Sådan får jeg råd til at rejse (og 7 tips du kan bruge hvis du også vil afsted)

Få råd til at rejse. Sådan! Agtigt. Det er i hvert en liste med ting, som jeg gør for at få råd til at rejse. Jeg udgav det her indlæg for præcis to år siden og det er (heldigvis) stadig ligeså brugbart i dag. Det er faktisk lidt sjovt, at læse at vi faktisk kom til Japan  – og havde den mest fantastiske tur, FYI. Husk at tjekke mine rejseguides til Japan ud, hvis I overvejer en tur dertil. It’s amazeballs.

Næste tur går til Chicago (se den guide her:Den ultimative spise- og rejseguide til Chicago) om præcis syv dage, og så drømmer vi også om endnu en tur til Japan til sommer. Da vi var der forrige år, så var der virkelig koldt og jeg vil vildt gerne opleve landet, imens det er lidt varmere. Okay, nu til det ‘gamle’ indlæg og de syv tips. Fik I mon brugt nogle af dem forrige gang?

Få råd til at rejse

Som jeg skrev: “Da vi kom hjem fra Budapest her i søndags, så sov vi først i 5 timer, men så gik Andreas og jeg også igang med at kigge efter rejser til et nyt sted. Vi er begge ret opsatte på, at vi skal rejse til Japan, men vi skal nok også på roadtrip ned gennem Europa først – så det er lige med at finde ud af hvordan vi kan få råd til begge dele. Nedenfor har jeg samlet nogle tips, som har hjulpet os med at gøre det muligt for mig (ja, eller for os begge to faktisk) at spare sammen til at rejse så ofte som vi gerne vil.”

Læs også: 7 seje ting som man SKAL opleve i Los Angeles

Få råd til at rejse

Få råd til at rejse

Få råd til at rejse

In-N-Out burger (en Los Angeles klassiker)

Sæt ekstra tid af til at handle ind

I stedet for at foretage alle dine indkøb ét sted fordi det skal gå hurtigt, så planlæg hellere dine køb hjemmefra og køb det så i den butik, hvor det er billigst. Hvis der er noget som du ved, at skal bruge, så tjek tilbudsaviserne eller tilbudsugen ud – og køb det så hvor det er billigst. Sommetider er det små beløb det drejer sig om men det løber jo også op!

Sælg ud (og gerne ofte)

Jeg sælger ofte ud af min garderobe og gør det også regelmæssigt, så det ikke føles om et kæmpe projekt, som jeg skal igennem hvert halve år. Ved at sælge ud, så tjener du penge men det er også bare en skøn fornemmelse at komme af med en masse ting, som du ikke bruger længere.

Læs også: De 7 bedste true crimepodcasts (der er så meget mere end SERIAL derude)

Instagram stole på Farmers Market

Brune stænger og tourist pose

Bradbury Building i DTLA hvor Say Something også er optaget

Vores ‘snuskede’ motel i Downtown LA

Lav en opsparingskonto dedikeret til at rejse

Om du bare lige har en halvtredser tilovers eller 1500 kr. så smid dem over på rejsekontoen ligeså snart de lander i din netbank. Så ved du hvad de skal bruges til og de er derfor ‘sværere’ at røre ved.

Køb en god kaffemaskine

Jeg troede ikke at en god kaffemaskine ville få mig til at skære ned på mit kaffeforbrug men det gjorde det altså. Sommetider virker det mærkeligt for mig at bruge penge på en kop kaffe nede i byen når jeg lige har drukket en god kop derhjemme, kun halvanden time før.

Læs også: De 11 bedste og mest binge worthy podcasts som du SKAL lytte til (efterår 2018)

Marked i Vietnam

Lav en oversigt over dit forbrug

Dette burde du have til starte med, men har du ikke det, så er det et godt tidspunkt at starte. Ved at have et visuelt overblik over hvad du bruger dine penge på, så kan du hurtigt se hvor du kan og hvor du burde spare. Faktisk synes jeg, at det er sjovt at sætte et ‘lavt’ indkøbsbeløb som man kan handle for – så skal man nemlig være ekstra kreativ, når man står nede i Brugsen og skal finde ud af hvad fanden man skal have til aftensmad. Prøv det og jeg lover, at du bliver ved.

Bliv hjemme

Personligt elsker jeg at være hjemme, I ved jo at jeg er kedelig, men jeg ved også godt at det kan være svært for andre. Sluk telefonen, tag en aften hjemme og glem hvad de andre laver. Det er sgu helt okay, en gang imellem. Inviter også gerne gæster på besøg frem for at spise ude på restauranter – det er både meget hyggeligere og meget billigere. Husk at have masser af vin på køl!

Læs også: Min spiseguide til Aarhus– de 30+ bedste cafeer og restauranter

Verdens smukkeste Airbnb, intet mindre

Tjen en ekstra skilling

Måske er det muligt for dig at låne din lejlighed ud på AirBnb og tjene lidt der? Du kan også leje din bil ud, hvis du ikke bruger den dagligt. Mulighederne er mange! Du kan også starte en blog, instagram eller youtube og komme reklamer på eller lave sponsoreret indhold. Det sidste tager tid at bygge op, men måske du kan tjene en smule, som du kan lægge til side, til rejser?

Jeg sparer altid og hovedparten af min opsparing går til at rejse. Det er simpelthen noget af det, som giver allermest værdi for mig lige nu. Jeg synes også, at det er sjovt at spare (hvor kedeligt det end lyder) og der er altså ikke noget bedre, end at finde gode tilbud på varer, som man lige står og mangler.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

15 Comments
 1. Det der med en opsparing KUN til rejsepenge – den snupper jeg med mig! Det koster at rejse, og jeg ender tit med at blive sådan lidt ej, jeg burde bruge de penge på noget andet, for der er alligevel en god sjat penge!
  Men perfekt, hvis de allerede er øremærket, så er det jo sådan det er :)

 2. “I ved jo at jeg er kedelig”.. Haha Michelle, det er forskellige prioriteter, hvad der er kedeligt for nogen, er skønt for andre (yes, jeg forsøger lige at trække en fredag aften på sofaen lidt op) ;-)

  1. Ha ha sagt med et glimt i øjet naturligvis ;)
   Har brugt de seneste to påske dage hjemme i sofaen!

 3. Har du en opskrift til at lægge et budget eller en oversigt over forbrug? Jeg har ingen idé hvordan eller hvor jeg skal begynde :O Og jeg ville så gerne have styr på det! Jeg aner ikke hvad jeg bruger om måneden..
  Dejlige tips!

  1. Jeg har ikke en oversigt på min computer da vi lavede den i hånden – men kan måske hurtigt bikse en sammen og dele her på bloggen! Hold øje med den :)

 4. Super fedt indlæg. Tænker dog over det med instagram og reklamer/sponsorede indlæg – hvordan kan det lade sig gøre, hvis man ikke har en blog eller lige frem er “kendt”, men har lige knap 1000 followers :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.