Hermed opskriften på verdens bedste veganske curry. Den er over 4 år gammel og er en af de mest populære opskrifter herinde. Det forstår jeg godt hvorfor den er. Du kan tilføje nærmest alle krydderier, den holder godt på både frost og køl – og så er den billig. Jeg har glædet mig SÅ meget til at dele denne opskrift med jer. Og nårh, ja. Den er sindssygt nem at lave!
Verdens bedste veganske curry
Du skal bare komme alle ingredienserne i en gryde (og det skal være en meget større gryde end du lige regner med) og så skal du faktisk bare få det op og koge. Når det først er kogt op, så skrues der ned igen og under låg, så skal det hele i mindst 30 minutter. Jeg serverer den med ris, grofthakket koriander, limesaft og evt. noget god yoghurt natural eller creme fraiche. Nemt right? Hvis du kaster dig over den så husk endelig at tagge mig på Instagram.
Læs også: Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT)



Opskrift på vegansk dhal
Ingredienser
- 1 dl røde linser
- 8 dl vand
- 2 håndfulde kål (hvidkål eller spidskål) (snittet groft)
- 1 almindeligt løg (finthakket)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 1 dåse tomatpure (lille)
- 1 dåse hakkede tomater (almindelig dåse)
- 1 dåse kokosmælk (almindelig dåse)
- 2 grøntsagsboullionterninger
- 1 tsk chilipulver
- 2 tsk karrypulver
- 1 spsk olivenolie
Noter
Tilberedelse
- Kom olivenolien i en stor gryde. Varm op.
- Kom de resterende ingredienser i gryden.
- Rør rundt og kop op.
- Rør rundt, skru ned og lad retten simre under låg i mindst 30 minutter.
- Rør godt rundt et par gange undervejs, så det ikke brænder fast i bunden
- Tilføj mere vand hvis den er for tyk og smag til med salt og peber.
Vil du prøve endnu en version af denne ret, så har søde Danica lavet et bud på en laber, indisk dhal. Den ser også lækker ud! På billederne her, så har jeg serveret med lidt kimchi fra Simple Feast og creme fraiche.