Opskrift på miso sauce som kan bruges til ALT (dine rester bliver THE BOMB)

Opskrift på miso sauce. Eller. Jeg ved sgu ikke helt om hvad jeg vil kalde den her for en sauce men det er ikke glaze. Eller er den? Det er heller ikke dressing. Vil jeg mene. Hmm. Denne miso ‘sauce’ har mange funktioner og vi bruger den til mange forskellige ting. Burgerdressing. Ovenpå ovnbagte grøntsager. Som dyppelse. Mange ting.

Opskrift på miso sauce

I denne opskrift, så har vi brugt saucen, som smagsgiver til lidt halvkedeligt kød, som vi fandt i fryseren, imens der var alle de der helligdage. Selvfølgelig havde vi glemt at handle ind til aftensmad. Typisk os! Hvornår er det lige man lærer det der med lukkedage… Anywho, hermed min opskrift på miso sauce, som er lavet på få ingredienser og som kan bruges til mange, mange forskellige ting. Læs med!

Læs også: Min nemme opskrift på kylling i teriyaki sauce (it’s so damn good)

Opskrift på miso sauce

Du skal bruge:

1 stor tsk. rød miso paste
1 dl vand
2 spsk mirin
2 spsk brun farin
1 fed hvidløg, fintsnittet
Saft fra lime
1 spsk maizena

Kom alle ingredienserne, undtagen limesaft, i en gryde og rør godt rundt. Det er vigtigt at det hele er koldt, og rørt godt sammen, inden du begynder at tænde for varmen. Tænd for blusset og kog blandingen op. Når det er begyndt at koge, så skruer du ned og rører rundt indtil den har fået rette tykkelse. Er den for tyk, så kan du tilføje lidt vand. Smag til med soja, limesaft og evt. lidt salt.

Læs også: 50 underlige food combos (som du kan blive tjekke ud næste gang du er snacky)

Opskrift på miso sauce

Opskrift på miso sauce

Opskrift på miso sauce

I denne opskrift stegte jeg noget ribbensteg i skiver (det var en rest så skulle bare varmes op) og nogle grøntsager i sesamolie på grillen, så det fik nogle fine striber. Derefter skar jeg det hele ud i tern og vendte ‘saucen’ over ternene, inden jeg servede blandingen med ris, en snittet kål-salat og lidt mango i skiver. Mums, det var godt og var donzo på et kvarter eller sådan noget!

Jeg håber, at du kan bruge denne opskrift på miso sauce, som kan bruges til lidt af hvert. Er du i sauce humør, yes that’s a thing, så tjek også min opskrift på nem peanutsauce ud og evt. min guide til asiatiske supermarkeder: 20 ting du skal komme i kurven i et asiatisk supermarked. Ses på los instagrammos!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.