andre, som også har babyer og hvor samtalen kommer til at handle om søvn. Lidt baggrundshistorie. Generelt, så ser jeg meget mod the States. Får alle mine nyheder fra Reddit, ser ikke flow TV (på snart 10. år) men derimod Youtube, har ikke set en dansk film eller serie siden jeg var ung teenager – og så følger jeg en masse amerikanske influencers, som er samme sted i livet, som mig.

Lige da jeg blev gravid, så hentede jeg derfor ‘What To Expect’ appen (som jeg havde hørt så meget om fra de der amerikanske influencers) og blev hurtigt en del af et forum (…Hedder det mon det? I hvert fald en kæmpe tråd derinde som bliver opdateret mindst 100 gange om dagen) med over 100.000 medlemmer. Fælles er at vi alle har født i november, så alle fulgtes/følges ad.

Læs også: Sådan foregik vores rådhusbryllup *she’s married*

Søvn rutine for baby
Søvn rutine for baby 4 måneder

Svøb, hvid støj, bad og sut

Ved at følge med derinde, så blev det hurtigt tydeligt hvad der fungerede for andre – og så gjorde vi egentlig bare det samme. Derinde, så brugte de fleste svøb, virkelig høj white noise (vi bruger en fra Spotify som er 8 timer lang, da den skal køre hele natten), baderutine en halv time før bedtime, mørke selvfølgelig, masser af shh, sut, og lidt bevægelse inden søvn. Det sidste har Vera dog ikke behov for. Jeg ammer hende hende efter hendes bad, lægger hende i babynesten som ligger ved siden af mig, stikker en sut i munden på hende og sidder der i ca. 10 minutter for at se om hun vågner eller sutten falder ud.

Jeg tror de fleste herhjemme bruger de samme ting for at få baby til at sove men over there, så er det bare sådan alle gør. Det er mit indtryk i hvert fald! Anyway. Det var en lang smøre. Kan virkelig anbefale app’en, selvom det måske er lidt sent, nu hvor jeg går ud fra at du sidder med en 4 måneder gammel baby. Lol. Synes især, at den var vildt god imens jeg var gravid.

Læs også: Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)

Rutine baby 4 måneder
Søvn rutine for baby

Vera sover stadig mange sine lurer i Moon Boon, men nu hvor vejret er blevet bedre, så orker jeg at trille med hende udenfor, så nu tager hun mindst én af de korte lurer udenfor hver dag. Nå lad os blive lidt konkrete. Jeg har kopieret direkte fra min note. Som du kan se, så har hendes rutine ikke ændret sig ret meget. Før havde hun ca. 2 timers vågen-tid, men jeg er stille og roligt begyndt at være lidt mere loose med vågen-tiden, så jeg kan få søvnpuslespillet til at gå op. Fordi jeg ved, at hun skal være vågen ca. 3 timer efter dagens sidste lur (før hun skal sove) så kan jeg rykke lidt i løbet af dagen, alt efter hvornår hun vågner om formiddagen.

Hun sover forresten ikke i svøb længere (kun rundt om benene, så hun har armene helt fri) fordi hun kan trille. Heldigvis gik det godt med den overgang og det virker som om, at hun sover bedre, fordi hun kan ligge lidt mere frit og på siden, som hun åbenbart godt kan lide. Hermed indblik i de seneste 3 dage. Hun har haft nogle nætter, hvor hun gerne ville stå op mellem 4-5 om morgenen (der tager Andreas hende heldigvis indtil jeg står op ved 7 tiden) og jeg er i gang med at rykke hende. Hvis hun står for tidligt op eller sover en kort morgen- eller formiddagslur, så skal hun helst tage en lur 4 gange.

Mandag
06.00-08.00 lur
09.30-10.00 lur
12.10-12.40 lur
15.10-15.40 lur
18.50-01.10 søvn
01.20-05.10 søvn

Tirsdag
07.00-08.20 lur
10.00-10.30 lur
13.20-13.50 lur
16.00-16.40 lur
19.30-03.00 søvn
03.10-06.10 søvn

Onsdag
08.10-10.20 lur
12.00-12.30 lur
14.50-15.20 lur
18.30-01.30 søvn
01.50-05.40 søvn

Læs også: At gå fra by til forstad del 1

Søvn rutine for baby
Reform køkken

Søvn rutine for baby på 4 måneder

Voila! Søvn rutine for baby på 4 måneder! I går, så fik jeg et spørgsmål om hvad vi laver vi i vågentiden nu hvor den er blevet længere, men synes, at det her indlæg er langt nok. Så det må blive en anden god gang! Forhåbentlig inspirere hinanden. Jeg synes nemlig selv, at det kan være ret svært at underholde sådan en lille størrelse. Især nu hvor hun er blevet mere bevidst og ikke mindst… begyndt at trille og derfor har brug for, at jeg er i nærheden konstant for at rette på hende. Det var dejligt, da hun kunne hygge sig lidt under aktivitetsstativet. Alene.

Men altså. Det må blive næste gang! Vi ses ovre på Instagram, hvor jeg deler ud af barselslivet. Tjek også mine nemme, asiatiske opskrifter ud.

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Den bedste erstatning for kokosmælk *ikke flere dåser*
Kan man gå fra by til forstad?
Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)
Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*
Min fødselsberetning (del 1)
Indisk curry med kylling *din nye yndlingsret sgu*
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)
5 overvejelser vi gjorde os inden vi købte hus