Sådan får jeg råd til at rejse + 7 tips som du kan bruge hvis du også vil afsted

I forlængelse af indlægget i går, så tænkte jeg, at jeg ville genudgive det her indlæg fra forrige år. Det er faktisk nemmere at spare og til at rejse end man lige tror, og det kan sagtens lade sig gøre med små ændringer i hverdagen! Jeg holder altid øje med rejser og Andreas og jeg forsøger så vidt muligt også, at rejse udenfor sæsoner, hvor det der billigere. Anywho, nedenfor har jeg samlet nogle tips, som har gjort det muligt for mig (ja, eller for os begge to faktisk) at spare sammen til at rejse så ofte, som vi gerne vil:

 

Sæt ekstra tid af til at handle ind
I stedet for at foretage alle dine indkøb et sted fordi det skal gå hurtigt, så planlæg hellere dine køb hjemmefra og køb det så i den butik hvor det er billigst. Hvis der er noget som du ved, at du skal bruge, så tjek tilbudsaviserne eller tilbudsugen for at finde ud af hvor det er billigst og køb det så der. Sommetider er det små beløb det drejer sig om men det løber også op!

 

Sælg ud (og gerne ofte)
Jeg sælger ofte ud af min garderobe og gør det også regelmæssigt, så det ikke føles om et kæmpe projekt, som jeg skal igennem hvert halve år. Ved at sælge ud, så tjener du penge, men, det er også bare en skøn fornemmelse at komme af med en masse ting, som du ikke bruger længere. Jeg har forresten en smule tilbage i min lille shop lige her!

 

Lav en opsparingskonto dedikeret til at rejse
Om du bare lige har en halvtredser tilovers eller 1500 kr. så smid dem over på rejsekontoen ligeså snart de lander i din netbank. Så ved du hvad de skal bruges til og de er derfor ’sværere’ at røre ved.

 

Læs også: En rejseguide til Manila (my home away from home)

 

Køb en god kaffemaskine
Jeg troede ikke, at en god kaffemaskine ville få mig til at skære ned på mit kaffeforbrug men det gjorde det altså. Sommetider virker det nemlig mærkeligt for mig at bruge penge på en kop kaffe nede i byen, når jeg lige har drukket en god kop derhjemme, halvanden time før.

 

Lav en oversigt over dit forbrug
Dette burde man have til starte med men har man ikke det, så er det altså et godt tidspunkt at starte! Ved at have et visuelt overblik over hvad man bruger sine penge på, så kan man hurtigt se hvor man kan og hvor man burde spare. Faktisk synes jeg, at det er rigtigt sjovt at sætte et ‘lavt’ beløb af til at handle mad for, da man så skal være ekstra kreativ når man står nede i Brugsen og skal finde ud af hvad fanden man skal have til aftensmad.

 

Bliv hjemme
Personligt elsker jeg at være hjemme, I ved jo, at jeg er kedelig, men jeg ved også godt at det kan være svært for andre. Sluk telefonen, tag en aften hjemme og glem hvad de andre laver. Det er sgu også helt okay, en gang imellem. Inviter også gerne gæster på besøg frem for at spise ude på restauranter – det er både meget hyggeligere og meget billigere. Husk at have masser af vin på køl!

 

Tjen en ekstra skilling
Måske er det muligt for dig at låne din lejlighed ud på AirBnb og tjene lidt der? Du kan også leje din bil ud, hvis du ikke bruger den dagligt. Mulighederne er mange! Hvis du har tid til at lave content dagligt, så kan du også starte en blog, instagram eller youtube-kanal og komme reklamer på eller lave sponsoreret indhold. Det er selvfølgelig tidskrævende men muligheden er der.

 

Jeg håber, at I kunne bruge listen, og at I også kan komme ud og rejse! Hovedparten af min opsparing går til at rejse, da det er det er det, som giver allermest værdi for mig lige nu. Jeg synes også, at det er sjovt at spare (hvor kedeligt det end lyder) og der er altså ikke noget bedre, end at finde gode tilbud på varer, som man lige står og mangler.

 

At rejse er at leve. Ja. Den er god nok.

Michelle

Jeg køber lidt for mange sko, drikker nok lidt for meget kaffe og så elsker jeg at tage billeder af alt på min vej. Tak fordi I kigger med!

8 Comments
 1. Et lille tip herfra
  Hæv Et fast beløb ud hver uge som du må bruge.
  Til mad og andet.
  Det fungerer når man har vænnet sig til det

  1. Det er et godt tip! Men hvor ligger I nogenlunde beløbsmæssigt ift. madbudget pr. uge? Hvor mange penge bruger I gennemsnitlig om ugen på mad pr person i husstanden?

 2. Rigtig gode tips, Michelle! Det behøver ikke nødvendigvis at være surt eller svært at spare op til rejser. Og hvor lyder det iøvrigt bare super spændende med en tur til Japan! Det står også meget højt på min liste (:
  Camilla | http://cammi.dk

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.