fbpx

Jeg veksler mellem ‘jeg burde arbejde mere’ og ‘hvorfor skulle jeg dog det?’

Hvor meget skal man arbejde? Hvor meget skal jeg arbejde det her år? Det er spørgsmål, som jeg har spurgt mig selv om flere gange. Især efter årsskiftet. Det er lidt svært forklare uden en masse mellemregninger, men jeg går tit og tænker over det. Faktisk, så veksler jeg helt præcist mellem ‘jeg burde arbejde mere’ og ‘nej, hvorfor skulle jeg egentlig det?’. Jeg kan arbejde så meget jeg vil. Jeg kan arbejde så lidt jeg vil (næsten, der skal selvfølgelig penge på bordet) og det er en balance, som jeg tænker meget over.

Hvor meget skal man arbejde?

Mange ser stadig ikke det jeg laver som et legit arbejde. Jeg kan sagtens se det. Det er super flyvsk og det ser nemt ud. Jeg håber dog, at hvis du følger med på Instagram, især, kan fornemme hvor meget energi jeg lægger i det content (som det så fint hedder) jeg deler. Jeg svarer på hver eneste kommentar og har lange dialoger (om alt muligt) i min indbakke. Der er tænkt over alt hvad jeg lægger op og den røde tråd er for vigtig for mig. Sommetider for vigtig, men det må være en anden snak.

Mine blog indlæg er gennemarbejdede og har været gennem mange revisioner inden jeg trykker udgiv. Jeg har deadlines som alle andre. Jeg skal finde kunder hver måned. Jeg skal afrapportere. Jeg skal sørge for at min hjemmeside er up to date og at den er optimeret hele tiden. Jeg skal dele på de rigtige tidspunkter og ikke kun mellem 8-16.

Læs også: 5 grunde til at du starte en blog – den er nemlig også vigtig i 2019

Hvor meget skal man arbejde

Hvor meget skal man arbejde

Hvor meget skal man arbejde

Hvor meget skal man arbejde

It’s a job

Det skal ikke lyde som om, at jeg har det hårdt, men det er altså et arbejde. Et mega fleksibelt arbejde, som jeg elsker – og hader sommetider, naturligvis. Et arbejde, hvor jeg er i kontakt med SÅ mange mennesker på den anden side af skærmen. Hver eneste dag. Det er så fedt. Jeg bliver bare i tvivl om jeg burde lave mere? Mine dage er helt forskellige og nogle dage er helt booket op med alle mulige forskellige ting. Fotoskydninger, interviews, presseture (lyder så fancy, men det er ikke noget jeg nyder, som sådan), podcast research, optagedage og meget meget mere.

Generelt, så kan jeg dog tage det helt roligt. Jeg stresser ikke for at nå alt og vil jeg gerne se et afsnit af min yndlingsserie imens jeg spiser frokost, så kan jeg sagtens det. Jeg har bare mere at lave om aftenen så.

Vi har jo ingen børn

Spørgsmålet som trænger sig på hos mig lyder nok mest sådan her. I hvert fald i dag. Burde jeg lave mere? Vi har ikke nogen børn, det er heller ikke på tegnebrættet, og dermed ‘masser’ af tid. Jeg har hørt fra flere, at jeg ligeså godt arbejde meget nu. Nu hvor der ikke er børn, sygdom eller andet, som tager tid. Men behøver jeg det? Kan man ikke bare være tilfreds med en hverdag, hvor man kan stå op når man vil eller hvor man kan bruge tid på noget, som ikke giver penge i sidste ende. Som at lave god mad? Gå lange ture med podcasts i ørene? Tage det ekstra glas vin selvom det tirsdag? Jeg behøver ikke work work work all the time for at være successfuld. Eller hvad?

Læs også: Før og efter – her kan du købe flotte tæpper online (nem opdatering af stue)

Hvor meget skal man arbejde

Hvor meget skal man arbejde

Hvor meget skal man arbejde

Hvor meget skal man arbejde

I dag, så kan jeg godt få dårlig samvittighed over ikke at have travlt. For det skal man da? Ikke? Det er et kvalitetsstempel nærmest og det er synd. Mit største ønske, er have tid til at lave det, som jeg gerne vil lave. At tjene nok penge. Ikke mange penge, bare nok til, at jeg har tid til at lave de ting, som jeg gerne vil. Uden at skulle stresse. Burde jeg have mere fart på? I don’t know. Måske er jeg for påvirket af folk i min omgangskreds, som stadig ikke ser det jeg laver, som et ægte arbejde.  

Om altid at have tid

Ja. Jeg bliver sgu nok påvirket af personer, som spørger, om vi kan mødes midt på dagen, da jeg jo “altid har tid” som de siger. Det har jeg ofte også. For det meste kan det hele nemlig rykkes rundt i min kalender – så hvis jeg vil spise frokost med en veninde på barsel, så gør jeg bare det. Det er tonen, når der bliver spurgt. Jeg laver jo ikke rigtigt noget, når jeg ikke har travlt, ikke? 

Nå, kan jeg afslutte det her ordentligt… Næh. Det har var blot endnu en tankestrøm, som sikkert kun er relevant for mig. Og måske for et par freelancere, derude? Vi bliver flere og flere og jeg glæder mig lidt til at det bliver normalen. I hvert fald mere normalt. Vi ses i hvert fald ovre på Instagram. Der elsker jeg at dele snapshots fra vores lejlighed, opskrifter (som der ikke er mange af for tiden, men det skal jeg ændre på i ’19) og en masse andet! Jeg elsker det medie og jeg bruger helt sikkert for meget tid på det. Anywho, tak fordi du læste med. Her er et par indlæg, som du måske ville kunne lide?

Opskrift på asiatisk peanutsauce (som kan spises til ALT)
Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis man har ondt i halsen)
Verdens bedste ‘kontor’ snack med mango, chili og salt (asian style)
Opskrift på sunde og nemme grønkålschips (som rent faktisk smager godt)
Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

8 Comments
 1. Super godt og meget relevant indlæg! Som studerende kan jeg godt følge de tanker du har om arbejde, for jeg føler også tit at jeg skal “retfærdiggøre” over for andre mennesker, at jeg ikke arbejder 37 timer om ugen, men egentlig selv kan planlægge mine dage efter mit studie og mit 8-timers deltidsarbejde… Dog er jeg god til at prioritere mig selv midt på ugen, hvis det er dét jeg føler for :-)

  1. Tak for input Frederikke! Det er dejligt at høre at vi er flere – og at det ikke bare er mig selv, som går rundt med de her tanker. Især din sidste sætning er jeg vild med! Det gør jeg også!

 2. Vil lige indskyde at det her indlæg også rammer helt plet for studerende! tak for at dele nogle tanker, som vi er flere der går med (:

 3. Jeg synes, det lyder som en vidunderlig tilværelse, du har skabt for dig selv! Godt gået.

 4. Hej Michelle, du rammer lige ned i den løbende diskussion i det danske samfund om menneskets nytteværdi, som ofte går forud for menneskets egenværdi – frem for alt skal vi tilsyneladende gøre gavn i samfundet og være til nytte. Hvis vi derfor prioriterer os selv og vælger en anden vej end den gængse som lønmodtager med fuldtidsjob og deslige, ja, så dukker skyld og skam-komplekser op for de fleste. Mig selv inklusive. Det er lige som ikke i orden ikke at ønske at følge den gængse vej, samfundet ejer dig lidt…du skylder samfundet at bidrage mere etc…Det åbner for spørgsmålet om meningen med livet, hvorfor vi er her, hvad livet er for en størrelse, må man bruge det som man vil… Den protestantiske kulturarv med skyldkompleks og kravet om at levere, gøre sig nyttig, fornægter sig ikke. Det er en tung dans, som oftest kobles til Janteloven og lignende kontrolsystemer, der kan få de uregerlige til at makke ret. Det er en tung dans i Danmark, når man ikke passer ind i kasserne…

  1. Hej Mette. Tak for din kommentar! Du har så ret! Og din kommentar er så fin, at jeg kunne bruge den som inspiration til et helt NYT indlæg, så tusind tak for det.

   Jeg har egentlig altid gået min egen vej, når jeg tænker over det. Gad ikke uddannelse og har altid været ‘fortaler’ for at hvis det IKKE er for en, så skal man ikke slå sig selv i hovedet over det.

   Derudover, så er jeg selvstændig og arbejder hjemmefra – det er der godt nok mange, som ikke kan relatere til eller forstå.

   Jeg har været sammen med min kæreste siden gymnasiet – og så får jeg/fik jeg konstant spørgsmålet om man nu har ‘løbet hornene af sig’? Nu har vi været sammen så længe uden at bryllup eller børn er noget vi gider, og det møder også undren.

   Åh, det blev langt. Må lave et nyt indlæg!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.