Sådan markerer jeg reklame på blog og Instagram (samt min skabelon til coNtent)

Reklame på blog og Instagram. This is how I do it! Der kommer hele tiden nye til. Både fra Google og især fra Instagram, så jeg tænkte at det var relevant med et lille intro indlæg til mig, min blog og hvad jeg står for. Jeg har tidligere udgivet en om side om mig. Det er lidt mere på den lette side – og jeg synes, at du skal tjekke det ud, hvis du vil lære mig lidt bedre at kende. Listen her er mere et overblik over hvordan jeg skaber indhold og markerer ‘reklame’ på alle mine kanaler.

Markering af reklame på blog og Instagram

Jeg er ikke ekspert. Jeg har bare været i branchen mange år og det er sådan her, at jeg arbejder med reklame og gaver på mine kanaler. Har du nogle spørgsmål, tanker eller er der noget, som du ikke mener er tydeligt forklaret, så stik mig endelig en besked eller en mail. Det er indlæg, som til at være sticky og synlig på forsiden af min blog, så giv endelig lyd. Let’s get to it!

Restauranter. Hvordan?

Hvis der er en restaurant, som jeg ikke har skrevet om… Så er der nok en grund til det. Jeg har flere gange prøvet at blive “uvenner” med restauranter (ikke mange men det er sket) som er blevet sure over, at jeg ikke har skrevet mit besøg nu hvor de havde inviteret. Også selvom jeg havde skrevet på forhånd at de kun bliver omtalt, hvis jeg synes, at man får value for money. Hvis jeg ikke synes at maden var god, eller andet ikke var godt nok, så skriver jeg ikke om det. Nogen steder.

Læs også: Hurtig pho suppe (som kun tager 15 minutter at bikse sammen)

reklame på blog og Instagram

reklame på blog og Instagram

Reklamelinks: Arket jakke, Blanche bukser, H&M sko, Balenciaga taske

Ingen dårlig energi her

For at tage ovenstående et stykke videre, så bruger jeg denne holdning til alt. Ikke kun når der kommer til restauranter. Jeg vil helst ikke, hvis jeg kan komme udenom det, sprede dårlig energi. Er der noget, som jeg har haft en dårlig oplevelse med, så vil jeg helst bare lade være med at skrive om det – og kun dele de steder eller ting, som jeg absolut elsker. Det skal dog lige siges, at jeg ikke er perfekt her. I am a human og jeg kan også blive irriteret. Lol. Men jeg forsøger så vidt muligt kun at sprede god energi selvom det kan være svært. Min erfaring er, at når jeg deler et indlæg om noget som irriterer mig, så ender jeg med at slette det igen kort tid efter fordi jeg tænker: “Hvad fanden tænkte du på, Stone?”. 

Jeg er kedelig

Hvis vi endnu engang, så skal tage det et stykke videre, så betyder det basically, at jeg er ret kedelig at følge. Det er ikke herinde du får en masse drama. Det er heller ikke her du får et 100% indblik i mit liv. På godt og ondt. Jeg synes ikke, at det er sjovt at læse om andres skænderier med kæresten og jeg bliver ikke inspireret af hjem, hvor der roder f.eks., så det finder du heller ikke hos mig. Giver det mening?

Hvordan markerer jeg reklame? 

Hvis det er her på bloggen, så står det altid enten i starten af teksten eller som en del af overskriften – eller begge steder. Skal jeg være helt ærlig (og det skal jeg jo) så handler det meget om hvor det giver mening og hvor det er tydeligst. Det handler også hvor det er aesthetically pleasing. Jeg forsøger ikke at skjule at noget er reklame. Hvorfor skulle jeg? Men det skal passe ind i mit univers og ikke gøre ondt i øjnene. På Instagram, så står altid i starten af teksten, hvis det er er i feed og i øverste, venstre hjørne hvis det er story. Altid.

Hvad betyder reklame?

Når jeg skriver reklame, så dækker det over en bred vifte af ting. Det kan betyde at indlægget af sponsoreret af et firma og at de har betalt mig for at omtale deres produkt. Det kan også betyde at det er en gave. Altså at der ikke er betaling mellem firmaet og jeg. Det kan også være, at jeg har købt med en rabatkode eller andet. På Memphis Roadhouse, som jeg elsker, er jeg fast kunde og betaler altid for egne måltider, men jeg kender ejeren ret godt efterhånden, så sommetider kommer der en ekstra øl på regningen eller også får jeg lov til at smage en ny forret. Det bliver også markeret som reklame.

Læs også: Maling af køkkenlåger (før og efter af vores billige og nemme køkken update)

reklame på blog og Instagram

reklame på blog og Instagram

Reklamelinks: Arket jakke, Blanche bukser, H&M sko, Balenciaga taske

Reklamelink

Dette ord dækker over affiliate eller anden aftale, hvor jeg får et kickback når mine links bliver brugt. Der er ingen ændring i pris for dig som klikker, men jeg modtager er meget lille honorar for at have sendt dig et sted hen. Det er altid tydeligt når der er tale om reklamelinks og bliver kun brugt i stories eller i blogindlæg, som det her.

Reklame for egen virksomhed

Det kommer jeg ikke til at skrive på Instagram når jeg linker til min egen webshop. I min bio, så har jeg tydeliggjort, at jeg driver en webshop og når jeg linker til den, så er du som indforstået med,  at det er mig selv, som ejer webshoppen og dermed driver salget. Man kan argumentere for at hele min Instagram er reklame for min blog og webshop – og det betyder, at jeg ikke behøver at skrive det. Når jeg linker til eller tagger andre firmaer end mig selv, så er det selvfølgelig tydeliggjort, at der her er tale om reklame.

Et godt tip (som ikke er reklame)

Jeg tipper stadig om ting, selvfølgelig, som ikke er reklame på nogen måde. Hvis der ikke står reklame eller reklamelink, så kan du være sikker på, at jeg har købt det for mine egne dollarz. Det gør jeg tit og det vil jeg blive ved med. Jeg vil dog aldrig skrive: “Jeg har faktisk selv købt det her” fordi… Ja. Det giver sgu bare ikke nogen mening, da jo altid skriver reklame, når noget er reklame – og derfor burde, så der ikke være tvivl om jeg selv har købt en vare.

Lidt (ok meget) om reklame på blog og Instagram

Phew. Sikke et langt indlæg. Det var ikke meningen! Lad mig endelig høre dine tanker og om du mon har gjort lignende tanker. Uanset hvad, så ses vi ovre på Instagram hvor jeg dagligt deler labre (asiatiske) opskrifter, små bolighacks og meget mere!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

4 Comments
  1. Virkelig informativt indlæg, tak! <3 Både ift hvordan du vælger at gøre med din blog og andre sociale medier, men også en rigtig fin guide til hvordan man selv kan gøre, hvis man har en blog eller instagram, hvor man reklamerer.

  2. Skønt indlæg. En rigtig god guide også til os, der er lidt nye i denne branche, og ikke helt har lært alle de ting der endnu. Der er jeg i hvert fald stadig hehe. Tusind tak.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.