Opskrift på verdens bedste veganske curry (omg)

Jeg har glædet mig SÅ meget til at dele denne opskrift med jer. Jeg fulgte denne opskrift på youtube sådan ret præcist (dog med mine egne små mængde og krydderi justeringer) og der blev altså mad til næsten 4 dage, så det er måske en god ide at halvere den. Jeg kan ikke komme over hvor god denne opskrift er, så endnu engang tak til Katrine som smed en kommentar, hvori hun linkede til den.

Opskrift på verdens bedste veganske curry. Du skal bruge:

4 dl røde linser
8 dl vand
2 store håndfulde hvidkål, snittet groft
1 løg, finthakket
3 fed hvidløg, finthakket
1 lille dåse tomatpure
1 dåse hakkede tomater
1 dåse kokosmælk
2 grøntsagsboullionterninger (veganske her)
1 tsk chilipulver (eller mere hvis du vil)
2 tsk gul karry (eller mere hvis du vil)

Læs også: Opskrift på verdens nemmeste romesco sauce (seriøst)

Opskrift på vegansk curryOpskrift på vegansk curry 5 Opskrift på vegansk curry 3
Det er simpelthen så nemt. Du skal bare komme alle ingredienserne i en gryde (og det skal være en meget større gryde end du lige regner med) og så skal du faktisk bare få det op og koge. Når det først er kogt op, så skrues der ned igen og under låg, så skal det simre i mindst 30 minutter. Rør godt rundt et par gange undervejs, så det ikke brænder fast i bunden.

Server med ris, grofthakket koriander, limesaft og evt. noget god yoghurt natural.

Opskrift på vegansk curry 6 Opskrift på vegansk curry 7 Opskrift på vegansk curry 4

Fordi der bliver så meget i én enkelt portion, så har jeg både spist linse-blandingen i en salat og endda i en burrito. Curry’en smager nemlig også godt selvom den er kold! Der er simpelthen mange muligheder med denne lækre, så det er sgu bare med at kaste sig ud i det. Tag mig endelig på Instagram, hvis du kaster dig ud i denne ret.

Vil du prøve endnu en version af denne ret, så har søde Danica lavet et bud på en laber, indisk dahl. Den ser også lækker ud!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

35 Comments
  1. Den her ret er supper i orden,.. Min Søn og jeg fik ved et uheld skrallet alt for mange hvidløg, men vi stegete det til at starte med samme med karry mm i lidt kokos olie, selv om at det nok ikke er det bedste med ikke naturlig fedt ;D
   Tak for en dejlig oplevelse i maven :) <3 <3
   Mvh. Fader A & Junior

 1. Ej okay, det her er jeg nødt til at prøve. Er ikke veganer, men har længe tænkt på, at jeg gerne vil skære lidt ned på mit indtag af kød og denne ret ser da alt for lækker ud og lyder ret nem at lave!

  1. Jeg er lige der med dig! Jeg kommer heller ikke til at leve vegansk – men denne kommer jeg til at bikse sammen mange gange :)

  1. Jeg ved det ikke. Vi endte med at spise det hele over et par dage. Var selv meget i tvivl, så jeg gjorde det ikke :/

 2. Virkelig den bedste veganske ret jeg nogensinde har smagt!
  Takker for den enormt gode (og nemme!) opskrift! :-)
  Lige da jeg havde blandet det hele sammen i gryden, tænkte jeg: “shit det her bliver aldrig godt” – men så da det havde kogt sammen i de 30 min, så det jo virkelig lækkert ud! – Og mine smagsløg var i hvert fald også tilfredse!
  Denne ret skal helt sikkert laves igen ;-)

  1. Hey Emilie! EJ, det er jeg bare SÅ glad for at høre! Jeg blev selv mega overrasket over hvor god en ret det var, så kan godt se på min opskrift nu at jeg var ret entusiastisk ;)

   Halverede du mon opskriften? Eller stod du også med en kæmpe portion?

   1. Jeg halverede ikke portionen, nej. Men til gengæld puttede jeg nok 10 gange så meget karry og en del salt og peber samt chili i, da jeg elsker krydret og stærkt mad.
    Men jeg stod bestemt også med en kæmpe portion! – Det skal dog uden tvivl nok blive spist :)
    Næste gang tror jeg dog, at jeg prøver at halvere portionen, og ellers må man jo prøve at eksperimentere med fryseren – det er altid lækkert med noget dejligt mad i fryseren til stressede dage ;)

    1. Jeg har også kommet mere i men min erfaring er, at jeg skal skrue ned på opskriften når det kommer til krydderier, for jeg laver det altid for stærkt ;)

     Min veninde har også frosset sin portion ned. Jeg/vi ved dog ikke lige om den smager ligeså godt når den er tøet op. Du må komme med en opdatering!

 3. Opskriften minder utrolig meget om en indisk dahl (eneste forskel er vist såvidt jeg kan se hvidkålen). Det har jeg før lavet og frosset ned, og det blev rigtig fint efter optøning, så kan ikke forestille mig andet end at denne også duer :)

 4. Har nu lavet den et par gange, og i går smed jeg noget frossen spinat i 5 minutter inden den var færdig (ligesom man gør i daal). Mega lækkert!

 5. Tak for opskriften!!! :-D
  Super lækkert! Istedet for ris kogte jeg risnudler i gryden de sidste 3-5 min inden den var færdig. Super lækkert! og som du skriver, en ret stor potion haha

  1. Ah, virkeligt god ide! Så slipper man også for at rengøre endnu en gryde ;)
   Jeg er glad for at du kunne bruge opskriften!

 6. Hej Michelle!

  Jeg får veninder på besøg i weekenden, og vil helt vild gerne lave den her ret til dem. Du skriver at der bliver mad til 4 dage – er det 4 dage med en eller to personer? Vi bliver nemlig 4 piger i alt, er det så nok med opskriften her eller skal jeg gange op?

 7. Jeg mener 4 dage til 2 personer. Det er en sygt stor portion, så husk en stor gryde :)
  Vil mene der er nok til 4 piger – især hvis du serverer det med ris, lidt grønt og en klat creme fraiche eller noget i den dur :)

 8. Hej Michelle.
  Jeg tænker at lave denne opskrift til min fødselsdag hvor vi bliver 14 piger.
  Jeg laver selvfølgelig ris til, og nok også nogle fladbrød. MEN er det mon nok at lave dobbeltportion, eller skal jeg mon gange med 3? … Håber du kan hjælpe.
  Og ehm, hvad er de sorte kerner du har drysset over? :)
  Mvh Liva

  1. Jeg kunne forestille mig at dobbeltportion er nok. Der er til en stor STOR gryde pr. opskrift.
   Som du måske kan fornemme i kommentar-feltet, så kommer der rigtigt meget mad ud af én portion :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.