Rejseguide til Berlin (her skal du spise god mad, bo på hotel og hænge ud)

Min rejseguide til Berlin. Hvor ligger bedste restauranter i Berlin? Hvad er det hyggeligste mad-marked i Berlin? Hvor skal man bo på hotel i Berlin? Det forsøger jeg at svare på lige her! Hver gang jeg er i Berlin, så bliver jeg overrasket over hvor stor byen rent faktisk er, men for pokker, hvor er jeg også bare vild med den by! Vi tilbragte en weekend i Berlin, så det var ikke så mange dage i alt, men vi nåede heldigvis meget. Der er dog stadig en masse spots tilbage på vores Berlin to-do list.

Rejseguide til Berlin

Okay, inden jeg starter denne rejseguide til Berlin, så bliver jeg nødt til at adressere det her. Hvis du er i bil og skal til Berlin, så skal du have et miljøzonemærke i bilen. Sådan er det bare! Andreas og jeg er ikke planlæggere, så da vi satte os ind i bilen og kørte afsted, så havde vi ikke bestilt det, som alle danske sider siger, at man skal gøre… inden man tager afsted. Typisk os, ikke?

Læs også: London guide – Den ultimative guide til fantastiske London

Ingen mascara og über trætte køreøjne.

Sådan får du umveltplakette til Berlin

Sådan får du et miljøzonemærke til bilen, imens du er på vej til Berlin. Efter en intens Google-søgning på passagersædet, så kom jeg dog frem til at mærkerne sagtens kan købes (flere steder endda) imens man er på vej. Jeg skulle læse en masse tyske sider igennem, not my strong suit, men det kan man heldigvis godt. Du skal blot finde en TÜV, som er et servicecenter for biler. Du skal have indregistreringspapirerne med i bilen, men det er også det eneste du skal bruge.

Vi kørte forbi TÜV i Flensborg og da de så, at vi havde en dansk bil med, så var det bare: “Godmorgen. Det bliver 5 euro” imens den søde receptionist printede vores miljøzonemærke ud. Vi betalte, satte vores mærke i ruden og så var vi kørende. Det hele tog under 10 minutter. Det er altså meget billigere (og ret nemt) at købe sit mærke i Tyskland end på de danske sider.

Læs også: 10 gode restauranter i Tokyo (en stor rejse- og spiseguide til Tokyo)

25hours Hotel

Reklame | Første stop på vores tur var vores fantastiske hotel. Det var intet mindre end fantastisk. Badekar. Sjove gimmicks rundt på hele værelset. Cykellån. God udsigt. Det hele. Vi boede på 25hours Hotel Bikini Berlin, som ligger lige op af zoologisk have og Kurfürstendamm, som er den store shoppinggade i Berlin. Selve værelset var stort og lækkert – og så har hotellet en fantastisk rooftop med god udsigt over hele byen. Hvis man gerne vil have drinks om aftenen er det også et skønt hangout sted, hvor vi fik cocktails den ene aften. Ud fra køen nedenfor hotellet, så er den bar vist ret populær!

Rejseguide til Berlin

Om morgenen, så spiser man morgenmad deroppe. Det er hands downs nok en af de bedste (hotel) morgenmadsbuffeter, som jeg har fået i Europa. Den er ikke gigantisk, men der var lidt af det hele – og det hele smagte rigtig godt. Det er forresten ret skønt at se udsigten deroppe fra. Både om aftenen og om morgenen.

Læs også: Sådan får jeg råd til at rejse (og 7 tips du kan bruge hvis du også vil afsted)

Zeit für Brot

Oh my lord. Jeg fik dette sted anbefalet dagen inden vi rejste til Berlin og selvom jeg er ikke er den største fan af kanel. Så. Elsker. Jeg. Det. Her. Sted. Og jeg skal så meget tilbage for at smage de forskellige versioner. Zeit für brot. ligger flere steder i Berlin og der ligger heldigvis kun 10 minutter væk fra det hotel som vi boede på Siger det bare. Ja, den skulle altså med i min rejseguide til Berlin.

Læs også: Den ultimative spise- og rejseguide til Chicago

Hope you like truffles!

Goldies 

Det bedste måltid i Berlin. Hands down! Hos Goldies kan man få… pomfritter med alverdens toppings! Og vandmelon salat om sommeren. Det var så godt og de har en kæmpe menu, som bliver skiftet ud jævnligt. Wauw. Jeg må lokke Andreas med til Berlin igen, så jeg kan få endnu et kartoffelfix.

Læs også: De 9 bedste markeder og loppemarkeder i (og omkring) Aarhus

Saigon Green

Her kan du få asiatisk mad til gode priser. Det her sted ligger på Kantstrasse, som jeg kommer lidt nærmere ind på nedenfor – og var en restaurant, som vi tilfældigvis faldt over, da vi var ude og lede efter aftensmad. Stedet var proppet og det er som regel et godt tegn, så vi gik ind og spurgte om de havde plads. Vi ventede i en 10 minutter og det havde de heldigvis. Stedet har vildt gode priser og har en masse deleretter på menuen, så man kan få prøvet en masse igennem! Jeg har ikke fået de her steamed buns i mange år – og wow de var lækre! Det er ikke sted, hvor man sidder længe og spiser, men det er perfekt, hvis man skal have aftensmad og en øl eller to.

Kantstrasse

På denne gade gik vi forbi så mange restauranter. Nogle mere proppede end andre, men der var helt sikkert flere steder, som vi gerne ville have været inde og prøve. Hvis du skal på mad-jagt, så sving her forbi. Gaden ligger i ‘forlængelse’ af hotellet, så hvis du bor på eller tæt på 25hours Hotel i Berlin, så kan det være en god idé at gå her forbi.

Læs også: Sådan finder du den perfekte feriebolig med AirBnb

Det sejeste og japanske is-sted

Billeder foran museet. God fotovæg, hvis man går op i det!

Tenzan Lab

Det er vist ikke nogen hemmelighed at jeg elsker Japan. Så. Selvfølgelig skulle vi her forbi. Desværre var der 100 grader udenfor, så der var en mega lang kø, men vi var inde og lure – og næste gang, så skal jeg prøve isen her. Skal! Det er japansk ‘shaved ice’ hvor man tilføjer den smag, som man kan lide oven på den ‘revne isblok’. Så lækkert!

Helmut Newton museum

Det her var et af de første museer, ever, som Andreas og jeg besøgte i sin tid. Det er klart et besøg værd, hvis man kan lide fotokunst. Museet er også i gå-afstand fra det hotel som vi boede på og Kurfürstendamm. Hvis du ‘bare’ er på jagt efter flotte plakater eller coffee table books, så er den tilhørende shop også et besøg værd. Du kan bare gå derind uden at betale entre, hvis du blot er på jagt efter dét.

Læs også: 7 seje ting som man SKAL opleve i Los Angeles (en rejseguide til LA)

Crackers

Hvis du fulgte med på min Instagram Story imens vi var afsted, så indgangen til det her sted så sejt. På Crackers fik vi vildt god mad og virkelig god vin. Vi fik så meget god vin, at jeg ikke har så meget at skrive om stedet, udover at maden var fantastisk og det samme var stemningen. Vi tog taxa fra hotellet herhen efter et par cocktails på rooftop.

Læs også: Opskrift på sunde og nemme grønkålschips (som rent faktisk smager godt)

Berlin rejseguide

Berlin rejseguide

Berlin rejseguide

Berlin rejseguide

Silo Coffee

Da vi havde tjekket ud af hotellet, så tog vi herhen, som var en del af min Berlin to-do inden vi tog afsted. Der var proppet derinde, men det gjorde ingenting. Efter lidt ventetid så fik en plads ved fællesbordet og vi fik hurtigt bestilt kaffe. Kaffen er de kendte for og den var skøn. Derefter så fik vi maden serveret (det var SÅ svært at vælge noget på den menu, da det hele lød fantastisk) og det skuffede ikke. Faktisk var det bedre end forventet! Det her sted, skal du også prøve, hvis du er i Berlin. Vi kørte i bil herhen, men det var nemt at finde parkeringsplads.

Læs også: En billig update på altanen (som har gjort en KÆMPE forskel) #ikeahack

Lækker mad til næsten ingen penge på Amrit

Som at være tilbage i Vietnam på District Mot

Amrit

Beklager fløde billedet, men vi har ikke mange billeder sammen når vi (jeg) endelig har det, så skal det altså deles! Det var Maria og Dennis, som anbefalede det her sted og det skuffede ikke. Der er flere Amrit locations rundt i Berlin og de er alle sammen helt proppede. Forståeligt nok! Stort indisk menukort til helt rimelige penge.

District Mot

Sidste sted på listen er nok det mest instagram-venlige sted på listen. Farverigt mad og sjove lokaler. Det var helt ligesom at være tilbage i Vietnam. Maden er god (hello pink bao buns) men det er klart indretningen og stemningen udenfor, som man kommer for. All right. Det var min guide til Berlin. Det er ikke den største guide, da tiden desværre ikke var til det, men det betyder jo bare at jeg må tilbage inden længe.

Læs mine andre rejseguides:

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.