Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (nemme, lækre og alt for smukke på spisebordet)

Opskrift på gyoza. Eller i hvert fald fyldet. Vil du lære at lave dejen, så må du på jagt på nettet. I denne opskrift, så bruger jeg nemlig færdiglavet dej, som kan fås i de fleste asiatiske supermarkeder. Ligesom med forårsruller: “Opskrift på nemme forårsruller med østershatte og kål (asian approved)” så synes jeg absolut ikke, at det gør noget når man bruger færdiglavet dej. Slet ikke! I opskriften her er der til to personer og vi endte med omkring 20 styk. Det kommer dog helt an på hvor meget fyld du kommer i hver gyoza.

Opskrift på gyoza. Du skal bruge: 

1 pakke gyoza dej (som denne)
250 g hakket oksekød
2 forårsløg, finthakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 håndfuld koriander, finthakket
1 spsk soja (kikkoman)
1 spsk risvineddike
1 tsk sesamolie
Friskkværnet peber
Olie til stegning

Læs også: Den bedste dyppelse til friske forårsruller (min version af vietnamesisk nuoc cham)

Dyppelse:

2 spsk soja (kikkoman)
1 spsk risvineddike
Saft fra 1/2 lime
Evt. lidt chiliolie

Tø dejen op på spisebordet. Bland alle ingredienser til fyldet sammen i en skål og stil en side. I en lille skål kommer du vand i, som du skal bruge til at lukke gyozaerne. Kom en lille smule kød i midten af dejen. Gør kanten af dejen våd med din finger imens du holder dejen og kødet i din håndflade. Knib midten af dejen sammen og lav folder hele vejen langs siden og luk ved at knibe enderne sammen. Bliv ved med dette indtil du ikke har mere kød. Se evt. denne video som hjalp os godt på vej. Vores er måske ikke de smukkeste, men det er ikke det vigtigste, synes jeg. Selv the ugly ones smager godt!

Bland ingredienserne til dyppelsen i en skål og anret. Gyozaerne skal spises varme! Varm lidt smagsneutral olie op på en stor pande. Sørg for at du har et låg eller andet, som kan dække panden. Kom gyozaerne på panden når den er varm og skru ned på medium, ligeså snart, at de er kommet på. Når den ene side af dem har fået farve (omkring 2-3 min) så kommer du 2-3 spsk vand i panden og lukker til med låget. Giv dem 3 minutter mere og tag dem forsigtigt af panden. Dyp og spis med det samme.

Læs også: De 5 bedste podcasts som jeg har hørt i 2020 (uhyggelige, varme og svære at slukke for)

Således! Det var min opskrift på gyoza. Jeg glæder mig til at lege endnu mere med de små basser! Der kommer snart en grøntsagsversion, som jeg lige skal have helt i skabet, før jeg deler. Som altid, så husk at tagge mig på Instagram (@stonemuse) hvis du kaster dig over nogle af mine opskrifter. Hav en dejlig aften!

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Welcome to my humble abode and little part of the internet where I write about making a career in blogging, great food and travels.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.