fbpx

Opskrift på lyn (20 min) wok, kage med THE WORKS og lidt om… Becel Flydende

Phew. Det har ikke været nemt at lave en overskrift det her indlæg. Overhovedet. Der er nemlig lidt af det hele og mere til. Der er et par gode facts om Becel Flydende, jeg deler også en af mine yndlings wok-opskrifter (som forresten kun tager 20 minutter at bikse sammen) og så der er sørme også en chokoladekageopskrift med all the works. Det, som jeg dog allerhelst vil med det her indlæg, er at fortælle om Becel Flydende, som jeg har brugt altid (men ikke vist frem pga. the instagram friendliness, yes, det er thing) og så fortælle nogle facts om produktet, som du måske allerede ikke vidste. Læs med!

5 ting som du sikkert ikke vidste om Becel Flydende. Vidste du…

1. … at Becel Flydende er 100% plantebaseret så den kunne sagtens stå på hylden med andre plantefedtstoffer og olier i supermarkedet i stedet for med margarinen. Becel Flydende lavet af raps, hørfrø og solsikke  – og selvom den er vegansk, så den rig på Omega 3 og har et højt indhold af u-mættet fedt.

2. … at Becel Flydende kan klare højere temperaturer end smør og dermed ikke brænder på. Som du ved, så ELSKER jeg smør og jeg mener, at Becel Flydende smager jo ligeså godt som smør og andre gode stegeolier. Yas! 

3. … at Becel Flydende sprøjter mindre end olie og giver en god stegeoverfalde. Det er min hjemmemalede væg bag komfuret ret glad for! Det er også bare så dejligt nemt at squeze lidt Becel Flydende ud på en pande.

4. … at Becel Flydende udleder 59% mindre CO2 end smør. What! Derudover, så genererer den 54% mindre end mange andre blandingsprodukter. Becel Flydende er også nøglehulsmærket, btw.

5. … at Becel Flydende ideel til bagning af kager, brød og boller – og indsmøring af bageplade og forme, da den er nem at dosere. Hint hint. Jeg deler en ret så laber chokoladekage opskrift nederst i indlægget her.

Læs også: Hermed de 8 bedste markeder og loppemarkeder i (og omkring) Aarhus

Det var de 5 ting. Kendte du mon til Becel Flydende før du læste listen? Altså sådan rigtigt? Jeg har altid brugt Becel Flydende, it’s just easy, men aldrig helt fået sat mig ind i produktet. Jeg synes især det er vildt, at det er et 100% plantebaseret produkt, da det smager så meget af smør! Nåmenaltså. Nu til maden min opskrift på lyn (20 min) wok som jeg bikser sammen flere gange om ugen! Den er lidt forskellig fra gang til gang, så jeg, ligesom med min opskrift på refried rice, bruger de grøntsager, som jeg har i køleskabet. Det er altså en nem måde at få brugt sine rester!

Du skal bruge:

1 løg, grofthakket
1 rød chili, fintsnittet
2 cm ingefær, friskrevet
1 rød peber, snittet
2 gulerødder, snitttet
1/2 courgette, i grove skiver
1 håndfuld rå rejer, uden skal
2 store kartofler, kogte og uden skind
1 lille spsk grøn karry (den her)
1 spsk Becel Flydende
1 spsk soja
1/2 lime, saften derfra
1 dåse kokosmælk
Forårsløg, koriander og sort sesam

Kom Becel Flydende på en pande. Når panden er godt varm, så steger du hvidløg, chili og ingefær i ca. 30 sekunder, imens du rører rundt. Kom grøntsagerne i panden og steg det hele sammen i par minutter ved høj varme. Tilføj rejer og rør rundt indtil rejerne skifter farve. Kom grøn karry i og rør det hele rundt igen. Tilføj så kokosmælk. Når det hele er varmet op og blandet godt sammen, så smages retten til med soja og lime. Server med ris, forårsløg og koriander. Hurtigt nemt og lækkert!

Læs også: Nem opskrift på refried rice (den allerbedste måde du kan bruge dine ris-rester)

Opskrift på lyn (20 min) wok

Opskrift på lyn (20 min) wok

Opskrift på lyn (20 min) wok

Opskrift på lyn (20 min) wok

Opskrift på nem chokoladekage med ‘all the works’.

Jeg er ikke den bedste bager og jeg er helt klart bedst i det ‘salte’ køkken, men når lysten til kage er der, så det ofte denne, som jeg bikser sammen. Den er nemlig så nem at gå til og ingredienserne, Becel included, har jeg næsten altid stående. Denne gang lavede jeg den med flødeskum og flødeboller. Mums! Tidligere så har jeg lavet den med simpel glasur eller spist den helt plain. Det er også også mums! Okay. Nu til selve opskriften.

Du skal bruge:

6 spsk kakaopulver
250 g hvedemel
250 g sukker
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
2 æg
150 g Becel Flydende
2½ dl vand
Lidt salt

Læs også: 5 nye (og super gode) serier på Netflix som du skal binge-watche lige nu:

Opskrift på lyn (20 min) wok

Opskrift på lyn (20 min) wok

Opskrift på lyn (20 min) wok

Tænd ovnen på 160 grader. Rør Becel Flydende og sukker godt sammen i en skål. Kom æggene i sukkerblandingen og bland det hele godt sammen. Tilsæt resten af ingredienserne og rør sammen. Gerne med en Kitchenaid eller en håndmixer, da det skal røres GODT sammen. Smør et fad med Becel eller beklæd et fadet med bagepapir inden du hælder kageblandingen i. Bag kagen i ovnen i ca. 35-40 minutter. Efter 30 minutter, så er det en god ide tjekke kagen, da alle ovne er forskellige.

Når kagen er kølet helt af, så begynder den sjove del. Pynt! Jeg har pyntet min med flødeskum, syrlige jordbær, mynte og flødeboller. Bare fordi! Okay, phew som sagt, det var et par LABRE opskrifter med Becel Flydende, som jeg håber, at du vil kunne lide. Vi ses ovre på Instagram, hvor du ofte finder mig i køkkenet – og her er fem opskrifter, som du sikkert også vil kunne lide:

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

4 Comments
  1. Hej Michelle. Min kommentar passer overhovedet ikke til indlægget her, men dit korte hår er bare så fint til dig, og jeg vil smaddergerne høre, hvordan du styler det. Jeg har ca. samme længde, men det sidder knap så godt som dit. Kan du lave et indlæg om hårpleje, styling, klipning og sådan? Krydser fingre!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.