Opskrift på ribbensteg med et asiatisk twist (nem #dindin med masser af smag)

En lidt anderledes opskrift med ribbensteg. Det her er faktisk så nemt, at næsten er en ikke-opskrift, men jeg fik så mange kommentarer, da jeg delte billeder på min instagram stories for et par uger siden, så hermed opskriften. Jeg er langsomt begyndt at bruge køkkenet mere (de seneste mange uger har jeg været lidt for god til at bestille på Just Eat, især indisk) og denne ret, har jeg allerede lavet flere gange. Når stegen i ovnen, så tager det ikke mere end 10 minutter at snitte, koge og stege grøntsagerne – før at hele retten er færdig – så den er simpelthen så nem. Det her er den ‘skrabede’ version, da man sagtens kan tilføje endnu flere grøntsager.

Du skal bruge:

1 ribbensteg
1 pakke nudler
4-5 gulerødder, i skrå skiver
1 fed hvidløg, fintsnittet
1 håndfuld champignon, i grove skiver
2 spsk soja (med lavt saltindhold)
1/2 spsk sukker eller brun farin
1 spsk sesamolie og 1 tsk risvineddike
Forårsløg og hoisinsauce
Avocado, lime, rødløg og koriander

Læs også: Opskrift på nemmeforårsruller med østershatte og kål (asian approved)

Opskrift med ribbensteg

Opskrift med ribbensteg

Reklame: Sodastream for the soul

Opskrift med ribbensteg

Opskrift med ribbensteg

Lad ribbenstegen efter anvisningen på pakken. Det kommer lidt på størrelse, men det plejer at lyde nogenlunde sådan her: Drys svær med salt, læg steg på rist i en bradepande, kom steg i kold ovn og tænd ovn på 200 grader. Steges i ovn i ca. 1½ time indtil kødet gennemstegt og sværen er sprød. Lad stegen hvile i mindst 20 minutter.

Imens kødet hviler, så koges nudlerne efter anvisningen på pakken. De plejer ikke at skulle have mere end et par minutter. Dræn og stil til side. Varm halvdelen af sesamolien op i en stor pande og steg hvidløg, champignon og gulerødder i et par minutter. I en skål blandes soja, sukker eller brun farin, risvin-eddike og sesamolie. Nudlerne vendes herefter med grøntsagerne i panden og soja-blandingen hældes over. Varm op og bland det hele sammen – og server med det samme.

Læs også: Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)

Opskrift med ribbensteg

Opskrift med ribbensteg

Opskrift med ribbensteg

Reklame: Lidt danskvand skal naturligvis på bordet

Opskrift med ribbensteg

Som sagt er det her den ‘skrabede’ version og man kan næsten tilføje alle de grøntsager, som man vil. Bare husk masser af koriander! Husk at tjekke alle mine opskrifter ud lige her og lad mig endelig høre om I får prøvet denne ikke-opskrift!

2 Comments
  1. Hej! Hvorfor kan jeg ikke læse nogle af dine indlæg? Når jeg trykker ind, kan jeg blot se overskrift og billede. Øv øv

    1. Ah kan du fortælle mere? Hvilken browser bruger du?
      Jeg har opdateret mit tema i forgårs og det driller!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.