Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre)

Hermed opskriften på verdens bedste veganske curry. Den er over 4 år gammel og er en af de mest populære opskrifter herinde. Det forstår jeg godt hvorfor den er. Du kan tilføje nærmest alle krydderier, den holder godt på både frost og køl – og så er den billig. Jeg har glædet mig SÅ meget til at dele denne opskrift med jer. Og nårh, ja. Den er sindssygt nem at lave!

Verdens bedste veganske curry

Du skal bare komme alle ingredienserne i en gryde (og det skal være en meget større gryde end du lige regner med) og så skal du faktisk bare få det op og koge. Når det først er kogt op, så skrues der ned igen og under låg, så skal det hele i mindst 30 minutter. Jeg serverer den med ris, grofthakket koriander, limesaft og evt. noget god yoghurt natural eller creme fraiche. Nemt right? Hvis du kaster dig over den så husk endelig at tagge mig på Instagram.

Læs også: Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT)

Opskrift på vegansk dhal

Denne opskrift har jeg lavet til mange, mange mennesker efterhånden og den tager kegler. Intet mindre. Opskriften her er til 4 personer, men det er en ret, som sagtens kan fryses ned - og som smager endnu bedre på andendagen!
Forb. tid 10 min
Tilb. tid 30 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Indisk
Antal 4 personer

Ingredienser  

 • 1 dl røde linser
 • 8 dl vand
 • 2 håndfulde kål (hvidkål eller spidskål), snittet groft
 • 1 almindeligt løg, finthakket
 • 3 fed hvidløg, finthakket
 • 1 dåse tomatpure, lille
 • 1 dåse hakkede tomater, almindelig dåse
 • 1 dåse kokosmælk, almindelig dåse
 • 2 grøntsagsboullionterninger
 • 1 tsk chilipulver
 • 2 tsk karrypulver
 • 1 spsk olivenolie

Sådan gør du 

 • Kom olivenolien i en stor gryde. Varm op.
 • Kom de resterende ingredienser i gryden.
 • Rør rundt og kop op.
 • Rør rundt, skru ned og lad retten simre under låg i mindst 30 minutter.
 • Rør godt rundt et par gange undervejs, så det ikke brænder fast i bunden
 • Tilføj mere vand hvis den er for tyk og smag til med salt og peber.

Noter

Denne opskrift er en god base, så hvis du har nogle spændende og varme krydderier, så kan du sagtens tilføje dem i retten når du tilføjer karry og chili. Skal den være ekstra spicy så kan du evt. lave min nemme chiliolie som lige giver det ekstra spark. 

Vil du prøve endnu en version af denne ret, så har søde Danica lavet et bud på en laber, indisk dhal. Den ser også lækker ud! På billederne her, så har jeg serveret med lidt kimchi fra Simple Feast og creme fraiche.

35 Comments
  1. Den her ret er supper i orden,.. Min Søn og jeg fik ved et uheld skrallet alt for mange hvidløg, men vi stegete det til at starte med samme med karry mm i lidt kokos olie, selv om at det nok ikke er det bedste med ikke naturlig fedt ;D
   Tak for en dejlig oplevelse i maven :) <3 <3
   Mvh. Fader A & Junior

 1. Ej okay, det her er jeg nødt til at prøve. Er ikke veganer, men har længe tænkt på, at jeg gerne vil skære lidt ned på mit indtag af kød og denne ret ser da alt for lækker ud og lyder ret nem at lave!

  1. Jeg er lige der med dig! Jeg kommer heller ikke til at leve vegansk – men denne kommer jeg til at bikse sammen mange gange :)

  1. Jeg ved det ikke. Vi endte med at spise det hele over et par dage. Var selv meget i tvivl, så jeg gjorde det ikke :/

 2. Virkelig den bedste veganske ret jeg nogensinde har smagt!
  Takker for den enormt gode (og nemme!) opskrift! :-)
  Lige da jeg havde blandet det hele sammen i gryden, tænkte jeg: “shit det her bliver aldrig godt” – men så da det havde kogt sammen i de 30 min, så det jo virkelig lækkert ud! – Og mine smagsløg var i hvert fald også tilfredse!
  Denne ret skal helt sikkert laves igen ;-)

  1. Hey Emilie! EJ, det er jeg bare SÅ glad for at høre! Jeg blev selv mega overrasket over hvor god en ret det var, så kan godt se på min opskrift nu at jeg var ret entusiastisk ;)

   Halverede du mon opskriften? Eller stod du også med en kæmpe portion?

   1. Jeg halverede ikke portionen, nej. Men til gengæld puttede jeg nok 10 gange så meget karry og en del salt og peber samt chili i, da jeg elsker krydret og stærkt mad.
    Men jeg stod bestemt også med en kæmpe portion! – Det skal dog uden tvivl nok blive spist :)
    Næste gang tror jeg dog, at jeg prøver at halvere portionen, og ellers må man jo prøve at eksperimentere med fryseren – det er altid lækkert med noget dejligt mad i fryseren til stressede dage ;)

    1. Jeg har også kommet mere i men min erfaring er, at jeg skal skrue ned på opskriften når det kommer til krydderier, for jeg laver det altid for stærkt ;)

     Min veninde har også frosset sin portion ned. Jeg/vi ved dog ikke lige om den smager ligeså godt når den er tøet op. Du må komme med en opdatering!

 3. Opskriften minder utrolig meget om en indisk dahl (eneste forskel er vist såvidt jeg kan se hvidkålen). Det har jeg før lavet og frosset ned, og det blev rigtig fint efter optøning, så kan ikke forestille mig andet end at denne også duer :)

 4. Har nu lavet den et par gange, og i går smed jeg noget frossen spinat i 5 minutter inden den var færdig (ligesom man gør i daal). Mega lækkert!

 5. Tak for opskriften!!! :-D
  Super lækkert! Istedet for ris kogte jeg risnudler i gryden de sidste 3-5 min inden den var færdig. Super lækkert! og som du skriver, en ret stor potion haha

  1. Ah, virkeligt god ide! Så slipper man også for at rengøre endnu en gryde ;)
   Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften!

 6. Hej Michelle!

  Jeg får veninder på besøg i weekenden, og vil helt vild gerne lave den her ret til dem. Du skriver at der bliver mad til 4 dage – er det 4 dage med en eller to personer? Vi bliver nemlig 4 piger i alt, er det så nok med opskriften her eller skal jeg gange op?

 7. Jeg mener 4 dage til 2 personer. Det er en sygt stor portion, så husk en stor gryde :)
  Vil mene der er nok til 4 piger – især hvis du serverer det med ris, lidt grønt og en klat creme fraiche eller noget i den dur :)

 8. Hej Michelle.
  Jeg tænker at lave denne opskrift til min fødselsdag hvor vi bliver 14 piger.
  Jeg laver selvfølgelig ris til, og nok også nogle fladbrød. MEN er det mon nok at lave dobbeltportion, eller skal jeg mon gange med 3? … Håber du kan hjælpe.
  Og ehm, hvad er de sorte kerner du har drysset over? :)
  Mvh Liva

  1. Jeg kunne forestille mig at dobbeltportion er nok. Der er til en stor STOR gryde pr. opskrift.
   Som du måske kan fornemme i kommentar-feltet, så kommer der rigtigt meget mad ud af én portion :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.