Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT)

Opskrift på nem chiliolie. Som kan hældes på alt. Intet mindre. Jeg elsker olier i alle afskygninger – og jeg er ikke bange for at bruge det! Hvis du bruger det rigtigt, så kan det virkelig løfte en ret. Helt ærligt. Bare prøv det. Don’t be afraid and no regrets. Okay nu til verdens nemmeste opskrift. Den er ikke ny og det var egentlig heller ikke meningen, at jeg ville dele den, men efter et par teasere på min story, så blev det tydeligt, at jeg hellere måtte få delt den. Min indbakke gløder. Og et tak for det! I’m excited when you’re excited. Tusind tak!

Opskrift på nem chiliolie

Nå men altså. Inden vi kommer til opskriften, så lige en lille note. Sørg for at kende din chili! Der er stor forskel på chili, både når det kommer til den friske og ved den tørrede version, så prøv dig frem. Alderen på din chili gør en forskel. Brug hellere for lidt chili end for meget. Det ved jeg desværre af erfaring. Jeg har ikke tal på hvor mange uspiselige olier eller dressinger med chili, som jeg har måttet smide ud! Læs med:

Læs også: Liste over farvekoder (som du måske kender fra the ‘gram)

Opskrift på nem chiliolie

Opskrift på nem chiliolie

Opskrift på nem chiliolie

Opskrift på chiliolie

Nem chiliolie som er lavet med kun 4 ingredienser. Du kan hælde den på alt. Fried rice. Pasta. I dine wokretter. I din burger. Alt.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 15 min
Ret Tilbehør
Køkken Asiatisk
Antal 2 personer

Ingredienser  

  • 8 fed hvidløg, I skiver
  • 1,5 dl rapsolie , (el. anden smagsneutral olie)
  • 1 spsk tørret chili, (justeres efter styrke)
  • 1 spsk sesamfrø

Sådan gør du 

  • Kom olie og hvidløg i en lille gryde.
  • Skru op på medium - og skru ned på laveste temperatur ligeså snart der kommer små bobler rundt om hvidløget.
  • Hvis det er for varmt så tag gryden af blusset. Sørg for at hvidløget ikke tager farve.
  • Rør rundt og lad olien hygge sig på laveste temperatur i 15 minutter.
  • Tag olien af varmen og kom chili i. Rør rundt.
  • Kom sesamfrø i olie- og chiliblandingen. Rør rundt.
  • Når olien er kølet ned, så kom den i køleskabet, i en lukket beholder.
  • Olien kan holde sig i op til 2 uger.
2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.