Opskrift på nem ketchup med friske tomater og masser af krydderier og spiciness

Opskrift på nem ketchup. It’s so easy. Har du tomater, som er ved at blive for gamle? Så lav ketchup! Mangler du noget spiciness i din hverdag? Så lav ketchup og tilføj en masse krydderier! Jeg har sagt det før og jeg siger det gerne igen… Jeg kan ikke fordrage tomat i rå form, så de ryger altid i ovnen eller i gryden. Denne gang, blev de til et lækkert glas ketchup som smager intet mindre end fantastisk, hvis jeg selv skal sige det!

Opskrift på nem ketchup

Når jeg laver opskrifter, så forsøger jeg altid at lave dem så simple, som muligt. Jeg orker nemlig ikke selv at hive det helt store udstyr frem i hverdagen. I denne opskrift har jeg brugt en stavblender, men jeg tror, at ketchuppen sagtens ville kunne laves med bare at ‘mose’ tomaterne i gryden. Sørg også for at skære både løg og chili i så små stykker som muligt, hvis du ikke bruger stavblender. Anywho. Hermed opskriften.

Læs også: Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (nemme, lækre og alt for smukke)

Opskrift på nem ketchup
Opskrift på nem ketchup
Opskrift på nem ketchup med friske tomater og masser af krydderier og spiciness 3
Opskrift på nem ketchup med friske tomater og masser af krydderier og spiciness 5

Opskrift på nem ketchup

No ratings yet
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse35 min

Ingredienser

 • 5 tomater (skåret i kvarte)
 • 1 fersken (eller 4 små)
 • 1 skalotteløg (lille) (finthakket)
 • 1/2 chili (i skiver)
 • 2 spsk vand
 • 1 spsk citronsaft (friskpresset)
 • 1/2 tsk ingefærpulver (fint)
 • 1 tsk garam masala pulver
 • 2 spsk sukker
 • 1 spsk eddike (almindelig)

Noter

Det kan virke som mange forskellige ingredienser til en ‘simpel’ ketchup men det gode er, at opskrifter her er mega fleksibel og du kan lege med hvad du har liggende. Andre krydderier, krydderurter, forskellige slags eddike, frugt og hvad du ellers har liggende. 

Tilberedelse

 • Kom tomater, fersken og vand i en gryde. Varm op.
 • Rør rundt og hak tingene lidt i stykker med din grydeske.
 • Når det begynder at boble, så skruer du ned på medium.
 • Lad simre i 30 minutter og rør godt rundt undervejs.
 • Kom løg, garam masala, ingefær, chili (evt. lidt tørret for ekstra kick) i gryden.
 • Brug stavblender til at blende det sammen til en tyk masse.
 • Tilføj sukker, citron, salt og peber og varm op igen.
 • Lad simre på medium varme indtil massen er tyk og ketchup-agtig.
 • Sluk, eddike i, rør rundt og kom på glas. Lad køle og kom i køleskabet.
 • Kan holde sig i en uges tid i køleskabet, hvis du husker at bruge en ren ske.

Ses på the ‘gram

Det var min opskrift på nem ketchup som smager meget bedre end det på flaske. Det synes jeg, i hvert fald. Som altid, så husk at tagge mig på Instagram hvis du kaster dig over denne opskrift. Det gør mig så glad at se mine opskrifter in the real world. Vi ses derovre!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Erfaring med BERRY ALLOC (vores fake sildebensgulv)
Den bedste morgenmad og brunch i Aarhus (9 labre steder du skal kende)
De 10 bedste film på Netflix (ifølge mig of course)
Vores nye billedvæg + en rabatkode til smukke plakater
Aubergine med szechuan sauce *a must try*
Jeg har endelig fundet den bedste frisør i Aarhus (intet mindre)
Sådan skal du samarbejde blogger eller influencer (del 2)
Min simple opskrift på asiatisk kyllinge-suppe (som er SÅ god hvis du har ondt i...