Nemme karameller med kondenseret mælk (nemme, hurtige, syndige, PERFEKTE)

Nemme karameller med kondenseret mælk. De her er ikke sunde. De er faktisk det modsatte. Men uhm. Du skal bare have en lille bitte bid (hver dag LOL) og så er er du satisfied. Jeg ved ikke hvad der definerer en karamel og der findes helt sikkert ‘rigtige’ måder at lave dem, men denne opskrift er nem og lige til at gå til – og er klart karameller i mit univers. Hvordan definerer du en karamel? Let me know! 

Nemme karameller med kondenseret mælk

Det tager mig omkring en halv time at lave de her, hvilket er ret lækkert. Men. Det er også lidt farligt. Så er der nemlig ikke langt fra tanke til færdigt produkt! En anden lille ting. Jeg kan godt lide at måle ting op i spiseskeer, når det handler om så små mængder, som i opskriften her. Så skal jeg ikke have så meget grej frem og opvasken bliver mindre. Okay, nu til selve opskriften.

Læs også: Professionelt navlepilleri og lidt om at få hovedet ud af sin egen…

Nemme karameller. Du skal bruge: 

1 dåse kondenseret mælk
10 spsk sukker
2 spsk smør
2 spsk agave sirup
1 tsk vaniljesukker
1 spsk neutralkokosolie
Salt (jeg ELSKER Maldon)

First up. Jeg har altid agavesirup i skabet og derfor brugte jeg dette. Hvad du skal erstatte denne med ved jeg desværre ikke. Jeg skal ikke kunne sige om det kan undlades, men min opskrift blev vildt lækker, da jeg brugte det og derfor har jeg det med nu. Kokosolien kan godt undlades, men, den med at at sørge for at karamellen bliver mindre chewy og nemmere at håndtere.

Læs også: Kan det betale sig at have cykel på abonnement? #moneymuse

Sådan gør du: 

Kom alle ingredienser i en gryde. Gerne tykbundet. Kog kort op imens du rører rundt og skru ned på medium varme. Rør godt rundt hele tiden for at blandingen ikke brænder på. Skru ned hvis det er svært at styre. Når massen er blevet lidt tyk og brun (tager ca. 10 min) så kom en dråbe eller to på en kold tallerken. Kom evt. dråberne på en tallerken og så køleskabet. Hvis dråberne ‘stivner’ så er blandingen færdig. Hvis ikke, så kog videre, imens du stadig rører rundt. Når du mener, at karamellerne har den rette konsistens, så kom dem i et fad, som du har beklædt med bagepapir. Du kan også dryppe mindre ‘klatter’ på en beklædt tallerken. Så slipper du for at skulle klippe dem ud senere.

Inden du kommer karamellen i køleskabet så drysser du salt over. Mere salt end du regner med. Kom blandingen på køl. Hvis du skal klippe din karamel, som jeg har gjort, så tjek hvor hård pladen er efter 10 minutter. Den må ikke stivne helt inden du klipper stykke ud, da det bliver for svært. Prøv dig frem med kniv eller saks på forskellige kølestadier. Pak de individuelle karameller ind i madpakkepapir eller bagepapir (som du klar klippet ud) og opbevar på køl.

Læs også: 6 gode genbrugsbutikker i Aarhus (hvor jeg har haft held til at finde gode sager)

Opskrift på nemme karameller

Således! Det var min opskrift på nemme karameller med kondenseret mælk. Husk at tagge mig på Instagram, hvis du giver dig i kast med opskriften. Hvis du vil tjekke flere af mine opskrifter ud, så er det her nogle af mine egne favoritter: 5 asiatiske opskrifter (som er nemme at lave, smagfulde og super smukke), Nem aftensmad på kun 20 min (spicy wok med rød karry, rejer og broccoli) og Opskrift på vietnamesisk pandekage (en laber bánh xèo-ish med the WORKS).

2 Comments
  1. Det ser voldlækkert ud! Og virker nemt, selv for en som mig der ikke er super i et køkken, haha :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.