Opskrift på nemme tortillas (som er virkeligt gode til næsten al slags fyld)

Hjemmelavede tortillas til frokost? Sagtens! Især hvis man har en ‘kød’ rest fra aftenen før, som skal bruges. Når jeg skriver ‘kød’ på denne måde, er det simpelthen fordi, at det ikke er kød, som er i de her tortillas. Aftenen før jeg biksede de her tortillas sammen, så legede jeg lidt med quinoa, tomat og en hulens masse grøntsager, og ud af det kom der er en lækker, LÆKKER ‘kød’ sovs, som jeg nok skal dele opskriften på de kommende dage – men først – verdens nemmeste opskrift på tortilla. Tortilla er mexicanske pandekager og er faktisk overraskende nemme at lave, og så smager de jo bare af SÅ meget mere end dem, som man finder i butikkerne. Jeg har delt denne opskrift tidligere men nu får den altså igen, for jeg dæleme glemt, hvor gode sådan nogle hjemmelavede tortillas kan være.

 

Du skal bruge:
7,5 dl hvedemel
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
25 g smør
3 dl varmt vand

 

Læs også: Opskrift på vegetarisk pizza med aubergine creme og grillede artiskokker

Bland de tørre ingredienser (husk at gemme lidt til æltning) og smuldr smørret i. Rør rundt. Hæld gradvist vandet i og bland til en klæbrig dej. Ælt dejen på et melet bord og læg denne tilbage i skålen, og dæk med et fugtigt hviskestykke. Lad dejen hvile i 20 minutter. Del herefter dejen i små boller, jo flere du laver, jo mindre bliver dine tortillas.

 

Rul ud til små tortillabrød og lad dem hvile i yderligere 10 min. Steg dem på en tør pande i ca. 30 sekunder på hver side og server dem med det samme. Giv den ikke for meget tid på panden, da brødet kan blive hårdt og så må de gerne få nogle gode, mørke pletter, da det også giver en god smag til brødet.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.