Jeg ville lige genudgive det her indlæg fordi.. Ja, fordi det er en af mine absolutte yndlingsopskrifter og fordi, at jeg i går lavede den uden kød og med to håndfulde stegte champignon i stedet. Det blev en vegetarisk version og det blev simpelthen så godt. Her er den originale opskrift med hakket oksekød, men kødet kan som sagt erstattes af stegte champignon.

Opskrift på mexicanske både. Du skal bruge:

1 stor sød kartoffel
250 g hakket oksekød (eller 2 håndfulde champignon i tern)
3 spsk creme fraiche
1 rød chili, i skiver
100 g revet ost
Saften fra 1 lime
1 fed hvidløg, finthakket
1 dåse kidneybønner
1 løg, finthakket
En håndfuld koriander

Læs også: En nem dild dressing til sommerens (grill) fisk

Glutenfri mexicansk mad 4Glutenfri mexicansk mad 6Glutenfri mexicansk mad 5

Sådan gør du:

Lav kartoflen efter denne anvisning. Imens den er i microovnen, så steges løg, hvidløg og chili på en pande indtil løgene er bløde. Herefter steges kødet af i samme pande. Når kødet har blevet brunet, så skal de drænede bønner e og retten skal så stege videre i et par minutter mere. Kom kødet i en skål og bland med det med creme fraiche.

Læs også: Opskrift på ovnbagte og sunde kyllingenuggets med kokos og lime

Når kartoflen er færdig, så skal den halveres med en stor kniv og udhules med en ske, så halvdelene kommer til at se ud, som på billede 3. Tag på kartoffelmosen som du har skrabet ud og bland den med kødet og bønnerne. Smag til med salt og peber. Kød-fyldet kommes nu tilbage i kartoffel ‘bådene’, som jeg har gjort på billede 4 og drysses til sidst med ost. Bag i ovnen i 10 minutter ved 200 grader eller indtil osten er smeltet.

Læs også: Den ultimative spiseguide til Budapest (her kan du få god mad i Budapest)

Glutenfri mexicansk mad 3Glutenfri mexicansk mad

Server med en lækker salat og syrlige majs med koriander. Jeg lavede dobbelt portion og bådene smagte ligeså godt dagen efter selvom de var kolde. Måske en idé til en luksus madpakke? De er i hvert fald gode!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

1 Comment
  1. Denne her opskrift ser såå lækker ud! Jeg skal prøve den imorgen med min familie :-) Hvordan redigerer du billederne på din blog? De er altid så flotte!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.