Opskrift på nemme syltede agurker med et asiatisk twist (selvfølgelig)

Min opskrift på nemme syltede agurker. Med et asiatisk twist. Selvfølgelig. Hvad ellers? Jeg har altid et eller andet, som er syltet i køleskabet. Altid. Det er bare den nemmeste måde at tilføje lidt ekstra til en ret – og så sylter jeg grøntsager, som er ved at blive for gamle. Det er derfor ikke altid, at jeg laver så store mængder som i opskriften her. Hvis jeg har en halv agurk tilbage, som er ved at blive dårlig… Ja, så ryger den i en lille lage. Mums!

Opskrift på nemme syltede agurker

Syltede agurker passer til virkelig mange ting. Kom dem ovenpå fried rice: “Den idiotsikre måde at lave fried rice (som er den lækreste måde at bruge de fleste rester)” eller i din vietnamesiske pandekage: “Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS)“. Syltede agurker kan bruges til meget mere end hotdogs og burgere. Som altid, så gør det mig så glad når du tagger mig på Instagram, så husk endelig at gøre det hvis du kaster dig over mine opskrifter. Læs med!

Læs også: 5 aktive rabatkoder og konkurrencer (på mine kanaler)

Opskrift på nemme syltede agurker

Opskrift på nemme syltede agurker

Nemme syltede agurker (med et asiatisk twist)

Jeg elsker syltede agurker og har altid et glas stående på køl. De giver et lækkert syrligt kick til din ret og så er det så nemt at lave.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Ret Tilbehør
Køkken Asiatisk
Antal 2 personer

Ingredienser  

 • 1 agurk, i tynde skiver
 • 1/2 stk rød chili, skåret i skiver
 • 2 dl risvineddike
 • 2 dl alm. eddike
 • 2 dl vand
 • 4 spsk sukker
 • 1 stk stjerneanis
 • 1 tsk korianderfrø
 • salt

Sådan gør du 

 • Hak agurk og chili i skiver.
 • Kom eddike, vand, sukker og salt i en gryde. Kog op.
 • Læg herefter agurk, chili, frø og anis et rengjort glas.
 • Når eddikeblandingen koger, så hæld den over agurk og chili indtil det dækker.
 • Køl af og sæt på køl.
 • Kan holde sig i en uges tid.

Noter

Det kan holde sig i ca. en uge og sommetider længere. Duft til de syltede agurker når du er i tvivl og brug altid en ren gaffel til tage noget på af glasset. 

Således! Det er så nemt og når du først er begyndt at ‘sylte’ (det lyder så gammeldags) så er der bare no stopping you. Jeg elsker, at man kan få brugt sine grøntsagsrester på denne måde, så de holder lidt længere. På billederne her er det omgang alle rester fra køleskabet (ris, quinoa, lidt kød og grøntsager) som er blevet stegt på en pande. Lidt soja på til sidst og så BOOM… Nem og hurtig frokost. Jeg har så gjort retten endnu mere lækker ved at komme mine syltede agurker på toppen, samt en smule goma dressing fra Simple Feast. The BomB doT coM.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.