SÅDAN KOM JEG I GANG MED AT TJENE PENGE PÅ MIN BLOG + ET KIG IND PÅ MIT KONTOR

Jeg har fået ret mange spørgmål om hvordan man går fra gave-blogger til penge-blogger og det vil jeg forsøge at komme lidt ind på nu. Hvordan man HELT konkret skriver med virksomheder, vil jeg komme ind på i et andet indlæg, da jeg gerne vil tage nogle konkrete eksempler op, og lige skal finde ud af hvordan jeg viser det på den allerbedste måde.

Det her er en genudgivelse af et indlæg, som jeg har delt og revideret et par gange, men jeg kan se, at mine gamle indlæg om emnet bliver besøgt ret ofte, så jeg tænkte, at det var på tide med en opdatering. I starten af forrige år, der skrev jeg nogle klare mål ned, sådan i nærheden af hvor jeg sidder og arbejder til dagligt, og jeg satte ligeledes nogle klare retningslinjer op for bloggen, som jeg vil dele med jer her. Første punkt på listen er derfor:

1. Skriv dine for mål bloggen ned
Det lyder næsten dumt, men hvis du skriver dine mål ned, og det kan selvfølgelig være med alt i livet, så er det som om at det kommer nemmere til en. Jeg ved ikke om det er det man kalder for ‘law of attraction’ men jeg kan selv mærke en kæmpe forskel efter, at jeg er begyndt på det. Mine mål lyder nogenlunde sådan her – og nogle af dem kan måske godt lyde vilde i nogens øre, men hvorfor ikke sætte sig nogle vilde mål? Mine mål handler ikke kun selve bloggen, men også omkringværende ting, som jeg gerne vil nå. Selvom alle tingene ikke direkte har noget at gøre med bloggen, så ved jeg, at det hele forbundet i sidste ende.

Her er de mål, som jeg skrev ned forrige år.
De har faktisk ikke ændret sig ret meget, udover det med følgerne på instagram. Det mål nåede jeg heldigvis inden 2016 sluttede, men det med tyndere ben? No so much:
Jeg vil tjene mindst 30.000 HVER måned.
Jeg vil have 30.000 følgere på instagram inden årets udgang.
Jeg vil blogge HVER eneste dag.
Jeg vil støvsuge mindst én gang om dagen.
Jeg vil skrive til de mennesker som inspirerer mig og byde på en kop kaffe.
Jeg vil sige nej til næsten alt det ‘lort’ som jeg bliver tilbudt.
Jeg vil have tyndere ben.

Læs også: Blogger, husk din værdi

2. Sig det højt
Jeg er stolt af det jeg laver til dagligt, så jeg siger gerne højt at jeg er blogger. Det har heldigvis fået en lidt anden klang end dengang jeg startede, hvor svarene var: “Nå, du tager bare billeder af dine nye sko hele dagen?” men mit indtryk er, at der stadig er mange, som ikke tør at sige det højt. Sig til alle du kender at du er ambitiøs med din blog, sig til dit netværk at du søger nye samarbejdspartnere, del dine gode indlæg i dit netværk, sig til din kæreste og familie hvad dine mål med bloggen er. Arbejd hårdt og sig det højt, så skal det nok komme til dig! Jeg er forresten ikke kun en blogger, jeg er fandeme et kommunikation- og contentpowerhouse.

3. Sig nej til alt
Det med at sige nej til alt har jeg skrevet om før, men det er det, som har gjort den allerstørste forskel for mig. Hvis en virksomhed kontakter mig, og hvis jeg synes, at de kunne være spændende at samarbejde med, så får de hurtigt en mail tilbage hvori der står, hvad jeg tager for det jeg laver. Hvis du har et, så henvis til dit medie-kit, hvor der står mere om din blog, din trafik og hvad du tager for at sponsoreret indlæg. Jeg kan vise jer mit eget medie-kit i et andet indlæg – det skal bare lige give det en overhaling først, da kittet er ved at have et par år på bagen.

En kort opdatering
Til det med at sige nej, så har jeg fået et par spørgsmål om hvorvidt det ikke har været nemmere for mig, at sige fra pga. min blogs størrelse og jo, det vil jeg tro at det har været, men jeg tror vitterligt også på, at man skal sige nej til gratis arbejde – og det er sgu uanset hvilken størrelse ens blog har. Så sig nej, hvis du vil have penge for dit arbejde. Dermed ikke sagt, at man skal kræve penge for alt hvad man foretager sig. Det er også noget med at måle på det man får og mærke efter, om det kan svare sig for en, at modtage tingen eller oplevelsen, som der er tale om.

4. Lav et mediekit
Ja, det her punkt siger lidt sig selv. Der er rigtigt mange flotte medie-kits at finde på google, som man kan blive inspireret af og så er det bare i gang med illustrator eller photoshop. Med hensyn til pris af samarbejder, så har jeg prøvet mig lidt frem og forhandlet med en del virksomheder, for at finde ud af den pris, som passer til mig. Prøv jer frem!

Læs også: Er indlægget sponsoreret, en annonce eller en gave?

5. Strategiske samarbejder
Nu hvor jeg har blogget i så mange år som jeg har, så har jeg bare fundet ud af at den bedste måde at samarbejde med virksomheder, er ved at have et længerevarende samarbejde. Hverken du som blogger eller virksomheden, får særligt meget ud af et enkelt indlæg eller en enkelt deling på instagram, så det kan være en idé at aftale en lavere pris, hvor man til gengæld samarbejder i længere tid. Jeg har nogle samarbejdespartnere, som jeg har arbejdet med længe, såsom Merrild og Magasin, og det giver altså bare de bedste resultater! Igen, det er svært for mig at komme med en konkret pris, men bare prøv jer frem og gør jer nogle erfaringer på det punkt – bare husk at du er noget værd og det skal virksomhederne altså betale for.

Hav det sjovt
Personligt, så synes jeg, at det er sjovt at forhandle men det var også en grænse, som jeg skulle overskride i starten – så hvis I ikke er bosses i starten, så var jeg det altså heller ikke. Slet ikke! Og jeg kikser også stadig her et år senere. Forleden (i går, sgu) sendte jeg en faktura hvor jeg havde regnet moms forkert. Det er super kikset, men sådan noget sker stadig for mig.

Sofaen er fra Bedre Nætter og jeg elsker den stadig. En lyserød sofa er jo lidt af et sats, men det har heldigvis vist sig at være en godt køb!

Jeg håber, at I kunne bruge listen til noget og hey, når jeg skriver kontor, så mener jeg selvfølgelig stue, for det er derfra jeg arbejder. Jeg sidder dog ved spisebordet, som er i den anden side af rummet. Det kan I se, lige her.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

12 Comments
 1. Jeg ved ikke om jeg er helt blank, men hvad er et mediekit? ;-) Ellers lækkert indlæg!

  1. Det er en pdf eller fil, du sender til virksomhederne, når de kontakter dig.
   Der står lidt om bloggen, bloggens tal og hvem der læser din blog – skal nok komme lidt nærmere ind på det i et andet indlæg :)

 2. Jeg er vild med de her indlæg, både fordi der er spænde at se det for en blogger (der er åben og seriøst) men også fordi jeg indtil for ganske nyligt sad på den anden side af bordet så at sige, og kontaktede bloggere og stablede samarbejder på banen. Det kunne være interessant at se dit mediekit nu, og det første du havde, for at se udvikling.

  1. Hej Ida! Helt sikkert en god ide, som jeg vil se om jeg kan strikke et indlæg sammen, om :)
   Tak for din kommentar :)

 3. Jeg elsker virkelig indlæg som disse. Som en anden blogger, er det altid dejlig med ekstra råd.
  Og et af dem, jeg selv vil prøve at blive bedre til, er at invitere andre bloggere, som jeg ser op til, ud på en kop kaffe. Jeg mødtes med et par sidste år, og det gav simpelthen så meget.
  Tak for et skønt indlæg :)

 4. Sådan helt random, og så måske alligevel ikke – HVOR er dit WP theme fra??? Det er fandme pænt, det er.

  x Nanna

  1. Tak, det har jeg selv bygget med Visual Composer, som er et skønt program til wordpress :)

 5. Jeg kan ikke lige gennemskue om det er en ny skrifttype, men den er fandme fin! Jeg digger det :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.