Gode serier på HBO – de 13 bedste serier som kan ses på HBO (lige nu)

Opdateret 2019. Hvis du leder efter gode serier på HBO, så skal du læse med lige her! Der er lidt af det hele og listen bliver længere, inden længe! Jeg er nemlig ved at lave en kæmpe guide til HBO Nordic, som skal være lige så stor som denne: ‘De 25 bedste serier på netflix lige nu – den største guide til Netflix‘, men først, de 13 bedste! Jeg er lidt stuck, når det kommer til serier for tiden, så hvis I kender til en god serie eller to på HBO Nordic, så skriv gerne en kommentar nedenfor:

1. The Handmaid’s tale

Min nyeste favorit: “Serien her, handler om en dystopisk fremtid i USA, hvor en religiøs overklasse har væltet regeringen for at sikre menneskers overlevelse. I 2015 begyndte antallet af kvinder, som kunne føde børn nemlig at falde drastisk efter mange års brug af fortrydelses-piller, p-piller og generel forurening af verdenen – og nu er de kvinder, som stadig kan føde børn – blevet til en slags kvæg for de rige kvinder, som ikke kan selv. I serien følger vi så en af disse ‘kvæg’ kvinder, Offred, og hører hendes inderste tanker og alt det der sker omkring hende.” som jeg skrev første gang jeg skrev serien. Nu er der to sæsoner af serien – og især sæson 1 var fantastisk!

Læs også: Min spiseguide til Aarhus – her er de 30+ bedste cafeer og restauranter

Gode serier på HBO

2. Girls

Det her er jo klassikeren, som man bare skal se, uanset om man kan lide Lena Dunham eller ej. Der er ingen vej udenom: “Lena Dunham, som I nok kender, har instrueret, skrevet og spiller endda også hovedrollen i serien. Hendes karakter hedder Hanna og hun er en (typisk) millenial, som er lidt halv narcissistisk, og som har lidt svært ved at finde ud af hvem hun er og hvad pokker hun vil med sit liv. Den bedste måde at beskrive serien, er, at den nok er lidt ligesom en beskidt form for Sex and the city – fordi man også her følger fire helt forskellige veninders op- og nedture i Brooklyn. Der er også en del sex i serien og Lena er virkeligt ikke bange for at være grim, hvilket er fedt.”

3. The Leftovers

Verdens bedre, intet mindre. Den skal lige i gang, men den er fantastisk. Især sæson tre: “Hvis I (stadig) ikke kender serien, så handler den om hvordan vores verden kunne se ud, hvis hele 2% af den globale befolkning forsvandt fra planeten, tilsyneladende helt uden grund. Vi starter så med at følge en gruppe mennesker fra New York, som forsøger at fortsætte med at leve deres liv, mens de håndterer tragedien, som ingen ved hvorfor skete. Det lyder meget mærkeligt og det er det også – men her i sæson 3 – så kommer der alle mulige seje referater til biblen med indover og det er bare spændende, selvom det måske ikke lyder spændende.”

Serien er lidt mærkelig. Okay meget mærkeligt. Men god. Det er dem, som har stået bag serien Lost, hvis I husker den, og det kan man godt mærke. Den SKAL I altså se! Det er ved at være noget tid siden at jeg så denne serie, men jeg tænker ofte på den. De første sæsoner var lidt sløve, men for pokker, hvor tog den fart i den sidste. Wow!

4. The Mindy Project

Sjov, let men med gode referencer. Mindy er så sjov! “Serien handler om Mindy Lahiri, som er gynækolog med egen praksis. Man følger hendes hektiske hverdag, hvor meget af hendes tid foregår på kontoret – der er nogle sjove typer på kontoret – og det er helt sikkert alle de her sjove karakterer, som gør serien god. De er nemlig så mærkelige og overdrevne, men alligevel er så er de sjove og troværdige! Selv, der er jeg bare helt vild med Mindy, da hun minder meget om mig selv på en eller anden måde – hun kan virke usikker og en smule kikset – men alligevel er hun stærk og intelligent, og får bare tingene gjort. Hun er ret cool. Og mærkelig. Just like me.” 

Læs også: De 10 skridt (som man skal igennem når man får besøg af en håndværker)

De bedste serier på HBO

Gode serier på HBO

5. Silicon Valley

Serien som bliver VED med at vokse på mig og så er det bare altid godt! “Serien handler om en gruppe nørder, det kan jeg vist godt kalde dem, som bor sammen hos en it-millioner, som giver dem tag over hovedet, så længe, at de giver ham 10% af de firmaer, som de starter op. De er alle spirende iværksættere, og gode til at kode, men den der helt gode idé har de ikke fået endnu. Hovedpersonen Richard, som også bor i huset, arbejder hos Hooli (som vist skal forestille sig at være Google) har en nogenlunde god ide på tegnebrættet, som Hooli får nys om… og så går det hele løs.” 

6. 30 Rock

Åh, det er først i år, at jeg begyndte at se 30 Rock, men det er jo intet mindre end en fantastisk komedieserie. I serien følger vi Liz Lemon, som er head writer på et lille bitte komedie show på NBC. Hun forsøger at holde styr på skøre skuespillere, vilde chefer og på sit personlige liv. Det er en sjov serie, som man lige skal ind i, men når man først er det, så er bliver ved vild med alle de skøre personligheder. Jeg elsker forresten Alec Baldwin nu.

7. Westworld

Den mest fængende serie, ever: “Serien Westworld handler i bund og grund om en forlystelsespark i fremtiden, hvor en masse menneskelignende robotter er til, for at gøre oplevelsen mere ægte for dig som besøgende. Man kan gøre alt hvad man vil med robotterne og dermed lave egne historier i byen, som man besøger” og så siger jeg ikke mere! Første sæson var fantastisk. Jeg blev ikke blæst bagover af sæson 2, men den er stadig værd at se – og så elsker jeg Anthony Hopkins. Men okay. Hvem gør ikke det?

Læs også: De 7 bedste true crimepodcasts (der er så meget mere end SERIAL derude)

De bedste serier på HBO 2018

De bedste serier på HBO nye 2018

8. Dexter

Verdens bedste serie med verdens dårligste afslutning: “Serien her handler om Dexter, som analyserer blodsprøjt for Miami’s Politi og det er han virkelig god til. Problemet er bare, at når han får fri, så bruger han sin tid på at jage og slå forbrydere ihjel, som han ved, har sluppet igennem retssystemet og går fri.” Den er så god denne serie, bare husk at springe over den sidste sæson, ikke?

9. Big Little Lies

En moderne krimi med nogle seje kvindelige skuespillere. Historien er heldigvis også god! “Det hele starter hårdt ud med et mord. Vi ved ikke hvem der er død eller hvem der har gjort det, men vi finder langsomt ud af det via en række flashbacks og interviews. Vi følger så tre hovedpersoner Reese Witherspoon som Madeline, Shailene Woodley som Jane og Nicole Kidman som Celeste – tre meget forskellige mødre som bor det dyre Monterey, i Californien. Langsomt finder man så ud af hvor mærkelige og forskruede deres individulle forhold og de selv, er” 

10. Penny Dreadful

Jeg var så længe om at hoppe på denne serie. Den fangede mig fra allerførste afsnit – som forresten er ret uhyggelig. Det er lidt svært helt at definere hvad serien handler om, da det er en masse små historier, som bliver bundet sammen. Man møder bla.a. kendte figurer, såsom Dr. Frankenstein og hans skabning, Dorian Gray og ikoniske figurer fra Dracula. Der er kun tre sæsoner og det er dejligt, når en serie slutter på toppen og bare laver tre knaldgode sæsoner. Den skal ses, hvis man kan lide smukke og overnaturlige serier!

Læs også: Den bedste måde at fjerne savsmuldstapet og lidt om vores boligbudget

De bedste serier på HBO

Gode serier på HBO

Gode serier på HBO

11. Sharp Objects

Den bedste serie på HBO in a long time! Serien Sharp Objects handler om Camille Preaker. Hun er en journalist, som bliver sendt hjem til hendes lille hjemby, for at skrive om et mord, som er blevet begået i byen. Hun har mange problemer og ender med at bo hjemme hos hendes mor – hvor mange af de issues som hun har, stammer fra. The show is a must watch og serien skal helt sikkert ses, hvis man er til smukke og dystre krimier, hvor selve mordet ikke er det bærende element. Bogen er baseret på bogen af samme navn, som jeg læste forrige år og den levede op til bogen!

12. Mr. Robot

Den SKAL man se, hvis man kan lide serier. Den er lidt af en klassiker, i min optik. Første sæson var fantastisk, men sæson to er stadig et kig værd: “Til de af jer som ikke har set serien endnu, shame on you forresten, så handler serien om den halvmærkelige Elliot, som arbejder i et IT-sikkerheds firma og ved siden af det, så hacker han her og der, alt imens han snager i folks privatliv. En dag, der møder han sin far igen og så sætter de gang i en revolution. Seriens plot er lidt svært at forklare, men jeg vil ikke afsløre for meget. Bare se det første afsnit af serien og så er jeg pænt sikker på, at I bliver hængende!”

13. The Office (US)

Tror næsten, at denne serie topper alle andre serier på listen. Også selvom det er en forholdsvis simpel komedie serie. Den er pakket med popkulturs-referencer, der er masser gode jokes og så kan næsten alt laves til et meme! Serien er en ‘mockumentary‘ og i den, så følger man de ansatte på et ret almindeligt kontor i Scranton. Et TV hold følger med 24/7 (man ved ikke helt hvorfor) og det kommer der en masse sjove situationer ud af. Ligesom med 30 Rock, så skal man lige lære dem alle sammen at kende, men når man så gør det, så kommer man til at elske serien. Intet mindre!

Det var mit bud på 13 gode serier

Hvis du ikke kan få nok af gode serier på HBO Nordic, så vil jeg anbefale dig at hoppe ind forbi Danica’s blog, hvor hun har lavet dette indlæg: Serier på HBO (2019): Den ultimative Guide til serier på HBO.

Læs også om Viaplay hos Danica: Serier på VIAPLAY – de her serier må du simpelthen IKKE gå glip af. Hun har også skrevet: Netflix serier (2019), jeg 100 % skal bingewathce i ferien.

9 Comments
 1. Jeg er vild med Dimension 404. Der er ingen sammenhæng mellem afsnittene, der er seperate historier. De er geeky, weird og jeg åd dem råt.

  1. The Wire….. Har prøvet at gå i gang med den (min kæreste ELSKER DEN) men er aldrig rigtigt kommet i gang. Måske 2019 er året ;)

 2. Jeg synes også Barry fortjener at blive nævnt – sjov og lidt skæv, og selvom Barry slår mennesker ihjel, så kan jeg egentlig meget god li’ ham;-) Han minder mig lidt om Dexter, som er én af mine all-time favorit-serier (han gør det dog ikke pga. “the dark passenger”, men fordi han simpelthen er god til det)…

 3. Den nye serie, som hedder Manifest er virkelig god, hvis man er til den lidt overnaturlige genre, som jeg kan fornemme at du/ I også er :)

 4. På HBO er nogle af mine yndlings serier:

  Vikings
  Game Of Thrones
  True Blod (Vampyre)
  Taboo
  Banshe
  Turn
  Boardwalk Empire
  Rome
  The Path

  Og sikkert flere.

  Jeg er også seriefreak, er dog ikke til komedier og vil helst have maaangee afsnit, så jeg rigtigt kan binge watche.
  Jeg er nok mest til det overnaturlige, drama, thriller, tidsbilleder, krimi… hahah well.. er vidst til det meste udover komedier

  Tak for dine forslag, er altid på jagt efter nye serier.

  Mvh Kathe.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.