Opskrift på nem fried chicken

Opskrift på nem fried chicken. Med et asiatisk twist, selvfølgelig. Andreas og jeg køber tit en hel kylling (på tilbud, selvfølgelig) og når vi har skåret den ud, så bruger vi de mindre dele, såsom vinger og ben til *fried chicken* men jeg vil vove den påstand, at de fleste dele af kyllingen kan bruges i denne opskrift. Du skal bare prøve dig frem og jeg lover at komme med en opdatering inden længe. Jeg kunne nemlig godt tænke mig at prøve opskriften af med inderfilet eller bryst. Coming soon!

Opskrift på nem fried chicken

Til denne opskrift, så har jeg brugt shaoxing wine, som er en kinesisk risvin. Du kan droppe den i denne opskrift, hvis du ikke lige kan finde det i den lokale, men hvis du gerne vil have ‘den der smag’ som du kender fra mange kinesiske retter, så skal du altså have fat i en flaske. Du kan bla.a. købe en lige her hos yndlings Pandasia. Lad os komme direkte til opskriften:

Læs også: 5 asiatiske opskrifter du skal prøve denne uge (#yummy)

Opskrift på nem fried chicken
Opskrift på nem fried chicken
Asiatisk fried chicken
Opskrift på nem fried chicken

Opskrift på nem fried chicken

5 fra 1 stemme
Antal: 2 personer
Forberedelse15 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

 • 400 g kylling (vinger og ben)
 • 1 stk. æggehvide
 • 1/2 spsk soja
 • 1/2 spsk shaoxing wine
 • 4 spsk majsstivelse
 • neutral olie (raps f.eks.)

Tilberedelse

Marinade

 • Bland æggehvide og majsstivelse godt sammen i en skål. Når æggeblandingen er luftig (brug gerne et piskeris) og blandet godt sammen tilføjes soja, shaoxing og til sidst kyllingen. Mariner i 15 minutter, mindst.

The fried chicken

 • Kom olie i en lille pande eller lille gryde. Kyllingen skal kunne dækkes af ca. 2-3 cm olie når du kommer kyllingen i. Varm op til medium/højt. Har du termometer kan du gå efter 175-180 grader. Kom evt. et hjørne af kyllingen i olien og hvis det syder rundt om stykket, så kan det tyde på, at du er klar til at friturestege.
 • Tag et stykke kylling ud af marinaden og ryst stykket let, så overskydende marinade ryger af. Kom et par stykker kylling i olien ad gangen og steg i 4-5 minutter alt efter str. på kylling og temperatur. Stykkerne skal være gyldne.
 • Kom de færdige stykker kylling på et par stykker køkkenrulle, så overskydende fedt bliver suget væk. Drys med havsalt.
 • Gentag indtil alle stykkerne er stegt og server med ris og koriander.

Voila! Hermed et bud på en opskrift på nem fried chicken. Jeg kan godt lide dem ‘tørre’. Ikke indvendigt selvfølgelig. Der skal det være saftigt. Men udenpå. I mange opskrifter, så tilføjes der en form for marinade efter de er blevet friturestegt, men det er jeg personligt ikke til. Det er bliver bare ekstra messy for mig.

Jeg snacker bare på de her basser eller serverer dem med ris og masser af koriander. Hvis du ligesom mig godt kan lide friture, så læs med her: “Panko nuggets (med soja mayo) *oMg* #1” og “Opskrift på nemme forårsruller *nr. 1 and asian approved*“.

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Rejseguide til Berlin (her skal du spise god mad, bo på hotel og hænge ud)
10 uhyggelige podcasts (til de kolde og mørke vintermåneder)
Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)
Sådan får jeg råd til at rejse *del 2*
9 gode loppemarkeder i Aarhus (og omegn)
Opskrift på gyoza og dyppelse dertil (omG)
Opskrift på hurtigt naan brød (kun 30 min og uden gær)
20 ting du skal komme i kurven når du besøger et asiatisk supermarked