Sådan får jeg råd til at rejse (7 tips som du også kan bruge)

Det er faktisk nemmere end du tror! Da vi kom hjem fra Budapest her i søndags, så sov vi først i 5 timer, men så gik vi også igang med at kigge efter rejser til et nyt sted. Vi er begge ret opsatte på, at vi skal rejse til Japan her i sommerferien, men vi skal nok også på roadtrip ned gennem Europa først, så det er lige med at finde ud af hvordan vi kan få råd til begge dele. Nedenfor har jeg samlet nogle tips, som har gjort det muligt for mig (ja, eller for os begge to faktisk) at spare sammen til at rejse så ofte som vi gerne vil:

Sæt ekstra tid af til at handle ind
I stedet for at foretage alle dine indkøb et sted fordi det skal gå hurtigt, så planlæg hellere dine køb hjemmefra og køb det så i den butik hvor det er billigst. Hvis der er noget som du ved, at du skal bruge, så tjek tilbudsaviserne eller tilbudsugen til at finde ud af hvor det er billigst og køb det så der. Sommetider er det små beløb det drejer sig om men det løber også op!

Sælg ud (og gerne ofte)
Jeg sælger ofte ud af min garderobe og gør det også regelmæssigt, så det ikke føles om et kæmpe projekt, som jeg skal igennem hvert halve år. Ved at sælge ud, så tjener du penge men det er også bare en skøn fornemmelse at komme af med en masse ting, som du ikke bruger længere.

Lav en opsparingskonto dedikeret til at rejse
Om du bare lige har en halvtredser tilovers eller 1500 kr. så smid dem over på rejsekontoen ligeså snart de lander i din netbank. Så ved du hvad de skal bruges til og de er derfor ‘sværere’ at røre ved.

Køb en god kaffemaskine
Jeg troede ikke at en god kaffemaskine ville få mig til at skære ned på mit kaffeforbrug men det gjorde det altså. Sommetider virker det mærkeligt for mig at bruge penge på en kop kaffe nede i byen når jeg lige har drukket en god kop derhjemme, halvanden time før.

Lav en oversigt over dit forbrug
Dette burde du have til starte med men har du ikke det, så er det et godt tidspunkt at starte. Ved at have et visuelt overblik over hvad du bruger dine penge på, så kan du hurtigt se hvor du kan og hvor du burde spare. Faktisk synes jeg det er rigtigt sjovt at sætte et ‘lavt’ beløb af til at handle mad for, da man så skal være ekstra kreativ når man står nede i Brugsen og skal finde ud af hvad fanden man skal have til aftensmad. Prøv det og jeg lover du bliver ved.

Bliv hjemme
Personligt elsker jeg at være hjemme, I ved jo at jeg er kedelig, men jeg ved også godt at det kan være svært for andre. Sluk telefonen, tag en aften hjemme og glem hvad de andre laver. Det er sgu helt okay, en gang imellem. Inviter også gerne gæster på besøg frem for at spise ude på restauranter – det er både meget hyggeligere og meget billigere. Husk at have masser af vin på køl!

Tjen en ekstra skilling
Måske er det muligt for dig at låne din lejlighed ud på AirBnb og tjene lidt der? Du kan også leje din bil ud, hvis du ikke bruger den dagligt. Mulighederne er mange! Du kan også starte en blog, instagram eller youtube og komme reklamer på eller lave sponsoreret indhold; det er selvfølgelig tidskrævende men muligheden er der.

Jeg sparer altid og hovedparten af min opsparing går til at rejse for… det er simpelthen noget af det som giver allermest værdi for mig lige nu. Jeg synes også, at det er sjovt at spare (hvor kedeligt det end lyder) og der er altså ikke noget bedre, end at finde gode tilbud på varer, som man lige står og mangler.

At rejse er at leve. Jo. Det er sgu rigtigt nok.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

15 Comments
 1. Det der med en opsparing KUN til rejsepenge – den snupper jeg med mig! Det koster at rejse, og jeg ender tit med at blive sådan lidt ej, jeg burde bruge de penge på noget andet, for der er alligevel en god sjat penge!
  Men perfekt, hvis de allerede er øremærket, så er det jo sådan det er :)

 2. “I ved jo at jeg er kedelig”.. Haha Michelle, det er forskellige prioriteter, hvad der er kedeligt for nogen, er skønt for andre (yes, jeg forsøger lige at trække en fredag aften på sofaen lidt op) ;-)

  1. Ha ha sagt med et glimt i øjet naturligvis ;)
   Har brugt de seneste to påske dage hjemme i sofaen!

 3. Har du en opskrift til at lægge et budget eller en oversigt over forbrug? Jeg har ingen idé hvordan eller hvor jeg skal begynde :O Og jeg ville så gerne have styr på det! Jeg aner ikke hvad jeg bruger om måneden..
  Dejlige tips!

  1. Jeg har ikke en oversigt på min computer da vi lavede den i hånden – men kan måske hurtigt bikse en sammen og dele her på bloggen! Hold øje med den :)

 4. Super fedt indlæg. Tænker dog over det med instagram og reklamer/sponsorede indlæg – hvordan kan det lade sig gøre, hvis man ikke har en blog eller lige frem er “kendt”, men har lige knap 1000 followers :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.