Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS)

Here we go. En nem men ualmindelig lækker opskrift på vietnamesisk pandekage! Denne opskrift lærte jeg faktisk, da Andreas og jeg var på mad-kursus i Hoi An i Vietnam forrige år. Det var dog først, da jeg så en ny (ikke ret god, I might add) serie på Netflix forleden, at jeg fik lyst til lave denne opskrift igen. Men! Så fik jeg godt nok også lyst og der ikke 24 timer før den var i min belly! Butikkerne skulle lige åbne igen og alt det der.

Opskrift på vietnamesisk pandekage

Opskriften er til to personer og jeg tror aldrig, at jeg har fået så mange spørgsmål omkring en opskrift. I get it! Den er smuk, mættende men ikke for tung, og så er den lavet med ingredienser, som er til at betale. Den er bare god og det tror jeg, at man kunne fornemme igennem min Instagram. Husk forresten også at læse min guide til asiatiske super-markeder som har over 20 gode sager du skal komme i kurven. Der er nemlig så mange gode ting at finde. Okay. Nu til opskriften. Læs med!

Læs også: Nemme karameller med kondenseret mælk

Du skal bruge:

200 g rismel
1 dåse kokosmælk
3 dl meget koldt vand
1 tsk gurkemeje pulver
1 tsk sukker
1 spsk fiskesauce
1 spsk smagsneutral olie
1 håndfuld rejer, uden skal, skåret i halve
1 håndfuld bønnespirer

3 spsk citronsaft (lime kan også bruges)
2 spsk sukker
1 dl vand
2 spsk fishsauce
1 hvidløg, finthakket
1 chili, evt. udkernet og finthakket

Læs også: Indisk curry med garam masala og oksekød (fall I’m so ready for you)

Bland rismel, kokosmælk, vand, gurkemeje, sukker og fiskesauce i en skål og bland godt sammen. Blandingen skal være en smule mere flydende end en pandekagedej. Stil blandingen på køl. Jo længere tid den kan stå og trække jo bedre. Den kan dog også bruges med det samme, hvis du er presset på tid. Imens den står og venter, så steger du rejerne på en varm pande, i en smule olie. Tag rejerne af varmen når de har skiftet farve og tør panden af.

Dyppelse

Nu til dyppelsen som er en gamechanger! Intet mindre! Kom citronsaft, sukker, vand, fishsauce, hvidløg og chili i en skål og rør godt sammen. Smag til med sukker og fiskesauce. Stil til side. Varm panden op igen, medium varme, og kom en smule olie på panden. Hæld dejen på panden (vores blev lidt tykke men yolo) så den dækker hele panden og steg indtil undersiden er gylden. Det skulle tage et par minutter. Kom herefter rejer og bønnespirer på den ene side af pandekagen og fold den anden side over. Tag af. Repeat. Server de lune pandekager med masser af krydderurter, syltede gulerødder the vietnamese way (dén opskrift skal jeg nok dele snarest), salatblade, forårsløg og syltede gulerødder. ENJOY!

6 Comments
  1. Hvis man er allergisk mot skalldyr, hva annet kan man ha i? Kylling?

  2. Takk for svar. Da gir jeg det er forsøk med kylling :)

  3. Bruger du æggene til noget? Dem på billedet? Kan ikke finde dem i opskriften

    1. Nej
      Huskede først at de var på billedet, da jeg havde uploadet. Spørg mig ikke hvordan ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.