Opskrift på fried rice (som er den lækreste måde at bruge de fleste rester)

Opskrift på fried rice. Det her er egentlig en basis opskrift. Sådan er de fleste af mine opskrifter nu hvor jeg tænker over det. Mine opskrifter er et godt udgangspunkt. Jeg er stor fortaler (who isn’t, but you know what I mean…) for at få tømt køleskabet og fryseren flere gange om ugen. Denne opskrift delte jeg i mine stories i går og jeg tænkte ikke, at jeg ville dele den herinde også, da den ikke var sådan helt køn. Ikke at opskrifter skal være kønne. Men! Min indbakke blev lagt ned, så hermed opskriften.

Opskrift på fried rice

Der er smør i denne opskrift. Jeps du læste helt rigtigt. Der er smør i. Kun en lille smule, holy moly, det gør bare så meget godt for denne ret! Dengang jeg begynde at lave fried rice, så brugte jeg ikke smør, men efter et par ture til USA (hvor jeg spiste på Benihana, altså THIS PLACE og fik fried rice med smør) så begyndte jeg at bruge det og uhm, det gør en kæmpe forskel. Ville blot lige nævne det.

Jeg synes det er et vigtigt trin. Ligesom sesamolien er vigtig! Opskriften er til to personer, men alt kan flekses. Brug den mængde du har. Den allervigtigste ting er soja- og sesamolieblandingen, i min optik.

Læs også: 15 ting som du også kan gøre for at spare lidt i hverdagen)

Opskrift på fried rice
Opskrift på fried rice
Opskrift på fried rice
Opskrift på fried rice (som er den lækreste måde at bruge de fleste rester) 4

Opskrift på fried rice

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse10 min

Ingredienser

 • 300 g kogt ris (koldt eller fra dagen før)
 • 1 håndfuld rejer (afpillede)
 • 1/2 hoved broccoli (i mundrette stykker)
 • 1 alm. løg (i mundrette stykker)
 • 1 fed hvidløg (finthakket)
 • 2 alm. æg (rørt sammen)
 • 1/2 spsk ingefær (finthakket)
 • 1 spsk sesamolie
 • 1 spsk soja
 • 1 spsk smør
 • 1 tsk olie (smagsneutral)

Køkkenudstyr

 • Wok

Tilberedelse

 • Kom lidt smagsneutral olie på en stor pande og varm op. 
 • Rør æggene sammen i en lille skål og hæld over den varme pande eller wok. Lav en lille omelet som holder formen. Rør ikke rundt og vend den én gang. Tag omeletten af varmen efter et par minutter. 
 • Du kan 'ødelægge' den i panden eller på en tallerken. Jeg kan godt lide at ødelægge den i firkanter på en tallerken, da jeg er mere sikker på at få store, mundrette stykker. 
 • Hold panden varm og kom broccoli, løg og hvidløg i. Steg hårdt i et minut eller to, imens du rører rundt. Kom rejer i og rør det godt rundt igen.
 • Kom risene i samme pande. Brug din spatel eller hvad du bruger til at bryde risen, som godt kan klumpe sammen efter at have været på køl. 
 • Imens det hygger i panden blander du sesamolie, revet ingefær og soja i en lille skål. 
 • Når du føler at risene er brudt helt op (de må gerne nå at blive lidt crispy på den ene side) så hælder du sojablandingen over. 
 • Rør godt rundt. Kom smørklatten i. Rør rundt igen. Server med det samme.

Hermed min opskrift på fried rice. Kunne du følge med? Det kan virke indviklet, men ligeså snart du har de forskellige trin nede, så bliver det simpelthen så nemt at bikse en lækker og fyldig ret sammen. Koriander forresten udsolgt for tiden. Why?

Jeg ville spise retten her med koriander, men det var umuligt at få. Jeg har lavet min egen chilisauce, som er så god at hælde over, men den opskrift må du få en anden god gang. Bon appetit! 

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
5 gode og gratis apps (som har gjort mit liv SÅ meget lettere)
Opskrift på nem ketchup med friske tomater og masser af krydderier og spiciness
De 20 bedste serier på Netflix (guide til gode serier i 2021)
Min shoppeguide til Hamborg (med 7 butikker som du skal besøge, hvis…)
5 gode serier på Amazon Prime Video
De 11 bedste podcasts (hvad er binge worthy i 2021?)
10 gode restauranter i Tokyo (en rejse- og spiseguide til Tokyo)
Altan afskærmning i bambus (en billigt, pænt og praktisk)