fbpx

Nem opskrift på hjemmelavede tortillabrød (som er gode til fisk, oksekød, det hele)

hjemmelavede tortillabrød med alt det godde til frokost? Sagtens! Især hvis man har en rest fra aftenen før, som skal bruges. Selv der havde jeg noget bagt torsk (et af mine nytårsforsæt var jo mere fisk) mit nytårsforsæt) og det smagte så skønt i en hvedetortilla.

Hjemmelavede tortillabrød

Tortillas er mexicanske ‘pandekager’ og er faktisk overraskende nemme at lave – og så smager de jo bare af så meget mere end dem, som man finder i butikkerne. Jeg har delt denne opskrift tidligere, men nu får I den altså igen, for jeg næsten glemt, hvor gode sådan nogle hjemmelavede tortillas kan være. Husk at lave salsa fra bunden også – så går du aldrig tilbage til salsa på glas. Læs med!

Læs også: Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis man har ondt i halsen)

hjemmelavede tortillabrød

hjemmelavede tortillabrød

hjemmelavede tortillabrød

hjemmelavede tortillabrød

Du skal bruge:

7,5 dl hvedemel
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
25 g smør
3 dl varmt vand

Bland de tørre ingredienser (husk at gemme lidt til æltning) og smuldr smørret i. Rør rundt. Hæld gradvist vandet i og bland til en klæbrig dej. Ælt dejen på et melet bord og læg denne tilbage i skålen, og dæk med et fugtigt hviskestykke. Lad dejen hvile i 20 minutter. Del herefter dejen i små boller, jo flere du laver, jo mindre bliver dine tortillas.

Læs også: Opskrift på salsa (som er nem og alt for lækker)

hjemmelavede tortillabrød

hjemmelavede tortillabrød

hjemmelavede tortillabrød

Rul ud til små, tynde tortillabrød og lad dem hvile i yderligere 10 min. Steg dem på en tør pande i ca. 30 sekunder på hver side og server dem med det samme. Giv den ikke for meget tid på panden, da brødet kan blive hårdt, men de må gerne få nogle gode, mørke pletter, da det også giver en god smag til brødet.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.