Sådan shopper du genbrug som en PRO (miniguide)

Sådan shopper du genbrug som en pro! Der er flere måde at shoppe genbrug. Selvfølgelig. Jeg er typen der scanner. Andre kigger hvert eneste stykke tøj igennem, men, if you don’t have the time for that, så er det med at scanne! Jeg scanner efter farver eller mønstre, som jeg godt kan lide og så starter jeg derfra. Hvis du kigger efter farver eller mønstre som du godt kan lide, så kan du hurtigt se om der er noget, som du kan lide. Det er ligemeget hvad størrelsen er i nakken. Det vigtigste er farve, mønster og kvalitet.

Sådan shopper du genbrug (som en pro)

Hvis du følger mig på Instagram, så har du helt sikkert set både støvler og taske, som jeg har på nedenfor. Støvlerne kostede en halvtredser hos Brugtvareterminalen (som jeg har skrevet om her) og tasken kostede 30 kr. Den blev fundet på Fyn en dag i sommerferien og jeg bruger den dagligt. Det er faktisk også et godt tip! Tag udenfor storbyerne. Det er ofte meget billigere. Anywho. Lad os komme til listen. Har du et godt fif til genbrugsshopping, som jeg har glemt, så hold dig ikke tilbage.

Sælg (eller doner) dine gamle ting først

Mange tror at jeg ejer vildt mange ting, men jeg vil vove den påstand, at jeg ejer mange færre ting end gennemsnittet. Jeg sælger nemlig ud konstant og når der skal noget nyt ind, så er der noget andet som skal ud. Altid! Det er der mange måder at gøre det. Personligt, så sælger jeg ud løbende på min Instagram. Det er nemt og hurtigt – og så sælger jeg ud et par gange om året på loppemarked. Det er dejligt at skille sig af med ting, som ikke sparks joy længere, og det bliver nemmere og nemmere at gøre. It’s like a muscle og jeg er ikke ret knyttet til mine ting. Har du ikke en Instagram, som du kan bruge, så er der mange andre gode platforme at bruge.

Besøg din yndlingsgenbrug jævnligt

Ja. Den er god nok! Jeg har et par genbrugsbutikker som jeg besøger jævnligt. De ligger heldigvis på min rute hjem og det tager mig derfor ingen tid lige at tage et kig. Genbrugsbutikker får nye ting hele tiden, så det er med at holde øje!

Læs også: Sådan får jeg råd til at rejse (og 15 tips som du også kan bruge) PART ONE

Sådan shopper du genbrug

Hav et mål inden du går ind

Hav altid et mål, og gå ikke bare ind i en genbrug eller et loppemarked, bare for at lure lidt. Jeg ved hvad jeg kigger efter når jeg shopper genbrug. Jeg går efter læderstøvler (gerne western eller cowboy), jeg går efter blazere i god kvalitet (min samling er enorm efterhånden men jeg elsker det) og service. Kopper, tallerkner, skåle og kander er højt på min liste. Der er også ting, som jeg går en stor bue udenom. Selvfølgelig er der også plads til små sjove køb – det er jo en genbrugsbutik after all!  

Prøv ALT

Med det meste tøj i en genbrugsbutik, så kan du først se, hvordan tøjet sidder på dig, når du har det på. Derfor er størrelser også ret ligegyldige. Personligt, så elsker jeg oversize tøj og jeg tjekker aldrig hvilken størrelse noget har. Det gør jeg ikke generelt, men i genbrug, der er fuldstændig ligegyldigt. Hvem ved hvornår tøjet er lavet eller hvor i verden det kommer fra? Size does not matter. I hvert fald ikke i det her tilfælde. Lol. 

“Det’ billigt”

Lad være med at købe bare fordi det er billigt eller fordi det er en mærkevare. Hvis du bare køber et eller andet fordi det er billigt, så er der stor sandsynlighed for, at du ikke kommer til at bruge det og det er jo bare penge lige ud af vinduet. Det gider vi ikke!

Læs også: 5 gode og gratis apps (som har gjort mit liv SÅ meget lettere)

Sådan shopper du genbrug

Og selvfølgelig:

  • Vær sød ved dem, som står i genbrugsbutikkerne. De står der ofte uden at få noget for det. Det skal lige siges, at jeg kun har haft gode oplevelser med personalet i genbrugsbutikkerne og jeg elsker tempoet, som der ofte er.
  • Genbrugsbutikker har forskellige måder at prissætte deres ting, så der er mange penge at spare hvis du kender ‘markedet’ i din by. Der er genbrugsbutikker, som jeg aldrig besøger fordi jeg ved at de generelt er meget dyrere.
  • Vask tøjet ligeså snart du kommer hjem, kom service i opvaskemaskinen (hvis det akn klare det), køre en klud over eller stil det udenfor natten over.
  • Have fun! 

Således! Det var min lille guide til genbrug. Jeg har shoppet genbrug siden folkskolen og jeg elsker det stadig. The thrill of the chase! Se evt. det her indlæg: “Min liste med genbrugsbutikker i Aarhus” hvis du er mangler inspiration til genbrugsbutikker i Aarhus. Læs også det her indlæg, hvis du er på jagt efter gode markeder: “Min guide til markeder og loppemarkeder i Aarhus” hvis du er på jagt efter gode steder i og omkring Aarhus. Der er lidt af hvert!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.