Opskrift på frisk cheesecake (som passer til enhver sæson)

Min opskrift på frisk cheesecake. Det er ret vildt. Denne opskrift udgav jeg i 2015. Og den var fyldt med stavefejl. De er blevet rettet nu. Det håber jeg i hvert fald! Billederne er også blevet frisket lidt op. Hvad tænkte jeg på dengang? Anyway. Det er godt, at du ikke kan se de gamle billeder – og så er det dejligt at vide, at jeg er blevet (lidt) bedre til at stave og tage billeder.

Opskrift på frisk cheesecake

Okay. Det var en sidespor. Jeg er åbenbart ikke blevet bedre til at undgå alle de her sidespor. Nu til kagen. Denne opskrift kan laves hele året rundt og du skal egentlig bare skifte topping. Jeg kommer til at servere skønheden i aften, hvor min familie er samlet til noget *ny bolig* hygge! Til denne kage, så fandt jeg nogle spiselige blomster i Salling (mega flotte men giver ikke så meget smagsmæssigt) og nogle tykke hindbær.

Læs også: Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)

Opskrift på frisk cheesecake
Opskrift på frisk cheesecake
Opskrift på frisk cheesecake

Frisk cheesecake

No ratings yet
Antal: 4 personer
Forberedelse10 min
Tilberedelse8 t

Ingredienser

 • 75 gr smør
 • 200 gr digestive kiks
 • 2 æg
 • 400 gr flødeost naturel
 • 150 gr sukker
 • 3 tsk vaniliesukker
 • 5 dl creme fraiche
 • Friske bær

Tilberedelse

 • Beklæd en form med bagepapir. Smelt smørret i en lille gryde.
 • Smelt smørret i en gryde. Kom digestive kiks i en foodprocessor indtil de er knuste (eller ødelæg dem i en pose, hvis du ikke har en foodprocessor).
 • Hæld kiksekrummerne op i det smeltede smør, rør det godt sammen og fordel det i form. Brug evt. fingrene så det bliver fast.
 • Bland nu flødeost, æg og 100 gram sukker samt 1 1/2 tsk vaniljesukker i foodprocessoren (eller rørt godt sammen i en skål) og blend til cremen er helt glat. Massen hældes ud over kiksebunden og bages i ovnen. Det tager ca. 20 min ved 180 grader.
 • Tag den ud af ovnen og lad den køle lidt af. Bland cremefraichen med det sidste sukker og vaniljesukker og hæld det udover kagen. 
 • Stil kagen tilbage i ovnen og bag den ca. 10 min eller indtil øverste lag er nogenlunde fast og ikke “blævrer” når du ryster formen.
 • Herefter afkøles kagen og sættes i køleskab mindst 6 timer inden servering. Pynt når den er kold og husk den gode kaffe!

Voila! Det var min opskrift på frisk cheesecake. En cheesecake som er ret nem at bikse sammen og som er nem at imponere med. Den ser ualmindelig smuk ud på et bord! Trust me! Det er vigtigt! Nå men altså. Som altid, så husk at tagge mig på Instagram, hvis du kaster dig over denne opskrift.

Andre dessertopskrifter og søde sager kan findes her: “Nemme karameller med kondenseret mælk” og “Nem iskaffe med kondenseret mælk“. Der er ikke mange lige nu, jeg er ikke så velbevandret i det søde køkken, men denne lækre opskrift på cookies er også på vej – og den er vild!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
5 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
De 20 bedste serier på Netflix (guide til gode serier i 2021)
Nem aftensmad på 20 min (thai-inspireret suppe)
Endelig har vi fibernet (og det skal du også ha’)
5 overvejelser vi gjorde os inden vi købte hus
Nem aftensmad på kun 20 min *wok time*
Wontons med oksekød (omg this is so SO good)
5 steder hvor jeg ikke sparer på mine penge *moneymu$e*
Erfaring med salg af ejerlejlighed + SOME *NEWS*