Sådan får jeg råd til at rejse (og 15 ting som du også kan gøre for at spare lidt i hverdagen)

Spare penge i hverdagen

Sådan får jeg råd til at rejse. Min lille (okay, lidt store) guide til at spare i hverdagen, så jeg kan rejse. Fik du læst første del? Hvis ikke, så tjek det ud lige her: Sådan får jeg råd til at rejse (og 15 tips som du også kan bruge) PART ONE. Som jeg sluttede af med i forrige indlæg, så kan de her tips også bruges, hvis du bare gerne vil spare lidt penge i hverdagen. Btw. På Instagram har jeg gemt en håndfuld højdepunkter en masse forskellige byer, som du kan tjekke ud, hvis du mangler inspiration til din næste rejse. Manila, Tokyo, Saigon, Chicago, New York og plenty mo.

Sådan får jeg råd til at rejse

Jeg håber at du vil dele nogle af dine money saving hacks nedenfor. Jeg elsker hacks. Jeg burde lave et helt punkt herinde, som var dedikeret til små hverdagshacks. Hvad tænker du om det? Anywho. Må hellere komme tilbage til det, som det handler om i dag. Det skal handle om hvordan jeg får råd til at rejse ved at gøre en masse små ting i hverdagen. En masse små ting, som ikke gør det store imens jeg gør det, men som gør en kæmpe forskel in the big picture. Læs med!

8. Sæt ekstra tid af til at handle ind

I stedet for at foretage alle dine indkøb ét sted fordi det skal gå hurtigt, så planlæg hellere dine køb hjemmefra. Køb det så i den butik hvor det er billigst. Hvis der er noget som du ved, at du skal bruge, så tjek evt. tilbudsugen ud. Sommetider skal du bare være lidt strategisk. Jeg ved f.eks. at der er sindssygt billige grøntsager i SuperBrugsen på Vesterbro Torv. Og at… Lidl har et godt sortiment af basisvarer. Sommetider er det små beløb det drejer sig om men det løber jo også op!

7. Spar på fitness

Det her lyder så gammelkone-agtigt, men der er også en anden grund til at jeg sætter meget tid af på at handle. Hvor andre måske bruger en time i motionscentret, så bruger jeg gerne den time på at handle ind. Jeg ved hvor man får de bedste priser og så går jeg i Far East Trading mindst én gang om ugen for handle asiatiske grøntsager og krydderurter. Jeg starter en god lydbog eller sætter en podcast igang og så er det bare afsted. Jeg får gået sygt mange skridt hver uge i forhold til at jeg arbejder hjemmefra. Jeg får handlet de ting, som jeg gerne vil have – og så får jeg lyttet til en masse gode ting! Vi sparer også mange penge på ikke at have en bil. Endnu. Jeg vil dog gerne have en lille Suzuki Jimny. He he. Er den ikke cute? Man er vel ikke Japan obsessed for ingenting.

6. Lav en oversigt over dit forbrug

Dette burde du have til starte med, men har du ikke det, så er det et godt tidspunkt at starte. Ved at have et visuelt overblik over hvad du bruger dine penge på, så kan du hurtigt se hvor du kan og hvor du burde spare. Faktisk synes jeg f.eks. at det er sjovt at sætte et ‘lavt’ indkøbsbeløb som jeg kan handle for. Så skal man nemlig være ekstra kreativ, når man står nede i Brugsen og skal finde ud af hvad fanden man skal have til aftensmad. Prøv det og jeg lover at du bliver ved.

Læs også: 15 gode restauranter i Manila (inkl. labre bagerier og go’e kaffebarer)

5. Genbrug er life

Shop genbrug! Jeg elsker dyre varer (desværre) men jeg elsker også at finde skatte i genbrugsbutikker! Mit seneste køb, som jeg elsker, er bla. denne grønne jakke til kun 40 kr. og denne Hugo Boss blazer til 80 kr. Jeg elsker de fund og jeg er ved at strikke en genbrugsguide sammen as we speak. Der er noget ved jagten og de unikke fund, som jeg elsker. Derudover så er det så selvfølgelig meget billigere. Jeg elsker det. Jeg har forresten også skrevet en guide til loppemarkeder og markeder, som du kan tjekke ud her: De 9 bedste markeder og loppemarkeder i (og omkring) Aarhus.

4. Kig på dine abonnementer

Det er nok det her jeg er dårligst til. Jeg abonnerer (og betaler) for så mange services, men jeg har sgu svært ved at skære ned. Kan du hjælpe? Jeg vil i hvert fald få kigget på det når jeg har skrevet det her indlæg! Lige nu, så abonnerer jeg/vi på DPLAY, Netflix (selvfølgelig), HBO, Hayu, Spotify, Adobe Creative Cloud, Mofibo, Duolingo, VSCO (årligt og et musthave tbh, læs her: Sådan kan du tage ENDNU bedre billeder + mine 5 tips til et flottere Instagram feed) og… Jeg har sikkert glemt et eller andet. Mit mål er at skære ned på det her område men jeg skal bare lige i gang. Help.

3. Rejs udenfor sæson…

… hvis du kan, selvfølgelig. Igen er vi hashtag blessed fordi vi kan rejse når det passer og har ikke børn eller andet som skal tages hensyn til. Andreas har et almindeligt job og jeg er vildt fleksibel. Derfor kan vi ofte booke udenfor sæson. Vi er nærmest aldrig på ferie i sommerferien og håber bare på godt vejr herhjemme. Husk at bruge incognito (Chrome) når du søger på rejser. Prøv også at søge med forskellige computere eller browsere, når du er på jagt efter rejsen. Du får forskellige priser hele tiden.

2. Lav en ‘no spend’ weekend eller dag

Jeg har allerede skrevet om det med at blive hjemme. Det her er en form for overbygning på det. Handl lidt ind og prøv at tage en weekend eller hel dag, hvor du/I ikke bruger nogen penge. Find på en masse gratis aktiviter, som I kan lave den weekend og lad dankortet blive hjemme. Med lidt planlægning kan du måske finde en butiksåbning hvor de serverer snacks og kaffe. Tag på gratis museer. Hver lørdag og onsdag er der marked på Ingerslevs i Aarhus, f.eks. Fyld din to-go kop med kaffe eller vand hjemmefra og tag afsted. Find det der gavekort som du havde glemt du fik i gave. Tag på stranden. Gå byen tyndt og gå veje som du ikke plejer. Pas nogens hund og tag i skoven. Besøg venner og hav et eller andet hjemmebagt med. Det er bare med at være kreativ.

1. Loyalitets apps

Jeg kommer til at køre et samarbejde med Espresso House senere på året. Det vil jeg lige starte med. Men! Jeg har længe brugt deres app fordi med den, så kan du nemt og hurtigt samle stempler hver gang du køber en kop kaffe og så har de altid en håndfuld tilbud, som du kan bruge derinde, hvis du har app’en. To kager på ens pris. Spar 20% på kaffe. You name it. Jeg har også McDonald’s app’en. Det er et ret farligt bekendskab så jeg har slået notifikationer fra. Jeg samler stempler fra alle kaffebarer, som jeg kan komme i nærheden af. He he.

Sådan får jeg råd til at rejse

Phew! Sikke en liste! Jeg håber sådan at du kan bruge mine små tips og at du kommer på alle de rejser, som du drømmer om. Igen, så vil jeg minde dig om at tjekke part one af det her indlæg ud, hvis du på en eller anden måde har forvildet dig herind uden at have læst det indlæg først. Læs med lige her: Sådan får jeg råd til at rejse (og 15 tips som du også kan bruge) PART ONE. Husk. På min Instagram har jeg gemt en håndfuld højdepunkter en masse forskellige byer, som du kan tjekke ud, hvis du mangler inspiration til din næste rejse. Ses derovre!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

6 Comments
  1. Herhjemme går der helt sport i, at handle ind på budget, og strække pengene – og så skal man virkelig ikke kimse af, at rejse udenfor sæson. Det er virkelig skønt at styre udenom de aller mest turistprægede tider, især i storbyerne :)

  2. Omkring abonnementer har jeg selv lige skiftet teleselskab til Telmore, hvor man kan få nogle af sine abonnementer med i aftalen. Så i stedet for at have telefon, viaplay, TV2 play og HBO hver for sig, kan man slå det sammen i én og samtidig spare penge. Jeg har f.eks. sparet 67 kr om måneden ved at gøre det.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.