Opskrift på refried rice. Også kendt som stegte ris. Det her er simpelthen den nemmeste (og lækreste måde) at få brugt dine ris-rester! Når det kommer til refried rice, så laver jeg det ofte på slump og med hvad jeg lige har i køleskabet. Opskriften kan altså justeres efter hvad du har i køleskabet. Så længe du har ris, æg og soja, så er du næste godt kørende! Der er forresten til to personer med denne opskrift.

Opkrift på refried rice. Du skal bruge:

1 ris-rest (her er ca. 3 store håndfulde)
1 fed hvidløg, finthakket
1 håndfuld frosne ærter
2 økologiske æg
1 spsk olie (jeg brugte kokosolie)
1-2 spsk soja (den må gerne være lys)
1 spsk østerssovs
1 spsk sesamolie
1 spsk mirin

Læs også: Nem aftensmad på 20 min (thai-landsk suppe med rød karry, tahin og svampe)

Opskrift på refried rice

Opskrift på refried rice

Opskrift på refried rice

Varm olien op i en pande. Pisk æggene sammen i skål. Når panden er varm, så tilføjer du æggene og skruer ned på middel varme. Lav en omelet og vend ægget når den begynder at blive fast. Imens ægget stadig er lidt løbende, så skærer du ægget ‘i stykker’ med spatel eller ske. Kom ægget tilbage i skålen som du brugte til at røre æggene rundt i.

I samme pande, imens panden stadig er middelvarm, så kommer du risene i. Brug igen din ske eller spatel til at ødelægge risen, hvis den er blevet lidt klumpet. Spred risen godt rundt i panden. Tilføj så hvidløg og ærter. Bland det hele sammen igen og rør rundt indtil retten er godt varm. Bland herefter den lyse soja, østerssovsen, sesamolien og mirin sammen i en lille skål. Hæld sojablandingen over risene. Rør godt rundt igen og server med det samme! Jeg servede mine refried rice med stegte østershatte (en favorit altid!), bok choy og en oksekøds-rest.

Læs også: 5 nye (og super gode) serier på Netflix som du skal binge-watche lige nu:

Opskrift på refried rice

Opskrift på refried rice

Easy as that! Det var min opskrift på refried rice, som jeg håber at du vil kunne lide. Vi ses ovre på Instagram, hvor du ofte finder mig i køkkenet – og her er fem opskrifter, som du sikkert også vil kunne lide:

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.