… og det er jo lige netop dét som blogmediet kan

Jeg kender sgu nogle seje damer i blogland. Danica har skrevet et vildt godt indlæg om nye begyndelser og blogland generelt, Emily har skrevet om digital detox og så har jeg selv skrevet et indlæg om navlepilleri, hvor det var vildt fedt at høre jeres mening om et emne, som havde rumsteret i mit hoved i et stykke tid. Det er lige præcis denne type indlæg, som det skal handle om i dag. Tror jeg. Jeg kan godt mærke, at det her indlæg bliver lidt rodet og uden en egentligt konklusion, tror jeg, men bær over med mig.

Lige så meget som jeg synes, at det er fedt, at kunne leve af at dele (noget af) mit liv på nettet – ligeså meget kan det kan hænge mig ud af halsen. Jeg synes, at det er svært at ‘finde’ på indhold hele tiden og jeg er meget inspirationsdrevet, så jeg kan ikke ‘bare’ skrive noget godt, når jeg vil og skal det. Desværre. Jeg synes også, at det er vildt fedt, at jeg har muligheden for at kunne fordybe mig i et enme og at jeg har mulighed for at dele mine tanker med nogen – selvom de sidder på den anden side af en skærm. Det er selvfølgelig også fedt med den frihed som følger med som såkaldt content creator, freelance type, selvstændig, osv.

Læs også: Den mest voksne investering og 5 gode bøger (som du ikke kan lægge fra dig)

Som jeg skrev på Danica’s indlæg, så har blogland og hele medieland ændret sig meget de seneste 5 år, men, jeg tror stadig på blogs. Meget endda. They are not dead men det har ændret sig meget – og der er simpelthen ikke behov for, at en blog er det allerførste, som man tjekker ud om morgenen, længere. Dét, som der til gengæld er behov for på blogs (det gælder de fleste steder) er GODT indhold. Når man sender læsere ‘hele vejen’ ind på en blog, så skal man også give mere end blot et par billeder og en generic tekst. Det kan man sgu få så mange steder.

Har vi ikke alle sammen prøvet at swipe op på instagram (eller klikke på et link på Facebook) fordi indlægget, som der blev henvist til, lød spændende – og når man så læser selve indlægget, så det er bare en sætning om hvor godt vejret har været og måske et affiliate link? Det er sket for mig ret mange gange efterhånden og til sidst, så gider jeg ikke klikke ind på en bestemt person’s link – medmindre det er Fie Laursen, naturligvis. Der ved jeg hvad jeg får og jeg er vild med det.

Læs også: Sådan kan du lære noget nyt (hver gang du vasker dit ansigt om aftenen)

Hvad er det så blogmediet kan? Ja, hmm, de kan det, som både Emily og Danica gør. Det er det reflekterede og gennemarbejdede indhold, som kan leve længe og de gode kommentarer, som læsere lægger. Mit indtryk er, at der ofte er lagt mere energi i et kommentarfelt på en blog fremfor en emoji eller et like, som man hurtigt kan give på instagram, hvorefter man bare scroller videre. Det er selvfølgelig ikke altid det er sådan, men ofte! Og nej, der bliver ikke læst ligeså mange blogs som back in the day, men det er fordi det “nemme” indhold om vejret f.eks., er rykket over på instagram, men der er stadig masser af plads til reflekterede indhold. Masser.

Hvor jeg vil jeg hen med mit korte skriv, som endte med at blive langt, imens Andreas er i bad? Ja, det er nok bare en kærlighedserklæring til mediet og reminder om, at man hvis man lever af at lave indhold på nettet, så skal huske at lave godt indhold – og altid have modtageren i tankerne, så det hele ikke bliver mig, mig, mig hele tiden. Hele mediet i selv er jo så navlepillende, som noget kan blive – så husk altid modtageren! Og husk at en blog, er det eneste medie, som du SELV ejer 100% men det er en helt, helt anden snak.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.