Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish)

Opskrift på vietnamesisk pandekage

Here we go. En nem men ualmindelig lækker opskrift på vietnamesisk pandekage! Denne opskrift lærte jeg faktisk, da Andreas og jeg var på mad-kursus i Hoi An i Vietnam forrige år. Det var dog først, da jeg så en ny (ikke ret god, I might add) serie på Netflix forleden, at jeg fik lyst til lave denne opskrift igen. Men! Så fik jeg godt nok også lyst og der ikke 24 timer før den var i min belly! Butikkerne skulle lige åbne igen og alt det der.

Opskrift på vietnamesisk pandekage

Opskriften er til to personer og jeg tror aldrig, at jeg har fået så mange spørgsmål omkring en opskrift. I get it! Den er smuk, mættende men ikke for tung, og så er den lavet med ingredienser, som er til at betale. Den er bare god og det tror jeg, at man kunne fornemme igennem min Instagram. Husk forresten også at læse min guide til asiatiske super-markeder som har over 20 gode sager du skal komme i kurven. Der er nemlig så mange gode ting at finde. Okay. Nu til opskriften. Læs med!

Læs også: Nemme karameller med kondenseret mælk

Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish) 2
Opskrift på vietnamesisk pandekage
Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish) 5
Opskrift på vietnamesisk pandekage
Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish) 8

Opskrift på vietnamesisk pandekage

Ingen stemmer endnu
Antal: 2 personer
Forberedelse30 min
Tilberedelse20 min

Ingredienser

  • 200 g rismel
  • 1 dåse kokosmælk (fed)
  • 3 dl meget koldt vand
  • 1 tsk gurkemeje pulver
  • 1 tsk sukker
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 1 håndfuld rå rejer (uden skal og skåret i halve)
  • 1 håndfuld bønnespirer

Tilberedelse

  • Bland rismel, kokosmælk, vand, gurkemeje, sukker og fiskesauce i en skål og bland godt sammen. 
  • Blandingen skal være en smule mere flydende end en pandekagedej. Stil blandingen på køl. Jo længere tid den kan stå og trække jo bedre. Den kan dog også bruges med det samme, hvis du er presset på tid, men er klart bedre efter tid.
  • Imens dejen står og venter, så steger du rejerne på en varm pande, i en smule olie. Tag rejerne af varmen når de har skiftet farve og tør panden af.
  • Bland saucen. Se den opskrift her: "Opskrift på Nuac Cham"
  • Varm panden op igen, medium varme, og kom en smule olie på panden. Hæld dejen på panden (vores blev lidt tykke men yolo) så den dækker hele panden og steg indtil undersiden er gylden. 
  • Kom herefter rejer og bønnespirer på den ene side af pandekagen og fold den anden side over. Tag af. Repeat. 
  • Server de lune pandekager med masser af krydderurter, syltede gulerødder the vietnamese way (dén opskrift skal jeg nok dele snarest), salatblade og forårsløg.

Opskrift på vietnamesisk pandekage

Siden jeg udgav denne opskrift i sin tid, så har jeg også delt en decideret opskrift på den dyppelse, som passer til denne opskrift på vietnamesisk pandekage. Se den her: “Min version af Nuoc Cham“. Er du på jagt efter endnu flere asiatiske opskrifter, som er lækre og lige til at gå til, så vil jeg anbefale dig at tjekke alle mine opskrifter ud.

Mine favoritter, lige nu, er: “Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*” og “Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (omG)“.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering




Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Opskrift på nem limetærte (med meget få ingredienser)
Hele vores flytteproces (salg af ejerlejlighed) del 1
De 7 bedste true crime podcasts (der er så meget mere end SERIAL)
De 5 bedste podcasts i 2021 *both new and old*
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre)
Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)
Opskrift på nem fried chicken