Opskrift på lyn-wok med yellow curry paste og torsk (kun 10 minutter)

Opskrift på lyn-wok (er det et rigtigt ord?) som kun tager 10 minutter at lave. Hurtig aftensmad eller frokost, som også er sund? Yes please! Det tager selvfølgelig lidt længere tid at lave denne ret hvis du ikke har ligeså gode knife skills (lol) som jeg har, men den er altså hurtig at lave, når du har de rette ingredienser og ligeså snart det hele er snittet! Curry paste, I love you. 

Opskrift på lyn-wok med torsk

Opskriften her er til to personer. Til frokost. Skal du lave retten til aftensmad, så ganger du bare det hele én gang op. Fisk kan sagtens udelades eller erstattes med en anden form for protein. Du kan bruge f.eks. champignon, tofu, rejer eller whatever. Personligt, så elsker jeg dog yellow curry og fisk. Læs med nedenfor og som altid, så bliver jeg lykkelig, når jeg bliver tagget på Instagram, så husk endelig at tagge mig derinde, hvis du giver dig i kast med en af mine retter.

Læs også: 5 gode genbrugsbutikker i Aarhus (hvor jeg har fundet LABRE sager)

Opskrift på lyn-wok
Opskrift på lyn-wok
Opskrift på lyn-wok

Opskrift på lyn-wok med gul karry og torsk (10 minutter bby)

0 fra 0 stemmer
Antal: 2 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse5 min

Ingredienser

  • 1-2 torskefileter (i tern)
  • 1/2 løg (i skiver)
  • 1/2 courgette (halveret og i skiver)
  • 2 gulerødder (i skiver)
  • 3-4 broccoli buketter (i mundrette stykker)
  • 1 fed hvidløg (knust)
  • 2 cm ingefær (i skiver)
  • 1-2 spsk gul currypaste ((efter styrke, like this))
  • 1/2 dåse kokosmælk ((eller 4 spsk kokospulver))
  • 1 spsk fiskesauce ((fishsauce, like this))
  • 1/2 lime ((saften derfra))
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk majsstivelse

Køkkenudstyr

  • Mellemstor wok

Tilberedelse

  • Skræl gulerødder og skør ingredienserne ud. Læg til side.
  • Kom olien i en wok og skru helt op (du kender dit komfur bedst).
  • Lige inden olien begynder at ryge, så smider du alle grøntsager i wok'en.
  • Rør rundt i 2 minutter.
  • Tilføj curry paste og rør rundt igen. Kom kokosmælk i.
  • Kom torsk i wok'en og rør forsigtigt rundt i 1-2 min.
  • Bland vand og majsstivelse i en lille skål. Kom en tsk af den blanding i wok'en.
  • Rør rundt og kom endnu en tsk i indtil den rette konsistens opnås.
  • Smag til med fiskesauce og limesaft.
  • Server som suppe (tilføj evt. mere vand) eller med ris.
  • Top med koriander og sesamfrø.

Er du interesseret i endnu flere (asiatiske) opskrifter, så skal du vil jeg anbefale dig at tjekke de her opskrifter ud: Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (nemme, lækre og alt for smukke). Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS). Eller måske du har lyst til at læse min guide til asiatiske supermarkeder? 20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked. Seriøst. Det her er ikke en særlig smuk opskrift, men det skal det selvfølgelig heller ikke være, nu hvor det er en opskrift på lyn-wok. Bon appetit!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Abonner
Giv besked om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Guide til Ebeltoft (sådan kan du bruge en dag i den fine, brostensbelagte by)
Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon)
Sådan kan du tage ENDNU bedre billeder + mine 5 tips til et flottere Instagram...
De 11 bedste podcasts (hvad er binge worthy i 2020?)
Opskrift på lyn-wok med yellow curry paste og torsk (kun 10 minutter)
Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT) #1
Opskrift på vietnamesisk pandekage (bánh xèo-ish)
Opskrift på peanutsauce (som kan spises til ALT)