Søvn rutine for baby på 2 måneder

Søvn rutine for baby på 2 måneder

Søvn rutine for baby på 2 måneder. Hvis man altså kan kalde noget for en rutine for sådan en lille bitte person (ikke at hun er så lille igen, jeg tror hun snart har rundet de 6 kg, hvis hun ikke allerede har!) men hun har sovet på denne måde de seneste mange uger. Vera er 10 uger (læs hendes/mine fødselsberetninger her) og har som sagt sovet på denne måde i hvert fald en måned, så jeg tænkte, at jeg ville dele et eksempel på hvordan en baby på 2 måneder kan sove.

Søvn rutine for baby på 2 måneder

Indlægget her er både for mig selv (så jeg kan huske det når hun engang sover på en anden måde) men det er bestemt også til dig, som sikkert ryger herind pga. en googlesøgning. Jeg har i hvert fald selv søgt på sove- og søvnrutiner for en en baby på 2 måneder og læst nærmest alt, som jeg er stødt på! Jeg har googlet det hele faktisk. Søvn for baby for 1 uge, 4 uger, 6 måneder, ja, det hele.

Okay. Let’s get down to it. Sådan her har Vera som sagt sovet de seneste uger og jeg håber sådan, at hun bliver ved med det. Vil helst ikke jinxe det (har har jeg sikkert allerede gjort nu ved at skrive på det her indlæg) men sådan som hun sover nu fungerer så godt for os. Jeg kan nemlig få ryddet op i huset, få arbejdet igennem eller slappe helt af om formiddagen, hvor hun tager sin længste lur. Sådan her ser det ud de fleste dage. Alt er ca. selvfølgelig:

Læs også: Min fødselsberetning (del 3)

Søvn rutine for baby på 2 måneder

Vera vågner mellem klokken 5-7. Så ammer jeg hende, skifter ble, drikker morgenkaffe og leger. Ammer igen inden lur og så lægger hende, så hun sover igen ca. 2 timer efter hun er vågnet fra første lur. Den første lur plejer derfor at starte mellem klokken 7.30-9.30 om morgenen. Hun sover i Moon Boon og her plejer hun at sove 3 timer. Når hun vågner igen, så ammer jeg igen, skifter ble, leger, hygger, har mave-tid og alt det der. Ca. 2 timer senere så skal hun helst sove igen, så ca. 20 minutter inden de 2 timer er gået, så ammer jeg hende og lægger hende i Moon Boon igen. Her sover hun mellem 30 min og 1 time. Sådan er resten af hendes dag faktisk. Oppe i 2 timer og så sover hun i ca. 30 min til 1 time indtil hun skal i seng om aftenen. Hun har 3-4 lure i løbet af dagen, alt efter hvornår hun stod op.

Vi putter hende om aftenen mellem 19-21. Det er lidt forskelligt hvornår og er afhængig af hvornår hun stod op fra dagens sidste lur. Fra hun vågner fra sidste lur, så skal hun sove præcist 3 timer senere. Så hvis hun vågner klokken 17, så skal hun sove og allerede være faldet i søvn klokken 20. Herefter sover hun indtil klokken 1.30-3.30 om natten, hvor jeg ammer hende og lægger hende igen. Så sover hun til 5-7 om morgenen hvor det hele starter igen.

Læs også: 20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked

Sove rutine for baby på 2 måneder

Hver dag, så skriver jeg i mine noter hvornår hun sover, så jeg kan holde styr på det. Jeg glemmer det ellers, da dagene er så ens – og hun vil altså bare sove når der er gået de 2 timer, så det er vigtigt, at jeg ved hvornår hun er vågnet. Det lyder måske meget rutine agtigt, men går selvfølgelig altid efter hendes signaler, først og fremmest. Når hun er ved at ramme de 2 timer i løbet af dagen, så bliver hun nærmest sur, hvis vi ikke lægger hende til at sove i slyngevuggen fra Moon Boon. Så det er nemt for mig lige at tjekke mine noter og sige: “Ah, det giver mening, du er jo træt”. Det samme om aftenen efter de 3 timer. Hermed et par eksempler på mine noter og et indblik i hvordan hun har sovet denne weekend:

Lørdag
09.00-11.40 lur
13.40-14.20 lur
16.10-16.40 lur
19.20-02.40 søvn
02.50-06.00 søvn

Søndag
07.50-11.30 lur
13.30-14.20 lur
16.30-17.00 lur
19.50-01.30 søvn
01.50-06.30 søvn

Læs også: At gå fra by til forstad del 1

Søvn rutine for baby på 2 måneder

Soverutine for baby på 2 måneder

Giver det mening? Jeg ved, at det kan ændre sig hele tiden, men sådan her har vores rutine som sagt været de seneste mange uger. Vera sover alle sine lure i Moon Boon slyngevuggen, hvis vi ikke er ude og trille i barnevognen, og så sover hun om natten ved siden af mig i en babybest fra Najell. Hun er næsten ved at være for stor til den, så der er ikke længe til, at vi skal have hende over i hendes egen seng. Stadig ved siden af mig, selvfølgelig, men hun skal snart i egen seng.

Det glæder jeg mig ikke til, da jeg hurtigt kan give hende en sut eller amme hende, når hun ligger ved siden af mig. Skal nok opdatere omkring hvordan det kommer til at gå! Anyway. Vi ses ovre på min Instagram.

Feel free to share

Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

13 Kommentarer
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Maling af køkkenlåger (en nem og billig køkken opdatering)
Min fødselsberetning (del 3)
Pandestegt laks med teriyaki marinade
5 gode serier på Amazon Prime Video
Ovnbagte rejer med panko (og min basisopskrift på dressing)
Indisk curry med garam masala og oksekød
De 5 bedste podcasts i 2022 *both new and old*
9 gode loppemarkeder i Aarhus (og omegn)