Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre)

Hermed opskriften på verdens bedste veganske curry. Den er over 4 år gammel og er en af de mest populære opskrifter herinde. Det forstår jeg godt hvorfor den er. Du kan tilføje nærmest alle krydderier, den holder godt på både frost og køl – og så er den billig. Jeg har glædet mig SÅ meget til at dele denne opskrift med jer. Og nårh, ja. Den er sindssygt nem at lave!

Verdens bedste veganske curry

Du skal bare komme alle ingredienserne i en gryde (og det skal være en meget større gryde end du lige regner med) og så skal du faktisk bare få det op og koge. Når det først er kogt op, så skrues der ned igen og under låg, så skal det hele i mindst 30 minutter. Jeg serverer den med ris, grofthakket koriander, limesaft og evt. noget god yoghurt natural eller creme fraiche. Nemt right? Hvis du kaster dig over den så husk endelig at tagge mig på Instagram.

Læs også: Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT)

Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre) 1
Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre) 3
Opskrift på verdens bedste veganske curry (intet mindre) 5

Opskrift på vegansk dhal

0 fra 0 stemmer
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

  • 1 dl røde linser
  • 8 dl vand
  • 2 håndfulde kål (hvidkål eller spidskål) (snittet groft)
  • 1 almindeligt løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 dåse tomatpure (lille)
  • 1 dåse hakkede tomater (almindelig dåse)
  • 1 dåse kokosmælk (almindelig dåse)
  • 2 grøntsagsboullionterninger
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 tsk karrypulver
  • 1 spsk olivenolie

Noter

Denne opskrift er en god base, så hvis du har nogle spændende og varme krydderier, så kan du sagtens tilføje dem i retten når du tilføjer karry og chili. Skal den være ekstra spicy så kan du evt. lave min nemme chiliolie som lige giver det ekstra spark. 

Tilberedelse

  • Kom olivenolien i en stor gryde. Varm op.
  • Kom de resterende ingredienser i gryden.
  • Rør rundt og kop op.
  • Rør rundt, skru ned og lad retten simre under låg i mindst 30 minutter.
  • Rør godt rundt et par gange undervejs, så det ikke brænder fast i bunden
  • Tilføj mere vand hvis den er for tyk og smag til med salt og peber.

Vil du prøve endnu en version af denne ret, så har søde Danica lavet et bud på en laber, indisk dhal. Den ser også lækker ud! På billederne her, så har jeg serveret med lidt kimchi fra Simple Feast og creme fraiche.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
35 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (omG)
Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis du har ondt i...
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
Altan afskærmning i bambus (en billigt, pænt og praktisk)
De 10 bedste film på Netflix (ifølge mig of course)
Guide til Ebeltoft (sådan kan du bruge en dag i den fine, brostensbelagte by)
Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)
Rejseguide til Berlin (her skal du spise god mad, bo på hotel og hænge ud)