Mine økonomiske mål for 2021 *del 1*

Økonomiske mål for 2021. Rimelig usexet titel. Jeg ved det. Okay. Det har sgu været lidt underligt at sidde og skrive det her indlæg, fordi det forrige år har været så pokkers underligt. Foråret var vildt kaotisk, så blev det hele ret normalt og her til sidst, så tror jeg, at mange af os sidder og tænker: “Okay, hvor fanden blev det år lige af?”.

Der er snart gået et år med det her. Jeg gider egentlig ikke sidde og brokke mig over aflyste bryllupper, fødselsdag, rejse og meget mere. We have all been there og det er fcuking kedeligt. Jeg ved godt, at det hele ikke ændrer sig pga. et årsskifte, men jeg kan alligevel ikke lade være med at reflektere over året som er gået og det nye år. 2021. Det er så vildt.

Mine økonomiske mål for 2021

Jeg tør ikke sætte nogle “almindelige” mål for det nye år. I hvert fald ikke på samme måde, som jeg plejer. Jeg glæder mig bare til at se hvordan det hele kommer til at udspille sig. Jeg har dog nogle økonomiske mål. Jeg er altid lidt. Øhm. Tilbageholdende, når det kommer til det her emne, selvom det er noget, som fylder meget. Ja det er svært at forklare.

Jeg vil gerne sætte mig selv op for økonomisk success, men jeg synes også, at det er et svært emne at dele om. Hvor meget skal jeg dele? Hvor konkret skal jeg være? Er det overhovedet spændende? Etc. Etc. Jeg er også kommet til at læse om mig selv på lorte mediet, som heldigvis er ret dødt nu. Der stod et par ting om mig og penge, som jeg ikke vil komme nærmere ind på, men det gjorde, at jeg tænkte, at jeg hellere måtte være lidt varsom ift. det her emne. Holde mig lidt tilbage.

Læs også: Opskrift på nem ramen (smuk, fyldig og perfekt til kolde aftener)

Økonomiske mål for 2021

She’s a capitalist

Der var også en, som skrev til mig, at jeg var en kapitalist, fordi jeg spekulerede i bolig, og fordi at jeg overvejede, hvad de bedste muligheder for fortjeneste var. De tanker delte jeg, helt kort, i en story for ikke alt for længe siden. Det er okay med forskellige meninger, selvfølgelig. Men sådan er jeg bare bygget. Jeg køber ikke bolig med hjertet.

Okay, det gør jeg selvfølgelig lidt. Jeg elsker vores lejlighed. Men det er en investering, først og fremmest. Jeg har ikke et arbejde, som betaler min pension, så jeg forsøger at være lidt ekstra kreativ på det punkt, ift. fremtiden.

Dine økonomiske mål for 2021

På anden side, så har jeg modtaget skøn feedback og beskeder, fra andre i samme situtation. Både førstegangskøbere. Andengangskøbere. Andre som investerer. Det er så fedt. Jeg ved at vi er flere, som har økonomiske mål for 2021 og dét er fedt at høre.

Jeg tror lidt, at mange af os har fået lidt flere penge i hænderne fordi vi ikke spiser ude ligeså meget, der er ingen dyre byture og så er der ingen rejser. Der lagde jeg sgu en hel månedsløn om året, hvert år. Jeg tror, uden at vide det, at mange af os gør tanker om hvad vi så skal bruge pengene på. Er jeg ene her?

Kan du ikke købe en dyrere bolig?

Det spurgte vores søde ejendomsmægler om, da vi havde møde angående salget vores nuværende bolig. Vi fortalte hende nemlig hvilken *ny* bolig vi havde i tankerne og hvorfor vi egentlig solgte. Andreas og jeg har været super heldige. Vi solgte vores første lejlighed i 2018 med en god fortjeneste.

Så jo. Vi kan godt købe for mere – men hvorfor skulle vi? Jeg er STOR fortaler for, at du altså ikke behøver at købe for højeste beløb og dermed sidde stramt i hverdagen. Hvis den specifikke bolig har værdi for dig og det er i den post, hvor du vil lægge alle dine penge, så skal du selvfølgelig bare gøre det. Det har jeg/vi bare ikke lyst til.

Læs også: 7-ish aktive rabatkoder og konkurrencer

Økonomiske mål for 2021

Helt konkret

Vi har som sagt været heldige og har gjort os nogle gode handler, men personligt ville jeg ikke kunne sove godt om natten, hvis jeg hvis alle mine penge var ét sted. Det har helt sikkert også noget at gøre med mit erhverv. Alle kan selvfølgelig blive fyret. Alle. Men jeg er selvstændig og hver måned, så skal der nogle kunder i biksen, ellers kan jeg ikke betale af på lånet.

Derudover, så vil jeg gerne spare flere penge op. Det gør jeg i forvejen, men det er lidt hist og pist. Det skal sgu automatiseres i år. Helt konkret, så vil jeg gerne komme 4.000 ind på min opsparing hver måned og investere for 4.000 kr., også. Det er do-able, som det ser ud lige nu. Jeg tror også, at jeg gerne vil købe en bil. Nu må vi se om det er for meget med to biler *hvis vi flytter*. Og en Chanel taske. Lol. Vi får se. (Yes. Det her indlæg blev skrevet i december og vi skal sgu flytte)

Jeg elsker at spare penge

Anyway. Mine veninder driller mig. Jeg er så nærig. I forhold til mange andre. Vi jokede om det juleaften. Min lillebror er på præcis samme måde. En krejler. Det er sgu underligt og jeg kan simpelthen ikke pinpointe, hvor det kommer fra! Anyway. Det her indlæg endte med at blive lidt af en intro til min økonomiske tanker. I næste indlæg, som er planlagt til næste uge, kommer der nogle tanker, som du måske også kan bruge og tage med dig i det nye år. Det bliver i helt nyt indlæg, fordi det her indlæg (igen igen), endte med at blive et alt for langt.

Økonomiske mål for 2021 *del 1*

Phew! Ja, det blev langt! Lad mig endelig høre hvad du synes om denne slags indlæg. Jeg ved ikke hvilken kategori, som jeg vil smide indlægget i, da det… For det første er lidt en tankestrøm fra mig af. Jeg håber alligevel at du synes, at det er spændende at høre mine tanker og hvad jeg gør, money wise.

Jeg vil gerne have, at vi alle har flere penge mellem hænderne og har ro i maven ift. til penge. Inden del 2 er ude, så kan du tjekke det her indlæg: “Spar penge i hverdagen (15 tips du selv kan bruge)” og tjek også min “Moneymuse” kategori ud. Det er det, som jeg har valgt at kalde denne ‘føljeton’. See you next week!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
5 gode genbrugsbutikker i Aarhus (en miniguide)
Opskrift på nemme syltede agurker med et asiatisk twist (selvfølgelig)
Opskrift på nem fried chicken
De 20 bedste serier på Netflix (guide til gode serier i 2021)
Asiatiske restauranter i Aarhus (7 steder som du SKAL kende)
Rejseguide til Berlin (her skal du spise god mad, bo på hotel og hænge ud)
Nemme karameller med kondenseret mælk
De 5 bedste podcasts i 2021 *both new and old*