Nem morgenmad uden tilsat sukker, endnu en chia-grød og mine ‘strenge’ kriterier

Godmorgen fra vores gang, som heldigvis er forholdsvis bred, så jeg kunne tage de her billeder. “Hvorfor tager du billeder i gangen?” tænker I sikkert, og det er simpelthen fordi, at vi er ved at færdiggøre vores køkken (kryds fingre for os) og vores stuer er begge er helt rodede til, fordi vi er ved at ‘bygge’ og male endnu flere ting – så gangen er det eneste rolige sted i lejligheden. Vores seng er dækket af tøj, som jeg skal smide i kælderen og smide til salg, så det rum er også udelukket.

Phew. Okay, i dag, så skal det handle om mad. Morgenmad for at være helt præcis. Eller. Jeg er kommet lidt ind på det et par gange og jeg er så dårlig til at spise morgenmad fordi at jeg arbejder hjemme – og fordi, at jeg ved at mine bedste timer at arbejde i, er om morgenen og formiddagen, så morgenmaden bliver ofte nedprioriteret.

Læs også: Opskrift på nem, fyldig og smuk ricotta toast med bær og mynte (oh my lawd)

Jeg skal dog have noget energy i mig, så jeg prøver at få spist henad formiddagen – og når jeg gør det, så har jeg nogle ‘strenge’ kriterier. Det skal smage godt, det skal være hurtigt at lave, det skal ikke være usundt (i hvert fald ikke hver gang) og så skal det gerne være noget, som jeg kan kombinere med andre ting fra køleskabet eller rester, som der skal spises. Jeg har tidligere skrevet om min kærlighed til de her ‘Simply Great’ granolaer fra AXA, men jeg tænkte, at det var på tide med endnu et shout out til dem – og til en ny måde at spise dem på.

Hvis jeg lige skal opremse, så er ‘Simply Great’ en ret ny produktkategori fra AXA, der både indeholder granola og müesli, som vi kender den – begge uden tilsat sukker. Sødmen i disse produkter, kommer naturligt fra tørrede frugter og bær – og fra krydderier og nødder. De indeholder altså hverken tilsat frugtsaft eller koncentrater til sødning af produkterne.

Læs også: Verdens bedste ‘kontor’ snack med mango, chili og salt

Det betyder selvfølgelig, at de ikke er ligeså søde, som mange andre granolaer, men det synes jeg kun er godt, da jeg plejer at styre udenom morgenmadsprodukterne, fordi de er alt for søde og ofte, så føler jeg ikke at jeg har gjort noget godt for min krop, når jeg har spist dem. Derfor er jeg vild med disse ‘Simply Great‘ granolaerne fra AXA – især den med kakao, blåbær, mandler og en smule ristet kokos, da jeg er vild med kokos – og fordi at ofte spiser den med en chiagrød, som er lavet på kokosmælk.

Man kan selvfølgelig godt spise de labre granolaer med mælk, men med min chiagrød (nem, god og lækker) så er det altså bare et match made in heaven. Ofte, så spiser jeg bare bare min ‘almindelige’ chiagrød sammen med granolen og lidt frugt, men sommetider, så jeg kan godt finde på at blande en smule kakao-pulver og lidt kokossirup i chiagrøds-blandingen, hvis jeg har lyst til at grøden skal være lidt sødere. Mums!

Læs også: Opskrift på asiatisk peanutsauce (som kan spises til ALT)

Nu vil jeg hoppe i arbejdstøjet igen og få lavet det køkken, så vi kan bruge det i weekenden. Wish me luck! Når vi har lavet de sidste ting, som mangler i lejligheden, så tror jeg at vi er ved at være ret færdige – vi gider i hvert fald ikke bygge, male eller rykke rundt på det hele, i en periode. Eller. Der skal skiftes vinduer over det hele, men det snakker vi ikke om.

Michelle

ALWAYS HUNGRY, NEVER BORED. Hi, I'm Michelle Nielsen! Welcome to my humble abode and little part of the internet, where I write about making a career in blogging, great food and travels. I live in Aarhus, Denmark and I love using my little city, so you'll find a lot of tips and recommendations to the city here, as well.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.