Vegansk uge – opskrift på pizza med laber blomkåls ‘ost’

Vegansk pizza med blomkåls-ost, siger du? Ja, det gør jeg og det er faktisk ret godt! Altså det stikker naturligvis ikke rigtig ost (det er der vist ikke noget der gør) men osten er lavet med simple og billige ingredienser, så jeg tænkte, at det var et indlæg værd. Først en disclaimer – sidste gang jeg spiste vegansk så spiste jeg ikke mad, som var lavet med gær men det var simpelthen for bøvlet – så det har jeg droppet denne gang. Okay, det var det og nu videre til selve opskriften!

Du skal bruge (2 pizzaer):
1/2 blomkålshoved, i mindre buketter
4 fed hvidløg, grofthakket
2 spsk olivenolie
1 dl havremælk
2 dl vand
Aubergine i skiver, syltede rødløg, thaibasilum
Salt, peber, muskatnød (kan udelades)
3 spsk gærflager (kan udelades)

Læs også: Vegansk uge – her kan du få skøn og vegansk frokost salat i Aarhus

Reklamelinks: Lyserød skål fra HAY, Gul tallerken fra HAY

Sådan gør du:
Lav pizzadej (se evt. min opskrift på pizzadej) og stil til side. På en tør pande steges aubergine-skiverne på mellemvarme indtil de er blevet bløde. Stil også disse til side. Kom olivenolie og hvidløg i en gryde og steg det på mellemvarme indtil hvidløget er blevet blødt – hvidløget må ikke brændes på, da det kan give en bitter smag. Kom mælk og vand i samme gryde og varm gryden op. Kom blomkålsbuketterne i og kog det hele sammen indtil blomkålsbuketterne er blevet bløde. Det tager ikke mere end 7-9 minutter.

Tag den kogte blomkål op af gryden og direkte i en blender. De skal tages op med en hulske, så man lader ‘kogevandet’ blive tilbage i gryden. Herefter blendes blomkålen til en meget cremet konsistens. Er denne for tyk kommes der mere ‘kogevand’ fra gryden i. Når den ønskede konsistens er opnået, så hældes kogevandet fra gryden og så hælder man den færdig-blendede blomkål i. Varm gryden op igen og smag til med gærflager, salt, peber og evt. en smule olivenolie.

Læs også: Jeg spiser vegansk i en uge (so goodbye for now, cheese)

Reklamelinks: Gul tallerken fra HAY

Reklamelinks: Lyserød skål fra HAY, Gul tallerken fra HAY

Form pizza (erne) som normalt og brug blomkålscremen, som du ville bruge almindelig ost. Kom aubergine skiverne på, husk også at drysse lidt lækker salt på, og bag pizza (erne) i ovnen, i 15-20 minutter, på omkring 200 grader. Server med thai-basilikum og masser af syltede rødløg.

Mums!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.