Sommerlig cheesecake (som er lavet på kun 5 ingredienser)

Jeg blev inviteret på frokost forleden og jeg tænkte: “hey, lad mig da lige tage verdens nemmeste kage med” så jeg biksede denne smukke kage sammen på under et kvarter. Jeg glemte godt nok at tage kagen med, da jeg skulle hurtigt ud ad døren, kegle, jeg ved det, men I skal ikke snydes for opskriften. I denne kage kan man lave den ‘som den er’ men der kan også tilføjes mange forskellige smage – eks. lime.

Du skal bruge:
250 g mascarpone
0,5 dl flormelis (mængde kan justeres alt efter hvor sød kagen skal være)
200 g digistive kiks, ca. en halv pakke
5-7 spsk smeltet smør
Frugt (jeg kører med lime)
Evt. vand

Læs også: Min spiseguide til Aarhus – her er de 30+ bedste cafeer og restauranter

Kom kiks i en skål. Knus først med hænderne og brug derefter noget tungt, såsom bunden af en flaske, til at knuse kiksen, så det bliver endnu finere. Smelt smørret og kom smørret ned til det knuste kiks og rør godt rundt. Det skal være en okay fast blanding, men det er lidt op til en selv, hvor meget smør der skal i, da den skal fryses. Kom kikseblandingen i en bunden af et fad, evt. med et lag bagepapir, og pres med dine fingre, så smør og kiks samler sig. Stil på frys indtil bunden er fast.

I en anden skål blandes mascarpone og flormelis godt sammen med en ske. Her kan man tilføje limesaft eller en anden form for frugtsaft, hvis man har lyst. Er blandingen ikke flydende nok til at den kan blive spredt udover den frosne kiksebund, så kom en smule vand i blandingen – ikke for meget – maks. et par skefulde. Smør mascarpone-blandingen over kikse-bunden og kom kagen i fryseren. Tag kagen ud et kvarters tid før servering og pynt, som du vil. Jeg lavede en simpel kirsebærsauce, som jeg hældte over hvert stykke.  Mums!

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

4 Comments
  1. Den kage er jo for vild! Den skal helt sikkert laves næste gang der skal en kage på bordet :)

  2. Det gik så godt lige ind til mascapone skulle smøres på kiksebunden det var umuligt og hang fast .. Så den blev ik så flot men smagte godt..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.