Opskrift på ovnbagt kylling med honning og sennep

Ovnbagt kylling med honning og sennep

Ovnbagt kylling med honning og sennep. Seriøst. Den her ret krydser alt af for mig! Det er verdens nemmeste opskrift, den kan laves med ingredienser som man (du) sikkert allerede har i skabene, den er ikke alt for dyr og så ser retten imponerende ud på et spisebord. Alle ting, som er vigtige for mig! Anywho. Jeg har skrevet at opskriften er til to personer, men det er er jo bare basis herinde. Der er marinade til ca. 7-8 kyllingelår (og en grøntsagsrest, som denne gang et halvt blomkålshoved) og så må du selv bedømme, hvor mange stykker du kan spise.

Ovnbagt kylling med honning og sennep

Når du tager første bid, så bliver du overrasket (på den gode måde) over sødmen fra honningen, men så smager du sennep, det salte og til sidst, et lille kick fra chili’en. Det er simpelthen bare så lækkert og så er det en nem hverdags-ret, som er lynhurtig at bikse sammen. Har du en ris-koger, som kan stå og passe sig selv imens denne ret er i ovnen, så er det bare endnu bedre! Alle som spiser ris, bare nogle gange om måneden nærmest, burde havde en ris-koger! There I said it! Nå men altså. Nu til selve opskriften:

Læs også: At gå fra by til forstad del 1

Ovnbagt kylling med honning og sennep
Ovnbagt kylling med honning og sennep
Ovnbagt kylling med honning og sennep

Kylling med honning og sennep

No ratings yet
Antal: 2 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

  • 800 g kyllingeoverlår (7-8 stk)
  • 1 tsk sesamolie
  • 3 spsk honning
  • 2 spsk sennep (med kerner)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk majsstivelse
  • 3 spsk vand
  • 2 skalotteløg (i kvarte)
  • 1/2 stk blomkål (skåret i store stykker)
  • citron
  • salt og peber
  • koriander, chili, sesam (til pynt)

Noter

  • I denne opskrift har jeg brugt kyllingeoverlår, men drumsticks kan også bruges. 
  • Jeg ville kun bruge kylling med ben i, da det vil blive for tørt og svært at styre med bryst, f.eks. 

Tilberedelse

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • I en skål, så blander du sesamolie honning, sennep, finthakket hvidløg, majsstivelse og vand. Smag til med salt og peber.
  • Tør skindsiden af kyllingen af og kom salt og peber over dem. I en medium/høj varm pande, tilføjes kylling med skindsiden ned. Hvis de ligger for tæt, så gør det af flere omgange, så kødet ikke bliver kogt.
  • Steg i ca. 5 minutter indtil skindet er blevet sprødt og kom så kyllingen i en bradepande, som kan holde til at komme i ovnen. Igen med skindsiden op.
  • Kom skalotteløg og grøntsager i bradepanden. Hæld honning-blandingen over kyllingen og tilføj skalotteløg og grøntsager i bradepanden.
  • Bag i ovnen i ca. 30-40 minutter alt efter størrelse på kylling.
  • Kom lidt citronsaft over den varme kylling og drys med sesamfrø, koriander og en smule chili i skiver.

Ovnbagt kylling med honning og sennep

Således! Nem og lækker ovnbagt kylling med honning og sennep. Du kan godt blive lidt afhængig af denne opskrift, men nu er du hermed advaret. Som altid, så bliver jeg så glad når du tagger mig på Instagram, så gør endelig det, hvis du kaster dig over denne opskrift. Vi ses derovre! Hvis du vil læse endnu flere nemme opskrifter, så tjek alle mine opskrifter ud lige her: alle opskrifter.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
En nem måde at måde at skjule et fjernsyn (if it’s ugly)
Det har været en rejse (og jeg gik lidt amok i Hunkemöller)
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked
9 gode loppemarkeder i Aarhus (og omegn)
10 uhyggelige podcasts (til de kolde og mørke vintermåneder)
7-ish aktive rabatkoder og konkurrencer
Cookies med kardemomme (som bare blir’ bedre og bedre)