Nemme karameller med kondenseret mælk

Nemme karameller med kondenseret mælk. De her er ikke sunde. De er faktisk det modsatte. Men uhm. Du skal bare have en lille bitte bid (hver dag LOL) og så er er du satisfied. Jeg ved ikke hvad der definerer en karamel og der findes helt sikkert ‘rigtige’ måder at lave dem, men denne opskrift er nem og lige til at gå til – og er klart karameller i mit univers. Hvordan definerer du en karamel? Let me know! 

Nemme karameller med kondenseret mælk

Det tager mig omkring en halv time at lave de her, hvilket er ret lækkert. Men. Det er også lidt farligt. Så er der nemlig ikke langt fra tanke til færdigt produkt! En anden lille ting. Jeg kan godt lide at måle ting op i spiseskeer, når det handler om så små mængder, som i opskriften her. Så skal jeg ikke have så meget grej frem og opvasken bliver mindre.

First up. Jeg har altid agavesirup i skabet og derfor brugte jeg dette. Hvad du skal erstatte denne med ved jeg desværre ikke. Jeg skal ikke kunne sige om det kan undlades, men min opskrift blev vildt lækker, da jeg brugte det og derfor har jeg det med nu. Kokosolien kan godt undlades, men, den er med at at sørge for at karamellen bliver mindre chewy og nemmere at håndtere. Okay, nu til selve opskriften.

Læs også: Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT)

Nemme karameller med kondenseret mælk 1
Nemme karameller med kondenseret mælk
Nemme karameller med kondenseret mælk 4

Opskrift på nemme karameller

5 fra 1 stemme
Antal: 4 personer
Forberedelse5 min
Tilberedelse30 min

Ingredienser

 • 1 dåse kondenseret mælk
 • 10 spsk sukker
 • 2 spsk smør
 • 2 spsk agavesirup
 • 1 tsk vaniljesukker
 • 1 spsk kokosolie (neutral)

Tilberedelse

 • Kom alle ingredienser i en gryde. Gerne tykbundet.
 • Kog kort op imens du rører rundt og skru ned på medium varme. Rør godt rundt hele tiden for at blandingen ikke brænder på. 
 • Skru ned hvis det er svært at styre. Når massen er blevet lidt tyk og brun (tager ca. 10 min) så kom en dråbe eller to på en kold, ren tallerken. Kom tallerknen i køleskabet. Hvis dråberne 'stivner' så er blandingen færdig. Hvis ikke, så kog videre, imens du stadig rører rundt. 
 • Når du mener, at karamellerne har den rette konsistens, så kom massen i et fad, som du har beklædt med bagepapir. Du kan også dryppe mindre 'klatter' på en beklædt tallerken (så slipper du for at skulle klippe dem ud senere men de er ikke ligeså flotte).
 • Inden du kommer karamellen i køleskabet så drysser du salt over. Mere salt end du regner med. Kom blandingen på køl. 
 • Hvis du skal klippe din karamel, som jeg har gjort, så tjek hvor hård pladen er efter 10 minutter. Den må ikke stivne helt inden du klipper stykke ud, da det bliver for svært. Prøv dig frem med kniv eller saks på forskellige kølestadier. 
 • Pak de individuelle karameller ind i madpakkepapir eller bagepapir (som du klar klippet ud) og opbevar på køl.
 • Personligt, så pakker jeg dem ikke ind, men hiver bare et lille stykke ud af køleskabet når jeg har en lille karamel craving. Karamellen kan holde sig i et par dage, på køl.

Således! Det er lidt farligt at kende denne opskrift, da de er ret vanedannende men altså, nu kender du dem. I am sorry. Lol. Det her er klart opskriften, som jeg er blevet tagget flest gange på, hvilket jeg sagtens kan forstå. Så lækkert!

Feel free to share
Del på facebook
Del på pinterest
Del på email
Opskriftsvurdering
Email-notifikationer om svar til din kommentar er slået til som standard. Klik på -symbolet for at slå det fra.

2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Læs også
Et rodet indlæg (flyttetanker, moNey og et velkommen til)
Opskrift på peanutsauce (som kan spises til ALT)
Indisk curry med garam masala og oksekød
Opskrift med østerssauce ( feat. *meatballs* og champignon)
Opskrift på nem chiliolie (du kan og VIL hælde den på ALT) #1
5 gode genbrugsbutikker tæt på grænsen
De 10 bedste film på Netflix (ifølge mig of course)
Sådan skal du samarbejde blogger eller influencer (del 2)