Sådan laver du den perfekte billedvæg (inkl. 7 gode tips og tricks fra jer)

Vores billedvæg (den som I har set utallige gange på instagram efterhånden) er blevet meget flottere end vi turde drømme om (vi er ikke handy) og tænkte derfor, at det kunne være relevant at dele nogle af mine erfaringer og tips med jer! Mange af vores billeder, i hele vores lejlighed, er fra Desenio og rigtig mange af vores rammer er også derfra, da de har et enormt udvalg og gode priser.

Inden vi kommer til de mange tips til hvordan man kan lave en billedvæg, så vil jeg lige dele en rabatkode til Desenio, så I også kan gøre jeres vægge smukke – med koden “stonemuse25” så sparer I hele 25% på plakater hos Desenio fra i dag (mellem d. 28. og d. 30. august) og der er så mange at vælge imellem. Dette tilbud gælder ikke rammer og handpicked-/collaboration plakater, men det gør absolut ingenting, da udvalget er kæmpestort.

Læs også: Nye knagerækker til ingen penge (og lidt om denne uges renovation)

Tokyo plakat, Kimono plakat, Pink Oyster plakat, Indigo Blue plakat

Ditteblog

Som altid, når det kommer til indretning, så er Ditte den første jeg spørger til råds og denne gang, så havde hun naturligivis også en masse tips. Faktisk vil jeg anbefale jer at læse hendes guide til pæne billedvægge, da der er en masse gode guldkorn til opbygningen af sådan en væg og så hendes bare så flot! All right, når I har læst det, så skal I læse med nedenfor hvor jeg har jeg samlet en masse svar fra jer, da I havde en masse gode ideer når det kom til plakater og symmetriske og pæne billedevægge, i det her indlæg. Tusind tak for det!

Helene

“Jeg plejer at ligge billederne ned på gulvet, for at se hvordan det fungerer bedst. På den måde kan man frit rokere rundt indtil man er tilfreds. Og jeg plejer endda at tage af billede af det oppefra, for at kunne se det lodret”

Camilla Cecilie

“Jeg ville gøre ligesom Helene, det er nok den nemmeste måde at gøre det på. Ellers skal du tage billedere af alle billederne og så sætte dem i collage i et collage program. På den måde kan du også få vægfarven som baggrund”

Læs også: Den mest voksne investering og 5 gode bøger (som du ikke kan lægge fra dig)

Nikita

“Find Mr.Kate på youtube. Hun har lavet en rigtig god guide med forskellige måder at gøre det på. Hjalp mig da jeg skulle igang.” Tak for tippet, Nikita! Se videoen som Nikita anbefalede lige her. Den er rigtig god, hvis man gerne vil helt metodisk til værks og vil have helt rene og skarpe linjer. I videoen viser hun hvordan man kan lave 3 forskellige vægge og er klart et kig værd! Om en ikke andet, så synes jeg at hendes videoer er flotte, æstetiske og brugbare – helt ligesom jeg kan lide dem.

Pia

“Jeg hænger gerne pap-stykker i billedernes størrelse op med elefantsnot – så er jeg sikker på, at det spiller optimalt, inden jeg griber boremaskinen!” Godt tip! Selv, der har jeg brugt stålsøm (de findes vist i de fleste byggemarkeder) i stedet for at bore. Ditte anbefalede dem til mig og de gjorde det så nemt at sætte billeder op! Jeg ved ikke om de passer til alle vægge, men der er i hvert fald forskellige typer af søm, som man kan vælge imellem.

Lidt om vores billedvægge

Måden, som vi har hængt vores billeder op, er sådan set bare ved at prøve os lidt frem og tage ét billede af gangen – og hver gang har hængt endnu et billede op, så har vi målt op således at der er samme ‘mellemrum’ mellem alle billeder. Vi har brugt 2 forskellige mellemsrums størrelser, da vi godt kan lide det lidt rodet på en organiseret måde.

Læs også: Den fineste ‘Aarhus’ illustration til billedvæggen (og lidt om vores nye vægfarve)

Soveværelse

Hermed et kig ind i vores soveværelse. Nuancer af blå er en gennemgående farve hjemme hos os, så da jeg spottede denne ‘pastel door’ plaket hos Desenio, så klikkede jeg den hjem med det samme. Fordi vi har så mange plakater og billeder i stuen (og alle muligt andre steder efterhånden) så gik jeg efter en rolig plakat til soveværelset – og jeg er vild med resultatet! Vi skal helt sikkert have lidt flere plakater og billeder i rummet, men kun et par stykker.

Her til sidst, så ville jeg blot minde jer om at koden “stonemuse25” giver hele 25% på plakater hos Desenio mellem d. 28. og d. 30. august. Husk også, at dette tilbud ikke gælder på rammer og handpicked-/collaboration plakater. Happy shopping!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

6 Comments
  1. Hvilken størrelse er de store billeder du har på væggen? Det ser så fint og symmetrisk ud :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.