Opskrift på lyn-wok med yellow curry paste og torsk (kun 10 minutter)

Opskrift på lyn-wok (er det et rigtigt ord?) som kun tager 10 minutter at lave. Hurtig aftensmad eller frokost, som også er sund? Yes please! Det tager selvfølgelig lidt længere tid at lave denne ret hvis du ikke har ligeså gode knife skills (lol) som jeg har, men den er altså hurtig at lave, når du har de rette ingredienser og ligeså snart det hele er snittet! Curry paste, I love you. 

Opskrift på lyn-wok med torsk

Opskriften her er til to personer. Til frokost. Skal du lave retten til aftensmad, så ganger du bare det hele én gang op. Fisk kan sagtens udelades eller erstattes med en anden form for protein. Du kan bruge f.eks. champignon, tofu, rejer eller whatever. Personligt, så elsker jeg dog yellow curry og fisk. Læs med nedenfor og som altid, så bliver jeg lykkelig, når jeg bliver tagget på Instagram, så husk endelig at tagge mig derinde, hvis du giver dig i kast med en af mine retter.

Læs også: 5 gode genbrugsbutikker i Aarhus (hvor jeg har fundet LABRE sager)

Opskrift på lyn-wok

Opskrift på lyn-wok

Opskrift på lyn-wok

Opskrift på lyn-wok med gul karry og torsk (10 minutter bby)

Min go-to frokost eller aftensmad! Intet mindre.
Forb. tid 5 min
Tilb. tid 5 min
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Asiatisk
Antal 2 personer

Equipment

  • Mellemstor wok

Ingredienser  

  • 1-2 torskefileter, i tern
  • 1/2 løg, i skiver
  • 1/2 courgette, halveret og i skiver
  • 2 gulerødder, i skiver
  • 3-4 broccoli buketter, i mundrette stykker
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 2 cm ingefær, i skiver
  • 1-2 spsk gul currypaste, (efter styrke, like this)
  • 1/2 dåse kokosmælk, (eller 4 spsk kokospulver)
  • 1 spsk fiskesauce, (fishsauce, like this)
  • 1/2 lime, (saften derfra)
  • 1 spsk smagsneutral olie
  • 2 spsk majsstivelse

Sådan gør du 

  • Skræl gulerødder og skør ingredienserne ud. Læg til side.
  • Kom olien i en wok og skru helt op (du kender dit komfur bedst).
  • Lige inden olien begynder at ryge, så smider du alle grøntsager i wok'en.
  • Rør rundt i 2 minutter.
  • Tilføj curry paste og rør rundt igen. Kom kokosmælk i.
  • Kom torsk i wok'en og rør forsigtigt rundt i 1-2 min.
  • Bland vand og majsstivelse i en lille skål. Kom en tsk af den blanding i wok'en.
  • Rør rundt og kom endnu en tsk i indtil den rette konsistens opnås.
  • Smag til med fiskesauce og limesaft.
  • Server som suppe (tilføj evt. mere vand) eller med ris.
  • Top med koriander og sesamfrø.

Er du interesseret i endnu flere (asiatiske) opskrifter, så skal du vil jeg anbefale dig at tjekke de her opskrifter ud: Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (nemme, lækre og alt for smukke). Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS). Eller måske du har lyst til at læse min guide til asiatiske supermarkeder? 20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.